Ahojte, kdo sháníte agastache foeniculum, konečně jsem se dokopala k tomu, abych vyklepala semeníky, takže zájemcům můžu nabídnout semínka a na jaře pravděpodobně i semenáčky. Původní darovaná rostlina byla modrofialová se světle zeleným listem, několikaletým přeséváním list postupně ztmavl, teď bývají mláďata normálně zelená, ani světlá, ani tmavá. Barva květu se drží stále stejná, výška asi kolem metru. Fotka je stařičká, přepálená, ale nějak nemůžu najít lepší - tam jsou listy ještě víc dožluta.
Jinak různé, i barevné kultivary jsem viděla u Flose, myslím že i Lukoni něco měli, hezkou bílou bude mít taky Florianus.
Ad Gengel - letité a velmi dobré zkušenosti. Taky jim moc fandím a rozhodně nechci nikoho odrazovat, ale počítejte s tím, že posílají semena přepěstovaná různými lidmi v zahrádkách a ne všichni pěstitelé jsou tak zodpovědní jako třeba Amazonka. Tu a tam přijde něco pokřížené, občas i nějaká záměna, zvlášť když to má podobná semínka, občas jim něco dojde, tak pošlou něco jiného, co jste vůbec nechtěli - vzhledem k tomu, že v Gengelu nekomunikují přes mail (jiní pěstitelé ze seznamu ale ano), je to všechno dost neoperativní - ale zase oproti těm běžně prodávaným jsou semena obvykle mnohem lépe klíčivá. Když se vám ale něco nepodaří vypěstovat, nebojte, hlavu vám neutrhnou. Mně už se podařilo zapomenout poslat jim semínka i se zprávou (naposledy letos

), omluvy přijímají, a další rok to vynahradíte.