Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 14. bře 2016 16:19 #304334

• Marta
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 211
Moje z Poľska dnes cca o 14 hod dorazily. Ešte som nevybaľovala, mám iné povinnosti, ale som strašne zvedavá.
PS
Tak už som vybalila, ale do zajtra nechala vo zväzkoch vo vani v pivnici. Neboli suché, skôr sparené v tom igelite. Myslím, že im do vody šupnem trošku hypermangánu.
Dostala som darom rambler Aurelia Liffa a pri dodacom liste pribalené 2,-€ s vysvetlením, že Jasmina je v triede B. Všimla som si, že Raubritter je nejaký celý čierny - uvidím, keď ho pri sadení zastrihnem, či má zdravé drevo. Moc by ma mrzelo, keby bol maród - teším sa na každú ružičku ako malé dieťa!
Poslední úprava: 14. bře 2016 18:43 od Marta.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Jikra, Ajka, JUDY

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 15. bře 2016 10:09 #304376

• sany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1321
Marta, možno si to tu už spomínala, len ja som to prehliadla. Kde v Poľsku si objednávala ružičky?
Anka
Téma bylo zamčeno.

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 15. bře 2016 10:33 #304379

• Marta
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 211
rozarium.shoparena.pl/

Objednávala som a aj zaplatila v januári. Neviem či za skorú objednávku alebo ako množstevný bonus mi pani neúčtovala dopravu, čo bola pre mňa úspora cca 30,- €
Občas som mala malú dušičku, ako to dopadne, ale naozaj veľmi seriózna firma. A dnes pri triedení na sadenie som zistila, že mám ako bonus ešte aj Ghislain de Feligonde, teda spolu dve ružičky s Auréliou Liffa

Musím opraviť - zostrihané, zinventované - navyše je AL a Burgundy Ice. GdF je z objednávky - mrzí ma ten omyl, myslela som, že GdF mám objednané v Lottum
Poslední úprava: 15. bře 2016 15:26 od Marta.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., sany, JUDY

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 15. bře 2016 15:29 #304390

• sany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1321
Marta, ďakujem, takže už mám program na večer. ;)
Anka
Téma bylo zamčeno.

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 16. bře 2016 13:26 #304421

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Dnes, po osmi dnech cestování, dorazliy moje růže z Tuincentrum Lottum. Přišly řekla bych v dobrém stavu, kořeny vlhké.
Kvalitu sazenic nemohu moc posoudit, protože jsem jich ještě moc málo viděla, takže to nechám na Vás, ale říkám si, že kdo ještě neobjednával, mohlo by mu to být k užitku.
Já jsem spokojená, loni jsem sázela tři austinky, ty byly nahoře tak 2/3 a kořeny cca poloviční, rostly docela dobře.
Astrid Lindgren
DSC06963.jpg

GdF
DSC06962.jpg

Cardinal Hume má šípky
DSC06964.jpg

Lady Emma Hamilton
DSC06965.jpg

Tess of the d´Urbervilles
DSC06967.jpg
Poslední úprava: 16. bře 2016 13:28 od Genovesa.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: sany, Kika, Jikra, Ajka

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 16. bře 2016 13:32 #304422

• Genovesa
  • Platinum Boarder
Ještě posledních pár kousků: Lady Emma Hamilton, vprostřed Pastella a poslední Midsummersnow
DSC06969.jpg
Poslední úprava: 16. bře 2016 13:38 od Genovesa.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: sany, mišpule, Evka, Kika, Láďa, Ajka

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 16. bře 2016 14:32 #304427

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Geno, vypadají dobře.
První - to je kontejnerovka, z loňska, čili 2letá sazenice.
GdF - vykmitni jí ty slaboučké výhonky, jestli jdou od očknutí, tak až u něj. Silnější výhony zakrať - u prostředního výhonu k tomu pučíku, co jde na f. doleva, pravý výhon k puku, kt. míří na f. vpravo ( počítám, že bude skoro na úrovni země po zasazení ). Pravý nejslabší výhon - možná odlesk, nezdá se mi větev - vidím ji zhnědlou. Pokud ano, pak ji bych šmikla až k tomu ohnutí - tzn. byl by šmiklý pod zemí, po zasazení.
CHume - taky jsem se podivovala u své nad tím, že sazenice měla slabé větývky. Zřejmě taková je.

Tess - na konci pravého vyhonu je houbové ložisko, pryč s ním. Stejnak bys ale zřejmě zakracovala..

Teď na někdy hlásí -5, tak možná bych sadila až po. Přece jen, puky jsou vybělené, zchoulostivělé zimováním.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Ajka, Genovesa

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 16. bře 2016 15:00 #304430

• Genovesa
  • Platinum Boarder
Květo děkuji, zařídím se podle tvých rad. Toho černého fleku na Tess jsem si taky všimla, každopádně budu stříhat po zasazení tak na dvě, tři očka. Dobře je prohlídnu a co bude špatné, odstřihnu úplně. V zásilce byly i nějaké drobně červeně kropenaté růže, ty ale nejsou moje, tak mě to alibisticky netrápí. Je třeba nějak zakracovat kořeny?
Téma bylo zamčeno.

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 16. bře 2016 15:01 #304431

• Genovesa
  • Platinum Boarder
Jo a pokud bych sadila až po mrazech, co teď s nima? Jak je uchovat? Děkuji.
Téma bylo zamčeno.

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 16. bře 2016 16:45 #304437

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Geno, to jsem ráda, že jsem popisovala srozumitelně. Neumím totiž malovat, jinak bych ti udělala na f. čárky kde šmiknout.
- čerstvé sazenice zakracuji i víc, ty dvě očka nechávám max. Na očko jdoucí vně. Stříhám je až poslední, se nepominou, až je vidět co je živé, co neuschne. Nově zasazené mám nejvíce z růží narašené. Přesto jsem do nich ještě nešmikla, odkládám. Půjdu na ně až jako poslední.
- kořeny zakrátit tak, aby byla na řezu vidět bílá. Někt. mají koř. systém víc jak slušný, i by se dal zakrátit ( pokud se ti nechtějí kopat velejámy ). To ale nedělávám. Pozor na kořeny povlávající vně aby se ti při sázení neobrátily nahoru. Většina podnoží je šípek ( pokud mohu posoudit z f., s určitou mírou omylnosti ).

- ad mrazík - on je hlášený na teď někdy, ne ? na dnešní noc ? zítřejší ? Buď kyblík ( voda nebo zasypat hlínou + ála garáž.
pokud sadíš do země hned, můžeš přiklopit. Klacky ti nenamrznou ani v těch -5 ( či kolik hlásí ), jen by mohly přijít pryč ty vybělené puky. A ani to není katastrofa, růže má spoustu spících oček, nahradila by je.
Ty, co jsou opučené zeleně - nic se jim nestane ( Astrid ).
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Ajka, Genovesa
Moderátoři: Eva L., Květa