Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Hortenzie

Re: Hortenzie 11. srp 2011 22:33 #266002

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Janinko, moc hezká.

Mrku, no, páni... ta ES... moc se mi takhle postříkaná líbí.

ad Limelight - třeba opravdu mají vliv ty studené noci ( jak píší ti Francouzi ). U mne ( předpokládám ), že půjde později také do růžova, občas má sytější vybarvení než Vanille.

Ony si stejně i paniculaty dělají co chtějí - reagují na počasí, na podmínky. Mám asi 4 roky Dartś L.Dot. Vždycky byla bílá. Letos se i ona rozhodla zrůžovět :ohmy: .

Byla jsem se podívat u EvyL mj. i na hortenzky. Teda to jsou tak obrovské květy... :woohoo: Nádhera sama. Jdu si vyrábět nestromkovou Pinky Winky, jinak nepřežiju. :laugh:

Posílám fotku trochu jiné paniculaty - White Lady. Má ty sterilní kvítky na stopkách a kraječkové okraje.

P1090471.JPG

Mmch, kvete mi také Kyushu - pořád na ni koukám a uvažuju, proč dostala AGM. :unsure:
Poslední úprava: 11. srp 2011 22:35 od Květa.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., zdenka, fanynka, Lenas

Re: Hortenzie 11. srp 2011 22:37 #266003

• Květa
  • Moderator
Eva.Trifon napsal:
No právě, žádné originály jen u jedné skupiny bylo rozlišení na Pink,Bleu a Red a ještě tam byla dvoubarevná a rostliny byly daleko horším stavu. Takže PW nemusí ochotně kvést :ohmy:

nerozumím o čem je řeč..

ES v Bau ( ale i v zahr. ) se prodávají v světle modrých květníkách s nápisem ES. Ech, tedy měly by se prodávat, jsou patentované.
Téma bylo zamčeno.

Re: Hortenzie 12. srp 2011 10:02 #266039

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Květo, prosím, byla by fotečka Darts L. Dot? Sázela jsem ji letos na jaře, zajímalo by mne jaké s věkem dělá pokroky. Taky mi růžoví, květy jsou ale dost malé...Nevím, jestli to tak je, nebo je to reakce na zasazení.
Poslední úprava: 12. srp 2011 18:12 od Vlaďka.
Téma bylo zamčeno.

Re: Hortenzie 12. srp 2011 10:25 #266041

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
Vlaďka napsal:
Evo, T. p je moc pěkná. Mám ji už několik let ( Pinky Winky), ještě u mne ale nevykvetla. Nemá šanci. Asi půjde o dům dál :(
Co jsme kupovaly ES v Baumaxu, měly kromě jmenovek i original květníky s logem. Lákají už z dálky.
Eva.Trifon napsal:
No právě, žádné originály jen u jedné skupiny bylo rozlišení na Pink,Bleu a Red a ještě tam byla dvoubarevná a rostliny byly daleko horším stavu. Takže PW nemusí ochotně kvést

Květa:
nerozumím o čem je řeč..

ES v Bau ( ale i v zahr. ) se prodávají v světle modrých květníkách s nápisem ES. Ech, tedy měly by se prodávat, jsou patentované.
Odpovídala jsem Vlaďce, protože mi PW květy nedělá, mám ji rok a tak se divím, že Vlaďka ji má několik let a nekvete ji. Nevím taky proč nemá šanci u Vlaďky. Já ji jen odstřihla zmrzlé konce. Nevím co s ní dělat, jak ji stříhat. Má se tedy střihat více, či ne.

DSCF5990pinkywinky.jpg

Ty květináče byly černé, světlemodré taky, ale bez označení, proto jsem žádnou nebrala :dry:
Poslední úprava: 12. srp 2011 10:26 od Eva.Trifon.
Téma bylo zamčeno.

Re: Hortenzie 12. srp 2011 10:58 #266048

• Lenas
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 180
paniculata White Lady - ta je ach - chtěla jsem si vygooglit její obrázek a toto jsem našla www.flickr.com/photos/hydrangeas_garden/page1/ šlak mě trefí...
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: varouch, JaninkaH, Doubravka

Re: Hortenzie 12. srp 2011 11:32 #266051

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
Eva.Trifon napsal:
Hydrangea mac. Teller pink, je to ona Janinko, viděla jsem ji v Bau, Pinky Winky asi nepokvete, že. Měli v Bau spoustu hortenzii, jenže jim chybělo označení ES.
2011-0821.jpg
Děláme tu pěkné zmatky. Já odpovídala: Ta je krásná, mám, ale nekvete - Myslela jsem Teller pink, na fotce.
Pinky Winky naopak mi kvete i malá sazenice!
Poslední úprava: 12. srp 2011 18:10 od Vlaďka.
Téma bylo zamčeno.

Re: Hortenzie 12. srp 2011 13:23 #266054

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
Aháááá, no já tu Teller pink koupila loni ve slevě a měli tam cedili Limelight na regálu, až doma jsem zjistila že je to něco jiné :angry: , jenže určo tam Teller Pink nebyl, no už je to jedno, prostě voni to v tom Bau ty zbytky nahážou na jeden regál a už je nezajímá co tam je, ke které skupině to příjde je asi pro ně španělská vesnice. Já s TP nic nedělala, jen jsem ji zasypala listím, na jaře ji trochu pomuchlovala Becky, je u plotového obrubníku, tak je možná chráněna.
A proč mi tedy nekvete Pinky Winky, asi špatná agrotechnika :blink: , Vanile ta stále roste....
Poslední úprava: 12. srp 2011 13:25 od Eva.Trifon.
Téma bylo zamčeno.

Re: Hortenzie 12. srp 2011 18:30 #266063

• mrk
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 348
dnes som bola v baumaxe a mali zlacnene na polovicu hortenzie Hovaria, rozne druhy. som aj mala chut, ale nic o nich neviem - kvitnu ochotne, maju kvitnut aj na novom dreve ako ES?
Téma bylo zamčeno.

Re: Hortenzie 12. srp 2011 18:47 #266065

• Květa
  • Moderator
Mrku, někt. ano, jiné nikoliv
www.hovaria.com/

Trfonku, Vlaďko :lol: :silly:

Trifonku - jak máš PWinky starou ( dlouho ? )

Lenas - jsem ráda, že se White Lady líbí. Někt. další z odkazu mám :lol:

Vlaďko - ad Dartś L.D.
Ona zůstává nízká ( mám na ní přírůstky max. 30 cm v roce a to ji nestříhám ), jde spíš do široka, takový úhledný keříček. Květy zůstávají drobné, nejsou velmi efektní ( málo sterilních květů ), takové rozvolněné. Přesto ji mám ráda, je to taková miniaturka.
květ ze slunce

P1090504.JPG

ze stínu

P1090505.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re: Hortenzie 12. srp 2011 18:52 #266066

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
Hm, tak to sedí. Můj keřík:
hor.dld.jpg

Květo, dík.
U mne zase s kvetením stávkuje loňský Limelight. Samé listy. Ale alespoň pěkně naroste.Jestli nezmrzne.
( vkládala bych další, vrátil se mi foťák z cest :woohoo: , ale mám na plotně brusinky...:whistle: )
Poslední úprava: 12. srp 2011 18:54 od Vlaďka.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L.
Moderátoři: Eva L., Květa