Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Trvalky II

Re: Trvalky II 28. úno 2011 17:25 #246451

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
jo holky dík . . ostrožky jsou v takových malých květ. a už jsou napučené - trochu i narostlé . pivoňky jsem dala do takové velké mísy a zasypu je zeminou- mají puky. objednala jsem čtyři. řebříčky mají dost kořeny - tak asi dám na Jáju a vysadím do květináčů.flox taky. je fakt , že může přijít ještě zima.ale budou mi chybět okna....:woohoo:
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 28. úno 2011 17:34 #246452

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
to přesazení ale neřeší to, kam s tím potom. Stačilo by to dát někam na verandu, světlo, chladno, a aby nepřeschly. Není třeba přesazovat...no jak se ti chce.
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 28. úno 2011 17:40 #246455

• Kaja
  • Platinum Boarder
já mám obavy , že budou muset být uvnitř ještě dlouho - má být i březen chladný ,někdy nasype sníh i v dubnu... mám koupené trochu zeminy a květníků v šopce dost - tak tomu dopřeju.a aspoň se uvidí , kde jsou tulipány a ostatní. dám je na lesku a když nebude mrznou tak ven.
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 28. úno 2011 18:10 #246464

• grimmh
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 97
Kajo, v jakém stavu ti přišly rostlinky z LG?
Já jsem vloni zblbla kolegyni v práci, objednaly jsme si tam a byla jsem za totálního blba. Rostlinky přišly jako nitky v malinkých květníčcích s vysypanou zemí. Klejichy vůbec nevzešly, tak jsem je reklamovala. Reakce supr - omluvný dopis a zaslány nové v pěkném stavu, ale trávy pennisetum - to byly 3 stébla, nerostly, vyfotila, poslala meilem na ukázku - reakce žádná. Tak jsem to nechala plavat.
Řebříčky přišly v jiných barvách než jsem objednala. Ty byly (až na ty barvy) v pěkném stavu. Toužila jsem po paprice - mám křiklavě růžový. Chtěla jsem teracotu, mám světle žlutý.
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 28. úno 2011 20:38 #246491

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
Ahoj. Tak letos LG s LB zbláznily venku je sníh a oni to klidně pošlou , no ja dopadla ještě dobře mam nahrnkovány jen Ophiopogon černy od LG a par lilie, květináč byl stejně malý jako loni tak jsem ten Ophiopogon hned zasadila do velkyho a tak ho nechám až do podzímu, když vyroste.:huh: Jinak řekla bych že LG je perfektní na mečíky a lilie, ostatní nevím nelibí se mi jeich mini květináče a spusob baleni.
Myslím si že hrnkování je lepší řešení. No a LB ješte nemam objednáno snad pro mě ještě něco zbyde.
Ještě mam v planu trvalky z Flosu a asi ještě počkám pro jistotu, ted jsem koukla na seznam toho co chcí a je to sama exotika v latině.:silly:
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 01. bře 2011 05:23 #246496

• Kaja
  • Platinum Boarder
ahoj - Grimmh ptala jsi se na stav zásilky . celkem slušný . je pravda , že v malinkých květ. ale kořeny slušné. takto byly zaslány ostrožky . řebříčky byly v sáčcích - kořeny opět slušné. ještě jsem nekontrolovala , jestli poslali odrůdy , které jsem chtěla. ale u ostatního vše odpovídá. akorát mi vadí , že je to tak brzy .
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 01. bře 2011 15:35 #246546

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
na tohle je těžké reagovat, když není vidět v jakém stavu kytky jsou a oč se přesně jedná, jak se vytahují a pod. Taky záleží na podmínkách, kt. se jim mohou poskytnout.

..astilbe, hosty,pivůně, phloxy - vše co bylo v sáčcích - lze uložit do lednice ( kontrolovat ) ale i zasadit/ či prozatímně založit do země ( pokud se jde do ní dostat ). Jde o to, jestli jsou rostliny pouze v puku nebo už vystrkují listy. Puky + kořeny nezmrznou, jde hlavně o to je ochránit před plísní ( sklep ).
přidávám f. hosty - je pořízená 30.5. Ofousem byla dovezená z Holandska, přímo od velkopěstitele, je na ní vidět, jak byla i v tomto pokročilém termínu skladována v chlaďáku a pouze z ní odlamovány listy. Hosta zmrzlé ( potlučené, shnilé, prostě vadné ) listy nahradí - jen musí zůstat OK puk, srdíčko, kt. si vytvořila již v roce předcházejícím. Za 3 dny ve stínu listy zezelenaly a začala normálně růst.

P1040431.JPG

Kytky v květníčkách - nevím o jaké jde, zmiňovány jsou pouze ostrožky. Ty vydrží - 4 st., ale na vysazení je ještě myslím brzo, navíc, musely by se nechat nějaký ten den přizpůsobovat slunci.
Mám spoustu květníků za okny v místnostech, kde se netopí, nic se nevytahuje, kytky budou narychlené, :up jsou jako ve skleníku. Teplotu jsem tam ale neměřila.
Pokud se ti Doubravko zdá, že se vytahují, možná by jim pomohlo přenášení. Jako kočka koťata. Přes den ven do stínu, na noc domů.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Emilka

Re: Trvalky II 01. bře 2011 16:37 #246554

• Kaja
  • Platinum Boarder
u nás bylo dnes ráno -8st . to je vražda..to ven nemůže... u mně se jedná o ostrožky , floxy , řebříčky, pivoňky . všechno je napučené . jsem to narvala do truhlíků se zeminou a jsou v chladné místnosti , kde teď v zimě slunce nesvítí. u nás nepadá v úvahu lednička . to bych se stěhovala i s kytkama. ono ty cibule taky dost páchnou- něco je v té rašelině- asi proti plísni.tak uvidím jak to dopadne - hlavně aby to tak nemuselo být dlouho.-
Poslední úprava: 01. bře 2011 16:38 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 01. bře 2011 23:10 #246596

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Kájo, tak to se u tebe mají jak v peřince.:up
Pivůně ( pokud to stav půdy dovoluje ) ale fakt bez bázně můžeš zasadit. Např. Němci oproti českým prodejcům prodávají pivoňky v zataženém stavu až na podzim ( říjen, listopad ) s návodem, že se mají vysadit do země. Poprvé jsem byla celá ovyrážkovaná vzhledem k ceně rostliny, ale poslechla jsem.
Přišlo toto ( dřevitá ).

P1050962.JPG

sázela jsem 7.12. Přežila -24,8 st., kvetla.
Poslední úprava: 01. bře 2011 23:12 od Květa.
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 02. bře 2011 06:22 #246602

• danate1
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1029
Minulý týden mi přišla zásilka z LB, pivoňky, phloxy, lilie, čemeřice, jedna travina...
řekla bych, že se zlepšují, květníčky vyplněné kořeny, rostlinky větší...
ke Květce 2 phloxy putují, tak bude mít taky přehled :)
jestli o víkendu půjde vrtat do hlíny, tak pivuně, lilie, možná i čemeřice půjdou do země....
ostatní nechám na konec března...
s reklamacemi nemám problém a zatím jsem i měla štěstí, že jsem nedostala záměnu...
na LG čekám :woohoo:
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Emilka
Moderátoři: Eva L., Květa