prosím o diskusi k těmto obrázkům... jsou to pohledy z mé zahrady na sousedův "živý plot"......
první obrázek - pohled z mého vřesoviště, teď postříháno, tak nic moc....zleva bříza B. nigra Fox Valley, vedle ní jeden ze Spiraea thunbergii, porost carex, vřesy Battle of Arnhem...
teď sousedovo =východní strana našeho pozemku - zeď je stěna krytého bazénu

okap je svedený dešťák ze střechy bazénu do drenáže v našem trávníku (hodnotím pozitivně

z čeho už tak nadšená nejsem jsou ty hydry hned vedle zdi - Cupressocyparis leylandii, mají asi 3,5m (drátěnka je 1,5m) díra vedle nich je momentálně ne příliš viditelný červeně kvetoucí kdoulovec, pak následují dvě borovice - druh nevím, mezi ně je vtipně vložen Caryopteris, ale letos už to asi nedá....pak kalina opulus Roseum a růžově kvetoucí kdoulovec (z mé strany v těchto místech Parthenocissus quinquefolia) pak až do rohu pozemku tis, v rohu pozemku třešeň jakási kulovitá ...autoři této nápadité výsadby jsou tito zde
www.roza.msec.cz/ofirme.php aby to všechno nebylo jen na souseda...
teď co já s tím? Z mé strany zůstává vřesoviště, na obrázku 2. je vidět šutr - zůstává

vedle něj letos vysazen Eonymus planipes, podivná konstrukce je základ budoucí besídky, altánu hojně zarostlého(asi parthenocissus) - je to zrecyklovaný odpadový materiál, doufám že to bude vypadat líp než teď

záda altánu až k plotu by měl dělat porost z Aronia arbutifolia a trávy z pravé západní strany altánu (na obrázku už není) Amelanchier, Cotinus, vysoké trávy...
zbytek je k diskusi... nejde mi tolik o estetickou stránku věci, líbilo by se mi toho až dost....ale spíš o praktické aspekty - poroste vůbec něco vedle těch potvor? Potvory bude třeba aspoň 1x ročně stříhat - musí tam tedy být něco co mi nebude líto poškodit - může být miscanthus? poroste tam a jaký? tematicky by to mělo trochu navázat na vřesoviště....
co udělají do budoucna ty borovice?
pozemek asi 440 mnm, spíš srážkový stín, osluněno od jihu - dopoledne stíní jen ty hydry, půda spíš písčitá
omlouvám se za délku příspěvku