Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Trvalky II

Re: Trvalky II 14. zář 2011 15:21 #268278

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Květo, to sedum Gooseberry Fool má květ jako spíš do bíla nebo do žluta nebo do jakova?
Je parádní, budu se muset po něm někde pokoukat. Díky.
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 14. zář 2011 17:38 #268289

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Emilka napsal:
Květo, ty jsi byla u Žižků! Copak mají hezkého?

Emilko, skláním se, trefa. Já bych asi nepoznala.
K otázce - :silly: :silly: Možná by měla být položena následovně : co už NEMAJÍ.
Hluboce jsem se nad sebou zamyslela. Nejdřív jsem si říkala, že to se mnou není tak hrozné, poslední dobou kupuju víc pro jiné než pro sebe. Sama jsem si totiž od Žižků přivlekla pouhé DVĚ rostliny. To ale byl včerejšek, dnešek je nový den, :huh:. Když si Eva odsud skoro vše odvezla, zastesklo se mi, nelenila jsem a zareservovala další pro sebe.
"Musím" se u nich v příštím týdnu znovu zastavit, ptž. primárně jsem chtěla růžový klokoč. Jenže jeli jsme narychlo a já se nestihla optat, zda mají. Mají, ale na druhém místě, musí přivést.
Naštěstí muž potřebuje právě v příštím týdnu znovu jet na to samé místo jako včera, není to tak hrozná zajížďka, navíc, jede se kvůlivá jeho radostem.. tak se ani moc necuká zastavit se v zahradnictví.
Ovšem i tak to nebylo včera bez emocí, nákup jsem neunesla a tak si demonstrativně od p. Žižkové půjčoval kolečko..:woohoo: :kiss: zlatíčko moje.

Mám vyplodit seznam nakupovaného ?
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., lenpel, JaninkaH

Re: Trvalky II 14. zář 2011 17:42 #268291

• Květa
  • Moderator
amazonka01 napsal:
Skalničko, je krásná, ale asi o chloupek vyšší, ne? No, každopádně, kdybys třeba na jaře dělila, tak bych si kousek moc ráda vzala :blush:

Květo, tak ty jsou přesný :up , Kit Cat jsem v Česku objevila, Super Cat máš od Fouse?

Obě dvě, ještě od něj mám ( vyšší ) Nepeta transcaucasica ´Blue Infinity´
Six Hills mám taky :blush: , nizoučkou, páč je v totál pískovišti. Moc ale nekvete... přece jen, živiny chybí. Za těchto podmínek má cca 15 cm výšku.

P1090990.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 14. zář 2011 17:52 #268294

• Květa
  • Moderator
skalnička napsal:
Květo, to sedum Gooseberry Fool má květ jako spíš do bíla nebo do žluta nebo do jakova?
Je parádní, budu se muset po něm někde pokoukat. Díky.

Skalničko, mají ho Krulichovi, možná Dresla.

chá na mne s barvama...
pokud mám být detailista, tak poupata jsou hráškově zelená, se smetanou. V rozkvétajících květech se objevují stopy růžové/bordové, kvetoucí pak má barvu máslovou. Odkvetlý jde do olivové.
( pokud si kolečkem myši cvakneš na tu maji fotku, zvětší se ti ve vedlejším okně a budeš vidět přesně, barvy jsou věrné )

Působí studeně, pokud bys chtěla nějaký s podobnou barvou květu pak bych ti doporučila Hab Gray. Je nižší, časnější, v listu promodrává se stopami ( žilkami růžové ).
Připojuji f. celého trsíku, je vidět rozklesávání trsu ( fakt potřebuje zmaldit ).

P1090996.JPG
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Rhea

Re: Trvalky II 14. zář 2011 19:09 #268297

• Květa
  • Moderator
jsem zapomněla :Jevgenija napsal:
Květo děkuji ty znáš snad všechno, tak že mám Atropurpurea :) Mám ji zastíněnou trvalkami a ted hezky z nich vykoukla tak že je taky fajn do pozadí .

njn, jsem hrozný hromadič. Vše mohutné, vysoké je pro mne neodolatelné. Však jsem taky dneska před Evou pěkně "plakala".. jó astry jsou fajn, pokud nezkoumáte, kt. by byla nej a nenataháte si domů málem každou na kt. narazíte :blink:

k věci - jj., tvá je Atropurpurea. Svou mám vysokou přes dva metry, moc se nerozrůstá ( nemá úplně nej podmínky, moc slunce ). Ofotila jsem pro tebe opálené listy sluníčkem.
Zbytek trsu ( úplný stín ) je OK. Dole na f. je vidět skoronormální barva listů Atropurpurey + na f. je k porovnání barva listu Chocoholic - je i přes vytažení zelené foťákem vidět rozdíl v barvě.
Atropurpurea je temná při rašení.

P1090989.JPG

Mám ještě Actaea simplex White Pearl ( zelenolistou ). Je hodně pozdní. Každoročně u mne nestihne vykvést, omrzne těsně před květem. Pokud se tak stane i letos - poputuje k Danate, u ní by stíhat mohla.
Poslední úprava: 14. zář 2011 19:13 od Květa.
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 14. zář 2011 19:36 #268298

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
Aha tak je hodně popálena budu to mít na vědomi a na slunce ji nedám, ta moje je ok, ale jak říkám stíní ji všechno možné ten červený odstín je sláby, kdybych byla tmavá červena cela 2 metrová ach to bych byl luxus, ale nevadí, je každopádně skvěla trvalka asi ji drobet posunu abych lepší vynikla.
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 14. zář 2011 21:42 #268300

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
nojo, astry...
14.9.2011010.jpg

Marie Balard a detail
14.9.2011011.jpg

14.9.2011008.jpg

Crimson Brocade
obe Fous
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Emilka, Rhea, lenpel, JaninkaH, chrast, helena

Re: Trvalky II 14. zář 2011 22:18 #268304

• evai
  • Platinum Boarder
10.9.2011007.jpg

copak se mi stalo tady s tim amygdaloides?uschnul? o metr dal je jeden uplne zdravy...
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: chrast

Re: Trvalky II 14. zář 2011 22:21 #268305

• evai
  • Platinum Boarder
10.9.2011001.jpg

tady je ten pekny, spolus Lavender Cover, ktery kvete temer nepretrzite
omlouvam se, ze pletu hrusky s jabkama
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, chrast, helena

Re: Trvalky II 15. zář 2011 06:13 #268306

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Květo, moc pěkná srovnávačka ploštičníku. A proč jsem poznala, že jsi byla u Žižků? Vloni jsem ho tam okukovala.. A vyptávala se na něj. :laugh:
Evai moc děkuji za astry. Obě jsou opravdu krásné. :up :up :up Jsem tenhle týden trochu nasyslila, ale ještě skoro žádná nekvete.
Vytáhnu zase jeden odkaz, který sem před časem někdo lupnul ! www.autumnasters.co.uk/picton_garden_tour.htm
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa