Miška napsal:
Květa napsal:
Ď za odpověď. Zkusím ji zasadit na trochu větší slunce, pod nohy použiju zázračný ( kyselý ) kompůstek.
Uvidím, co to s ní udělá. Ráda bych její pomocí trochu přistínila hostu.
Tohle je z 10.5.2010 tady:
www.krasneruze.cz/index.php?option=com_k...=290&Itemid=112#6565 a já se ptám, jestli to zabralo

? Mám ji v hledáčku, připravuji záhon pro bílé kvítí v polostínu. A náhodou fotku podzimního zbarvení bys neměla?
A u Amsonie hubrichtii jsem si vygůglila to podzimní zbarvení a je úžasná. Je mrazuvzdorná nebo ji zanášíš či přenášíš?
Miško, odpovím zde.
ke gillenii.
Fotku podzimní nemám. Netuším proč, možná mne nijak nezaujala.
Hodně se mi líbí, dokonce natolik, že jsem si k ní přikoupila druhou.
Sice jsem jí při sázení dubový kompůstek dala - ale musím říct, že ho nepotřebovala. Zbytečný luxus. Zdá se mi nesmírně odolná.
Loni se mi dostala na celodenní slunce, nijak jí nevadilo. Možná ke snadnějšímu vyrovnání se přispělo i to neustálé mokro.
Letos jsem jí šoupala kousek do stínu, v dost pokročilém stadiu růstu ( v. 80, už tvořila květy ). Vůbec nic holka nezaznamenala, super.
ad Amsonia hubr. - mám ji zasazenou od r. 2009, bez potíží. Jen mi nepřirůstá. Je to takový intimčo klenot. Možná ale chce čas na usazení. Pro efekt by chtělo více rostlin - nemám prostor.
Mám ještě A. tabernaemontana ( r.2007 ), skomírá, nevede se jí. Znám ji z výsadby, vůbec nechápu důvod.
Chtěla jsem ji zkusit znovu, koupila jsem si kultivarovou Blue Star. Sázela jsem ji na podzim 2010, nestihla prorůst z toho rašelinového substrátu a zimu nepřežila. Poslední pokus - teď na jaře jsem si ji koupila znovu, je v poupatech.