Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 08. dub 2016 11:35 #305230

• Marqetka
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 541
Pelcovi fakturu posílají, jakmile mají připravené růže k odeslání.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., sany

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 08. dub 2016 20:40 #305246

• Láďa
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 597
Před týdnem v sobotu jsem byl u Starkla pro nízké ovocné stromky do cca 2m výšky. Při ošetřování a trhání je to pohodlné a množství ovoce by mělo stačit pro přímý konzum rodiny. Nikdo s nimi nemá moc zkušeností a tak to zkusím, i když je to pro pokus pěkně drahé.
Měli rozšířený sortiment růží, ale bylo zima a pršelo a tak jsem areál jen proběhl. Zdálo se mně, že kvalita růží v 2l kontejnerech byla dobrá, bez skvrnitostí a korové spály. Koupil jsem Delbardovu Dolce Vita v meruňkových odstínech (popis v katalogu ale neodpovídá obrázku). Na Delbardových stránkách si také někdo stěžoval, že skutečnost neodpovídá fotce, to je stará bolest. V poslední době mám pocit že několik fotek stejné růže je tak barevně rozdílných, jakoby šlo o úplně rozdílné kultivary (konkretně u Kordese). V Čáslavi naproti Starkla u Hortisu měli nové Kordesky, byl jsem rád, že jsem koupil Bentheimer Gold, o které pí Prouzová psala, že je vyprodaná.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Lukáš, Jikra, Ajka, alenak

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 08. dub 2016 21:09 #305248

• Láďa
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 597
Jak jsem už psal, objednal jsem si růže z Lottum v lednu s tím, že jsem dodávku, jako několik z nás, domluvil na březen. Když Genovesa psala o složité cestě růží a využití anglické konverzace a zkušeností manžela, myslel jsem, že jde o náhodu. Pak jsem dostal chřipku. Následně zkušenosti Marty byly tak otřesné, že jsem objednávku neurgoval a Lottum se už neozval a růže nedodal. Možná to zkusím na podzim, i když mne fascinují nové TH u Rosenpark Dräger. Ale musím si vybrat jen jednu objednávku na rezervovaná místa. Takže Květo, omlouvám se, ale zatím Ti zkušenosti s dánskými růžemi Roses Forever nenapíšu.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Ajka

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 09. dub 2016 21:19 #305290

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7634
U nás dnes celý den poprchává, tak byl výlet k Žižkom, Jirko pro Chitalpu, tady nikde nebyla, je naroubovaná na kmínku - 350 Kč, snad jsem se nesekla ;), jo a ještě jsem koupila Abelii Edward Goucher, byla mizerná, tak jsem domluvila a dostala slevu na 35 Kč, když zajde tak to vydýchám :laugh:
Poslední úprava: 09. dub 2016 21:27 od alenak.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jikra

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 10. dub 2016 21:37 #305328

• Jikra
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2913
Alčo, Chitalpa ještě spí, probouzí se v dubnu a kvete až do mrazíků, rychle roste a ničím netrpí, ani mrazem. Já ji mám na jižní straně, neroubovanou, stříhám ji do kotle jako broskvoň a větvím ji hned nad zemí, to proto, že jsem nevěděl jak snáší zimu, ale příjemně překvapila. Takhle vypadala loni 18.května, J.
DSCN3014.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Kaja, Ajka, alenak, Smuma

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 10. dub 2016 21:48 #305329

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7634
Děkuju, hodnej, oni keř neměli pěkný, tak jsem vzala stromek, máš ji krásně stříhanou, nemáš náhodou s květy?Dík Alena, jo prý stříhat o 1/3, o kolik stříháš?
Poslední úprava: 10. dub 2016 21:50 od alenak.
Téma bylo zamčeno.

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 11. dub 2016 00:23 #305331

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Aleno, chitalpu jsem si koupila v roce 2007.
Ono záleží na tom, jaké budou zimy, jak brzo u tebe začíná jaro...

Jojo, Jirka je ze subtropů... kdysi jsem ze svou řízkovala pro kamarádku z Brna, je s ní moc spokojená.

Moje se chovala následovně :

obrůstala jako jedna z posledních na zahradě, jako jedna z prvních opadávala.

dej si pozor na perenosporu, ve vlhkém podzimu ( cca září ) chytá skvrny na listech. Nestříkávala jsem, za chvíli stejnak nastal opad.

kvete na jednoletém dřevě ( konce přírůstků ), spolehlivě, bohatě. U mne přírůstek cca 1,5m/rok.

ona se používá ( v USA, domovina ) jako uliční strom. Dělá sáhodlouhé kořeny, daleko přesahující obvod koruny. Jsou dužnaté, provazovité. To by tvá roubovaná dělat neměla.

řezala jsem ji až v okamžiku, kdy začala obrážet, až bylo vidět, co je živé. Co si pamatuju, obrážela postupně odzdola ( na rozdíl třeba od růží ). Chvíli ronila, dost rychle zatáhla.

větve nevydrží pokles pod -20 st., každoročně obrážela pouze od hranice krytí sněhem. Kde je pro větve ( pupeny ) hranice přežití netuším, mírnější mrazy u mne neměla. ( píšu kvůli případněmému balení, byla-li by krutá zima ).

v krutozimě vymrzla zcela, "načatá" byla již ze zimy přecházející.

krásný exotický zjev.
Poslední úprava: 11. dub 2016 00:27 od Květa.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: alenak

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 11. dub 2016 00:29 #305332

• Květa
  • Moderator
Jirko, ronďáky jsou mackové :up
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jirka

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 11. dub 2016 00:52 #305333

• Květa
  • Moderator
Láďa napsal:
Jak jsem už psal, objednal jsem si růže z Lottum v lednu s tím, že jsem dodávku, jako několik z nás, domluvil na březen. Když Genovesa psala o složité cestě růží a využití anglické konverzace a zkušeností manžela, myslel jsem, že jde o náhodu. Pak jsem dostal chřipku. Následně zkušenosti Marty byly tak otřesné, že jsem objednávku neurgoval a Lottum se už neozval a růže nedodal. Možná to zkusím na podzim, i když mne fascinují nové TH u Rosenpark Dräger. Ale musím si vybrat jen jednu objednávku na rezervovaná místa. Takže Květo, omlouvám se, ale zatím Ti zkušenosti s dánskými růžemi Roses Forever nenapíšu.

Láďo, ani se nedivím, žes neurgoval - když jsem tu četla, jak různě růže putují...

Zdá se mi, že rok od roku mám s objednávkami větší a větší potíže, víc a víc psaní, dopisování ( doprošování ), problémů.

V úterý dorazily poslední dvě růže - popis procesu vydupávání by byl delší než mají ty chůďátka kořeny... ;)
... nemám z nich tu správnou radost. Teď.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Láďa

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 11. dub 2016 07:20 #305334

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Aleno, chitalpu jako strom mají/měli v botanické zahradě v Troji ( v části co jsou výsadby lilií a denivek). Už jsem tam roky nebyla, tak nevím, jak přežila zimu 2011/12, mám ale ten dojem, že ano ( bez záruky, na hlavu už není takové spolehnutí, co bývávalo :S ).

Jinak, pro případné návštěvníky, objevili jsme, že botanická zahrada v Troji má vlastní pěkné parkoviště a tedy i pokladnu nahoře v Bohnicích ( či jak se to tam jmenuje - Pražáci mě kdyžtak opraví ;) ), takže není nutné absolvovat hledání místa dole u ZOO ;) .
Poslední úprava: 11. dub 2016 07:20 od Jana V..
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: alenak
Moderátoři: Eva L., Květa