Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Trvalky II

Re: Trvalky II 05. dub 2012 08:24 #277619

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
amazonka01 napsal:
Květa napsal:
Loni jsem si pořídila nějaké dvě plnokvěté, jsem na ně zvědavá. Jedna by měla být dost množivá ( alespoň paní, od kt. jsem ji kupovala psala, že jí má plnou zahradu )

Byla jsem jí zkoumat, raší a ve více exemplářích, než byla sázená. Takže taky doufám, že bude hodně množivá, je moc krásná :)

Děvčata, a kterážeto kráska?
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 05. dub 2012 08:39 #277621

• hespa1
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 176
Květa napsal:
Hespí - a jak jsi Acantholimon řízkovala ?

jsem načetla :lol: : tu krajní růžici zanořit do směsi 2 díly hrubého písku + 1 rašeliny, kelímek, zasypat. Termín : 2. pol. srpna. Prý se nemá matka v tomto termínu asi měsíc zalévat aby vyzrála. Oddělit růžici až v červnu př. roku.

Aha, chybička. Takže jsem je měla asi zahřížit a šmiknout po zakořenění. Škoda. No, ještě jsem ho úplně neodepsala, ten suchý keřík zůstává na svém místě jestli se náhodou nezmátoří a pak se uvidí.
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 05. dub 2012 09:34 #277622

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
hespa1 napsal:
Květa napsal:
Hespí - a jak jsi Acantholimon řízkovala ?

jsem načetla :lol: : tu krajní růžici zanořit do směsi 2 díly hrubého písku + 1 rašeliny, kelímek, zasypat. Termín : 2. pol. srpna. Prý se nemá matka v tomto termínu asi měsíc zalévat aby vyzrála. Oddělit růžici až v červnu př. roku.

Aha, chybička. Takže jsem je měla asi zahřížit a šmiknout po zakořenění. Škoda. No, ještě jsem ho úplně neodepsala, ten suchý keřík zůstává na svém místě jestli se náhodou nezmátoří a pak se uvidí.

Acantholimon mám na skalce už velký, letitý, letos má podezřele hnědou barvu. Bojím se též, že zmrznul, ale také ponechávám a tiše doufám, že se zmátoří.
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 05. dub 2012 09:53 #277624

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
HonzaPM napsal:
amazonka01 napsal:
Květa napsal:
Loni jsem si pořídila nějaké dvě plnokvěté, jsem na ně zvědavá. Jedna by měla být dost množivá ( alespoň paní, od kt. jsem ji kupovala psala, že jí má plnou zahradu )

Byla jsem jí zkoumat, raší a ve více exemplářích, než byla sázená. Takže taky doufám, že bude hodně množivá, je moc krásná :)

Honzo, zřejmě jde o sasanky. :laugh:
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 05. dub 2012 12:09 #277630

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Eva L. napsal:
HonzaPM napsal:
amazonka01 napsal:
Květa napsal:

Honzo, zřejmě jde o sasanky. :laugh:

JJ, sasanky (bylo citováno ze "sasankového" příspěvku, jen jsem to moc ořezala :blush: ), loni jsme s Květou koupily tu neznámou plnokvětou ze stejné nabídky, tak uvidíme, jak se ukáže. Potřebovala bych jí opravdu hodně trifidní :)
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 05. dub 2012 17:15 #277643

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Kika napsal:
Mispule, taky bych chtela takove kolegyne :lol: :lol:

suskarda, ja ji sadila vloni poprve a uz mi rasi a taky mnohem vetsi trs nez byla vloni
Kiko,to je jediná!!!A ještě se vidíme jen cestou do a z práce-je o patro níž.Ty ostatní jsou:"tak to namnož,přivleč do práce a když to neporoste,tak ti ještě vynadáme."
Vyfotila jsem některé včerejší podárky,sázené odpoledne v peřejích :laugh:
Jen oměj s pivůní jsou původní,abyste viděli,jak to u nás roste(snad to nepomrzne)
Omjapivoka.JPG

Jeourek.JPG

kornice.JPG

Kokoky.JPG

Dymnivka.JPG
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: hespa1, helena, evai, Evka

Re: Trvalky II 05. dub 2012 18:27 #277648

• mišpule
  • Platinum Boarder
Ještě k tomu množení Acantholimonu.Samo,že se zeptám,dnes jsem kolegyni nepotkala.Myslím,že říkala,že ho má od sousedky z chalupy.Taky je orezlý,ale špičky má zelené,tak snad vydrží a bude se mu u nás líbit.Ono všechno,co na podzim neopadává,letos dostalo řádně na pr...
Už se docela těším,až ty nové přírůstky pokvetou a budu zkoumat,jak se jmenujou :)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: hespa1

Re: Trvalky II 05. dub 2012 19:39 #277661

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Musim se sverit a pochlubit, ze mi rasi Verbena Hastata.To jsem tedy vubec necekala:up :up .Ale na foto to jeste neni, jen na bryle.
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 07. dub 2012 15:25 #277740

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Mišpul,ty pivoňky jsou asi officinalis?Mě Sarah Bernhard teprve vystrkuje růžky,tak asi 5cm,ale i oměj má teprve trochu vylezlé lístky nad zem.
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 07. dub 2012 18:38 #277746

• mišpule
  • Platinum Boarder
Jj,ofic.Ono je to tam i poměrně chráněné místo.Bílá,co jsem ji přesazovala,má taky jen malé,červené růžky.
Ptala jsem se na ježourka,podsypán a prosypán směsí zeminy a písku,následující rok dělen.Jestli mi vydrží,tak to taky zkusím.

Jako náplast na hnusné počasí,jsem si v Globusu koupila koniklec a lomikámen.Clematisům jsem odolala.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka
Moderátoři: Eva L., Květa