Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby

Re: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 24. zář 2011 18:21 #268934

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
To je rychlost, Květo, to je rychlost. Nevím, zda se k tobě doneslo, že ti k tomu pan Krulich vzkazuje, že ji máš nyní zasadit
a kdyby náhodou zimu nepřežila, tak prý: ti na jaře věnuje novou + poděkuje za otestování její ne-mrazuodolnosti. :laugh:

Rheo, pošli mi tvou adresu po SZ, prosím, díky. :)
Poslední úprava: 24. zář 2011 18:22 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.

Re: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 24. zář 2011 18:38 #268937

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3707
Květo, tak tuhle begónii mám od Krulichů taky. :woohoo: Pěkně kvete, ale pořád se rozmýšlím, jestli jí nechat venku nebo ne ? ;) Co ty ? Riskneme to ?:whistle:
Jinak mám od nich taky vytrvalou bazalku "African Blue", tak jsem jí teď šoupla do chodby dle jejich rady a jsem zvědavá jestli zimu přežije:lol: :lol: U nás už totiž ráno byla nula :woohoo: .

DSC05179.jpg
Poslední úprava: 24. zář 2011 18:41 od quendery.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Rhea, lenpel, Skokanka

Re: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 24. zář 2011 21:13 #268955

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
HonzaPM napsal:
To je rychlost, Květo, to je rychlost. Nevím, zda se k tobě doneslo, že ti k tomu pan Krulich vzkazuje, že ji máš nyní zasadit
a kdyby náhodou zimu nepřežila, tak prý: ti na jaře věnuje novou + poděkuje za otestování její ne-mrazuodolnosti. :laugh:

pro quenedry - tím se odpovídá i na tvé přemýšlení..
normálně bych ji sázela až na jaře, ale když jsem za testéra :lol: , půjde do země.
Honzo, doneslo, s donašečem. Jen se ještě musím optat jak moc ji mám nechat napospas přírodě či zimovat jako ostatní choulostivky ..
Musím říct, že jsem byla přijemně překvapená. Takhle bych si představovala služby zákazníkům. Opravdu ověřit v praxi - se zpětnou vazbou.
Na Mělníce ( růžová ) opravdu normálně přezimovala.

Bazalka je krásně barevná.. škoda, že musí na zimu domů..
Poslední úprava: 24. zář 2011 21:16 od Květa.
Téma bylo zamčeno.

Re: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 25. zář 2011 17:35 #269016

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3707
Bazalka byla na záhoně velikosti vzrostlého keříku meduňky :woohoo: Tu mi svou rozpínavostí velmi připomíná :silly: :silly: Ošmikala jsem jí, nekvetoucí vršky šoupla do květníčků a zbytek do květníku velkého - doufám, že obroste, jaké jiné tohleto bejlí / tedy pokud přežije/. :laugh: :laugh: Jsem zvědavá, jestli zakoření řízečky :dry: Pokud ano, je jich asi šest, kdyby byl zájem............ :whistle:
Poslední úprava: 25. zář 2011 17:36 od quendery.
Téma bylo zamčeno.

Re: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 27. zář 2011 18:46 #269144

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Nevim, kam s tim, co mam na srdci-tedy sem.Ctu, jak Dido nakupuje pytle zeminy, aby vylepsila jilovitou zem.Tedy, jak jsem potrebovala vyplnit novy zahon nad postavenou zdi ve svahu, spotrebovala jsem vsechen nasysleny kompost a objednala zahradni zem-3 kubiky, nevim, jak je to tu s reklamama, ale kdyz muzeme psat, ze tenhle zahr.posila dobre a tamten spatne, tak klidne napisu, ze ta moje "zahradni zemina" byla z Chuchle-Praha-zapad a ze je to vlastne svetla hlina, ktera zrejme zjilovati.Pozde, ale prece me napadlo hledat kompostarny(ja blbec, proc jsem to neudelala hned) a dnes mi dovezli dalsi 3 kubiky nadherny, famozni, cerny zeme, ktera navic voni konskym hnojem.Dovozce-Trebotov.A bylo to jeste levnejsi, nez ta zatracena Chuchle.
Takze-dochazi-li vlastni zdroje, a je treba hodne materialu, podle me se vyplati najit nejblizsi kompostarnu....Konecne mam pocit, ze muzu soupat v klidu s kerema, hortenziema a uz se tesim na ruze.Taky jsem kupovala pytle se substratem(taky mam na zahrade jilovinu a kameni),uz nebudu, nene...
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: zdenka, chrast, helena, quendery

