Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Trvalky II

Re: Trvalky II 02. bře 2011 06:29 #246604

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
jj - do země u nás asi vrtat nepůjde.Květo to poslali hezký kousek dřevité. mám letos třetí rok odkopek sousedky. DOUFÁM, že by letos mohla zakvést.loni měla pupeny a nic.
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 02. bře 2011 06:36 #246607

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
JJ, stejně tak jsem vysazovala i denivky. Jinak pivoňky na zahradě, kde sice byly při těch -25 pod sněhem, ale -18 schytaly naplno, celou dobu vesele pučí. A denivky jim zdatně sekundují.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky II 02. bře 2011 07:00 #246613

• Lenka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 384
Dračík mám jen ten nízký skalkový - naprosto bezproblémový. Nevymrzá, slimáci si ho nevšímají, snáší i velké sucho bez zálivky. Dostala jsem ho kdysi darem s tím, že je to hodně suchomilná kytka, ale nevím, jestli to platí pro všechny dračíky.
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 02. bře 2011 19:01 #246686

• Doubravka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 348
Děkuju za rady, holky! Hrozně se mi vytahujou ostrožky a vylezly už i sasanky. Dám na Květu - na noc domů, přes den ven.
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 10. bře 2011 19:24 #247416

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
ZuzanaCh napsal:
Zakoupila jsem semínka téhle kouzelné mochničky: www.zahradkarske-potreby.cz/mochna-cerve...02234-skup598138.php
Má-li někdo zkušenosti s jejím pěstováním (jedná se patrně o "miss Wilmont"), prosím o doplnění.

Zuzano, mochna sice vypadá krásně, ale spíš na obrázku. Měl jsem ji několik let, možná ji stále mám - po vyrytí zregeneruje.
Problém je ten, že je naprosto nekompaktní, plazí se (však je to mochna), rozlejzá, má dlouhé stonky a na nich mini-kvítky.
Kdyby byla kompaktní, nemám problém. Už jsem ji x-krát vyhodil, podaroval babi (říká jí "jahůdky"), stále se drží.
Možná by byla pěkná soliterně nebo s mini-podrostem (mateřídouška apod.), já ji měl ještě se žlutou mochnou a levandulí,
nebylo to ono. Je nevýrazná, tvoří velké kolo, tu kvítek, tam kvítek, možná by pomohlo více rostlin - aspoň 6. Je odolná, zdravá.
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 10. bře 2011 19:34 #247420

• ZuzanaCh
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 670
Honzo, díky! Ono je těch taxonů víc, kdyby to byla Miss Wilmont, ta prý kvete víc - no, ozkouším, uvidím...
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 10. bře 2011 19:40 #247423

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
Zuzano, nemáš zač. Já se bavím o Miss W. Ano?
Možná jsem nešikovně popsal habitus - tak tedy - růžice uprostřed, z ní vyrůstají cca 40-50 cm stonky,
lámané s kolínkem, na nich se větví a kvete - nepřetržitě. Kvete prostě celou sezonu.
Ale - mezi jednotlivými květy jsou desítky cm prostoru. Však sama uvidíš, pokud uvidíš.
Po ostříhání (podzim, jaro) počítej s holým kolem cca 50 cm průměr.
Určitě by byla skvostná v tzv. luční směsi a podobných výsadbách - tu a tam (výrazný) kvítek.
Možná by byla opravdu krásná (více ks) s nějakými kavyly, zaječ. ocásky a podobně.
Poslední úprava: 10. bře 2011 19:41 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 10. bře 2011 19:50 #247427

• ZuzanaCh
  • Platinum Boarder
Honzo, dík za trpělivost. Začíná se mi jevit jedině rozumné, jednu sazeničku umístit do většího kořenáče a číhat ....;) Aby se mi po zahradě placatilo něco anarchistického sem květ, tam květ, to bych tedy opravdu nerada. Dík za varování :evil:
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 10. bře 2011 19:57 #247430

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
Zuzano, nevaruji, popisuji. I když nevím, kdes přišla na to, že ten pytlíček je Miss W.?
No neva, ona je většinou množena jedna jediná varianta. Každému se líbí něco jiného.
Mě se ta mochna líbí moc, ale do malé zahrádky (podle mého) není. Holý plac je po ní vidět atd.
Spíš nějaká volnější a přírodnější romanťárna, to by bylo pro ni. Ale kvete furt, to jo. :)
Před tvým kamenivem by se mohla vyjímat, proveď pak reportáž, ano? :kiss:
Poslední úprava: 10. bře 2011 19:57 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 10. bře 2011 20:13 #247431

• ZuzanaCh
  • Platinum Boarder
Honzo, šmejdila jsem po netu, ony se květy jednotlivých taxonů liší - nejpodobnější to bylo právě Miss Wilmont - no uvidíme, vyfotíme ....:)
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa