Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Škůdci, plevele, postřiky a hnojiva

Re:Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 04. zář 2010 22:52 #17531

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
:woohoo: :woohoo: :woohoo: Evo, Marto, Jájo, díky za ty návody a zkušenosti, cenný poznatek.:woohoo: :woohoo: :woohoo: Ještě bych doporučila kvašené slepičince, taky rána do vazu. :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Amazonko, knížka, kterou uvádíš, je k sehnání ? Homeopatická metoda je moc zajímavá a její účinnost mi připadá velmi pravděpodobná a logická. Netvrdím, že ji vyzkouším, protože je dost pracná a nemám patřičnou trpělivost. Ale ráda bych si o tom přečetla trochu víc.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re:Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 05. zář 2010 07:47 #17534

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Evi je k sehnání, mám jí novou :) , já jí koupila v rámci povinných nákupů v Knižním klubu, ale bude i jinde www.garten.cz/p/cz/6009/

Jinak co se jích týká, tak ty smrdí :P , ale jsem asi jedna z těch, co jim to nevadí (pokud teda nejsem těhotná). Obávám se, že ani kamenná moučka, ani kozlíkové kapky proti smradu nepomůžou :), jo a kamenná moučka, ta tajemná přísada, se sežene normálně ve stavivech :lol:

Hmm, a co se týká slepičinců, dneska hodlám nasadit čepici a jít vyklízet starý kurník :unsure: , ale kvasit to nebudu, naházím to na kompost.

Re:Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 05. zář 2010 12:32 #17537

• Gabreta
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 448
jaja99 wrote:
Bylo to něco příšernýho, a smradu ředěním neubývalo, hnus. To raději nebudu hnojit, kravinec je proti tomu Dior, fakt neumytelnej, nevypratelnej hnus.

Jo, kopřivovým zákvasem hnojím běžně a je to vskutku síla:woohoo: A těch komárů co se přitom kolem mě vždycky rojí! Zřejmě je ten puch neodolatelně přitahuje. Ale že by to účinkovalo taky proti nějakým škůdcům, jsem tedy nepozorovala. Byly časy, kdy jsem podle návodů louhovala a vařila kila přesličky a dalšího býlí a postřikovala s tím třeba růže v bláhové naději, že odolají chorobám - ani omylem. Taky jsem zkoušela ekopostřik proti mšicím z jedlého oleje, česneku a mýdla. Pokud z toho nějaká mšice chcípla, tak leda smíchy. Zato já si zaneřádila postřikovač tak, že ho dodnes nemůžu ničím vymýt. Udělala se z toho neodstranitelná lepkavá vrstva, která se nedá ničím rozpustit.

Re:Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 05. zář 2010 13:16 #17538

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
Ty mšice nechcípnou, když se polijou eko-přípravkem(mýdlo,jedlý olej,česnek), ony spadnou a buď asi vylezou nazpátek a nebo počkají na svou jízdní četu mravence. Párkrát jsem to zkoušela a za 2 dny byly zpátky.

Re:Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 05. zář 2010 19:37 #17542

• Gabreta
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 448
No v mém případě se snad ani neobtěžovaly spadnout;)

Re:Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 25. říj 2010 16:58 #20680

• Keria
  • Fresh Boarder
Pred par dnami som vyberala cibule a hluzy na zimne uskladnenie....a tak vam tu pridam jednu odskusanu radu .
Mavala som s tym vzdy dost problemy, nemame pivnicu a mozem pouzivat len garaz( relativne svetlu a studenu), ale pri velmi silnych mrazoch musim to haklivejsie prestahovat do kotolne, lebo tam mrzne...
Dost casto sa mi v garazi stavalo, ze mi tam veci chytala plesen - jak hluzy, tak aj niekore rastlinky. Posledne roky sa mi osvedcilo vsetko slabo poprasit drevenym uhlim, co sa pouziva na grilovanie - podu kvetinacov, hluzy, cibulky, u kvetinacoch niekedy to este raz pocas zimy dosypem...a veru to celkom slusne pomaha ( napr. zvyknem si obcas odkladat nejake chyzantemy, kedysi sa mi nikdy nepodarilo ich udrzat celu zimu, teraz bez problemov..)

Re:Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 26. říj 2010 18:53 #20746

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Kerijko, díky za tipy. To mi připomnělo, že musím uskladnit jiřinky do písku. :)

Re:Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 27. říj 2010 12:49 #20796

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177
dnes jsem byla v Horn. a světe div se - všechny růže (teda jen zbytky) byly za 20,-. No jenže skoro všechny napadené na listech zespodu měly černé tečky - asi nějaká rez. Tak jsem si koupila 2 Ostinky a teď dumám co s nima. všechny listy jsem jim ostříhala a zlikvidovala - ale co teď, mám je asi postříkat nějakým fungicidem...mám doma Dithane, Champion a taky něco na kadeřavost broskvoní. Nebo koupit něco jiného....?
Jo a cibuloviny tu neslevnili!

Re:Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 29. říj 2010 09:10 #20910

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177
No a z hrůzou jsem zjistila, že mám rzí zachvácenou New dawn a Probuzení - vše na starších částech, mladší jsou OK, no ale jednu jsem už radikálně ostříhala na druhou se chystám a vyčetla jsem - důležité všechno napadené listí posbírat, aby nepřezimovalo a nemohlo houba z jara pokračovat. A prý postříkat Baycorem...

Re:Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 29. říj 2010 17:22 #20967

• fanynka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1611
Zdravím všechny a chci se podělit o něco, co jsem na růžích ještě neviděla.

Máte k tomu někdo nějaké informace? Dotyčná postižená je už v kontejneru a já začínám shánět žlutou.
Moderátoři: Eva L., Květa