Re: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 27. zář 2011 22:09 #269153

• Doubravka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 348
Evai, řešila jsem letos něco podobného. Zakládám nový pás záhonů a potřebovala jsem naši taky dost jílovitou zem něčím vylepšit a vlastní kompost došel už na jaře a nový ještě "nedozrál". Hledala jsem tedy externí řešení.
Obsoused zakládal zcela novou zahradu a nechal si zeminu dovést taky z Chuchle (máme to nejblíž). Přivezli mu ale něco, co bych zahradní zeminou nenazvala, spíš zásypem k terénním úpravám. Už na první pohled to bylo podezřele oranžové a dost možná méně kvalitní než naše místní zem, kterou jsem zryla. Pak dovezli sousedovi zahradnický substrát v Bigbagu přímo z Rašeliny Soběslav, a to bylo jiný kafe! I přes vyšší cenu jsem si objednala 2 m3 substrátu B, a když už sem jeli tak taky 2 m3 mulčovací kůry. A jsem moc spokojená. A teď, když vím o kompostárně, asi ji taky vyzkouším, neb to vypadá, že substrát brzy dojde... :whistle:
Téma bylo zamčeno.

Re: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 28. zář 2011 05:45 #269156

• Rhea
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 834
Doubravko, jakým způsobem ti ten velký balík doruičili? A mohu se zeptat i na cenu? Na stránkách nemají uvedené.
Téma bylo zamčeno.

Re: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 28. zář 2011 05:56 #269158

• Skokanka
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 95
Taky by mě to zajímalo,protože tady je taky nouze o zeminu,bydlím ve vesnici Kamenice a opravdu je všude kamení různých velikostí...kdyby mně někdo před 10 lety řekl,že budu mít radost,když si koupím pytel zahr.zeminy a k svátku novou motyčku - prstíčky,tak bych si poťukala asi na čelo :cheer: :cheer:
Téma bylo zamčeno.

Re: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 28. zář 2011 06:17 #269160

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
quendery napsal:
Bazalka byla na záhoně velikosti vzrostlého keříku meduňky :woohoo: Tu mi svou rozpínavostí velmi připomíná :silly: :silly: Ošmikala jsem jí, nekvetoucí vršky šoupla do květníčků a zbytek do květníku velkého - doufám, že obroste, jaké jiné tohleto bejlí / tedy pokud přežije/. :laugh: :laugh: Jsem zvědavá, jestli zakoření řízečky :dry: Pokud ano, je jich asi šest, kdyby byl zájem............ :whistle:
Tuhle bazalku mám už druhý rok, je naprostý nezmar. Přežlia na okně v kuchyni průběžné zimní ostřihávání do jídla a pak zase nádherně obrostla. Mám ji stále v květníku.
Téma bylo zamčeno.

Re: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 28. zář 2011 06:46 #269161

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Vlaďka napsal:
quendery napsal:
Tuhle bazalku mám už druhý rok, je naprostý nezmar. Přežlia na okně v kuchyni průběžné zimní ostřihávání do jídla a pak zase nádherně obrostla. Mám ji stále v květníku.

Díky, já už jí měla 2x, zimovala jsem jí v bezmrazu (10°C), a vždy mi zašla. Tak to zkusím "kuchyňsky"...
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa