Když jsem si ast. vybírala, chtěla jsem bílé, světlé, všechny ( ofousovy ) měly mít dle popisu nejdelší dobu květu. Rozkvetla ( většina ) kolem zač. června - ještě dnes jsou koukatelné bez střihu - a to vč. obyčejných semenáčků. Což považuji za dostačující dobu. Spíš jde o to, vybrat takovou barvu, aby nepůsobila smutně ( u tmavých květů ). Kdysi jsem to probírala s Dreslou, říkala, že má od LG A.m. Rubra a ta svítí.
Astrantia Madeleine von Bennekom - velký květ, vyšší, měla by kvést kratší dobu.
Astrantia major ´Sunningdale Variegated´- odpovídá větě výše.
Astrantia major Buckland - Hlavenec, opakované nakvétání, jedna z nejdéle kvetoucích.
astrantia major Claret - LG, "omyl", obyčejný semenáč
astrantia major Lars - nizoučká, příliš smutná, LG, kvete krátce. Nebo je to opět "omyl".
Astrantia major Roma - bezva, růžová, první rok.
Astrantia major 'White Giant' - dlouhá doba květu, vysoká, bílo/zelená. Nekvetla.
Astrantia 'Star Of Beauty' ® - novošlechtění, ofous je přivezl loni na podzim, kvetla, pak jsem ji v květníku přisušila, zasadila, kvete znovu. Bezva.
Astrantia maxima rosea - LG /achjo, jsem nepoučitelná, přišel jeden lísteček, doteď piplám v květníku a bojím se, že až vykvete, bude "omylem" - mám za to, že ji ofous neměl,bude teprve mít /
Červené jsem nejdříve právě kvůli barvě chtěla vidět v květu ( zatím se nezadařilo ). Teď ( možná, snad, doufám

) mi přijde Venice. Na podzim (vše v předešlé závorce opakuji ) doufám, že se na mne dostane The King. Obr květy.
Z červených by měla být dlouho kvetoucí Astrantia major ´Hadspen Blood.
Série Star - presentována také jako dlouho kvetoucí.
Evoi, jdou mi na sluníčku naprosto bez problémů, nepálí se, kvetou.
Nenemocná kytka, bezpracná. Jen na mladé útočí slimáci. Prožívá renesanci, blbě se množila ( pouze vegetativně ), dnes již in vitro.
Předloni jsem si kupovala nizoučkou bílou Jitse - neudržela jsem ji, zašla ( nerost ). Plzáci ji devastovali fest.
Květo, gůglila jsem astrantie (konkrétně ofousova Kinga - téměř se ztratil, namnožený není), hodilo mě to k nám. Nechtělo by se ti vyfotit své poklady po roce? prosím, prosím