Honzo, děkuji.
Umíš pochvalou - a pokaždé jinou ! - pohladit na duši, tohle umění je mi odepřeno (

).
Až jednou dostanu psavou, musím popsat negativa, úblby.
Emilko také děkuji. K pletí - no, tenhle záhon ještě jo, letos 3x. On je vlastně osazovaný (

) letos. Fotka je milosrdná, skrývá ďoury. Namulčovala jsem si ho trávou od sousedů, pomohlo ( např. x žabinci ), ale stejně - když se slehla - vyrostl trávníček ( asi už kvetla, když jsem ji sypala ), navíc vyklíčily stovky pampelind.
Nic moc, měla jsem problém se vměstnat a neponičit výsadbu, navíc, popíchala jsem si zadél o růže.

Na starších zapojených záhonech nemá plevel šanci. Tam popleju na jaře a dál nemusím. Jen dozoruju pampelindy a sem/tam nějakou kopřivu nebo náletový bodlák. Jediné, co přežívá je svlačec a přeslička - snažím se je otrhávat, našť. jsou pouze na kousku.
Co teda pleju -

stovky verben..
Někt. verbeny ( nejčasnější ) jsou již dokvétající, z těch se semena už sypou, hodně. Z ostatních- v plném květu - ještě nikoliv. Kdyby sis chtěla schovat zásobu semínek, stačí pak ( až přijdou mrazíky nebo nějaká slota ) utrhnout celé květenství, nechat ho doschnout, cca po měsíci vyklepat.
Jedna palice má cca ( jsem nepočítala ) 100 semen ( prostě hodně,

, ták )