Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 11. dub 2016 15:44 #305352

• sany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1321
Genovesa, ja to mám s objednávkami vymyslené tak, že si dávam posielať balíky do práce a potom to nenápadne nosím domov po pár rastlinkách a sadím tajne :P A už sa len tvárim, že to tam rastie dlho. :whistle: :whistle: :whistle:

Kaja, to poštovné by ešte ušlo, ale prekvapil ma poplatok za platbu do zahraničia. To by mohli byť za to ďalšie 2-3 ružičky. No som zase o niečo múdrejšia. :unsure:
Anka
Poslední úprava: 11. dub 2016 15:53 od sany.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: janaver, alenak

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 11. dub 2016 16:01 #305354

• zeuwicka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 472
Geno ty borůvky potřebuješ dva kusy, pokud už teda doma nemáš nebo někdo v okolí, kvůli opilování..
Edit: opylování :blush:
Poslední úprava: 11. dub 2016 18:14 od zeuwicka.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Genovesa

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 11. dub 2016 16:14 #305355

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
zeuwicka napsal:
Geno ty borůvky potřebuješ dva kusy, pokud už teda doma nemáš nebo někdo v okolí, kvůli opilování..
Anebo taky kvůli opylování. :) Taky jsem to s tím počtem chtěla napsat, zeuwicka byla rychlejší.
Téma bylo zamčeno.

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 11. dub 2016 18:08 #305356

• Jikra
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2913
Mám chitalpu asi čtyři roky, takže zkušenosti s větší zimou nemám, měla by vydržet -25 až -27 stupňů. Nijak ji nezakrývám. Zatím nenamrzla. Stříhám ji po zimě, zkracuju tak o pětinu max čtvrtinu, vystříhávám vnitřek ať má co nejvíc slunce. Je pravda, že na podzim má na listech plíseň, ale mně a myslím ani jí nevadí. Teď má asi dva metry, takže roste dost svižně. Fotku dodám, J.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Ajka, alenak

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 11. dub 2016 18:13 #305357

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Děkuji, já mám už na zahradě dva kusy kanadských borůvek, jen trošku rannější. Doufám, že se potkají v květu, není tam už moc místa. Jestli ne, tak holt dokoupím.
Poslední úprava: 11. dub 2016 18:15 od Genovesa.
Téma bylo zamčeno.

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 11. dub 2016 20:16 #305364

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Geno,co dokoupíš?Pozemek? :laugh: ;)
Koukám,že je to všude stejný.Ale J. se mě už ptal,jakto,že letos netahám kvanta květináčů,jestli nejsem nemocná nebo mě už zahrada nebaví.Jenže už taky nemám místo :( .Ale až zmizí to dřevo od plotu,já to doženu!Taky proto jsem letos na sobě zapracovala se sebekázní,rozmýšlím skladbu nového záhonu.
Téma bylo zamčeno.

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 11. dub 2016 20:54 #305368

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
:laugh: :laugh: Tak to by taky možná šlo. Ale mám svýho dost, jen polostínu poskrovnu ve skalce a ta už praská ve švech. Proto zatím zkusím tu jednu, když nebude zbytí, budu tam muset nacpat další no. Co bych pro tu drobotinu neudělala :lol:
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: mišpule, Ajka

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 11. dub 2016 22:40 #305372

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7634
Děkuji všem za informace ohledně Chitalpy, už je zasazená a tak uvidím, jak fungují ZZ ;), budu referovat Alena
Poslední úprava: 11. dub 2016 22:41 od alenak.
Téma bylo zamčeno.

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 12. dub 2016 08:40 #305379

• Ajka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3940
Jó Mišpul, všude je to podobný. Založila jsem nový záhon v blízkosti chaty. (Nové růžičky si zaslouží nový záhon). Manžel je povahy klidné, ale přesto jsem čekala reakci. První den nic, druhý den si postěžoval , že teda neví, ale ten záhon je tam dost blbě a je náramně zvědavej, kdo jako chatku natře a on to teda určitě nebude, pádž nechce přijít o oko a nestojí o to být podrápanej od trnů. Tak nakonec budu natírat já snad? Tak doufám, že ty růžijdy aspoň pořádně pokvetou. On to ještě neví, ale já tam dala nízké kolem 1 m. :laugh:
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: mišpule, Genovesa, alenak

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 12. dub 2016 12:16 #305386

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Jikra napsal:
Mám chitalpu asi čtyři roky, takže zkušenosti s větší zimou nemám, měla by vydržet -25 až -27 stupňů. Nijak ji nezakrývám. Zatím nenamrzla. Stříhám ji po zimě, zkracuju tak o pětinu max čtvrtinu, vystříhávám vnitřek ať má co nejvíc slunce. Je pravda, že na podzim má na listech plíseň, ale mně a myslím ani jí nevadí. Teď má asi dva metry, takže roste dost svižně. Fotku dodám, J.

Jirko, ony uváděné teploty jsou pouhé proklamace, opravdu.
Dívala jsem se zpětně, kupovala jsem ji již v létě r. 2006. Prožila mírnou zimu ( -9 ), obrazila naprosto v pohodě. pak následovaly 4 krutější. Teploty se pohybovaly v rozmezí od -21 do -24,7, několik dnů. Dva až tři dny.
Kupila jsem sníh, chráněné místo.

P1030413.jpg

( ilustrační foto, toto je zima 2009-10. Klacky za hromadou sněhu patří chitalpě )

Vždy obrážela pouze z míst které byly pod sněhem. Nijak mne to nestresovalo, dorůstala mi ke 2 m, v poho postačovalo.

Pak ale přišla krutozima - ony 3 týdny mrazu, (- 22.st. nejhlubší ), bez sněhové pokrývky.
A byla pryč. Jak jsem psala, má dužnaté kořeny, táhnou se za vodou - vodorovně ( četla jsem, že jim v USA trhaly silnice ), nehluboko.
V krutozimě promrzla zem poměrně hluboko a byl malér ( nejen s chitalpou ).

Tvých končin se toto příliš netýká, uvádím pouze pro pořádek. Spolu s Trojou - jedny z nejteplejších míst v ČR...

Jani, jj, pamatuješ ? :laugh: ;)

P1020326.jpg

chitalpa, Botanická zahrada Troja, červenec 2008

Aleno, ať se tvé daří. Ten můj původní příspěvek byl psán právě pro sdělení mých pozorování, zejména vzhledem k tomu, že tvá je roubovaná ( asi zabalení, kdyby náááhodou uhodily silné mrazy i v tvých končinách ).
Poslední úprava: 12. dub 2016 14:48 od Květa.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jikra, alenak
Moderátoři: Eva L., Květa