Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kde sehnat, Daruji - Vyměním, Nákupy

Re: Kde sehnat, Daruji - Vyměním, Nákupy 09. úno 2012 07:58 #276398

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
tineli napsal:
Prosím o radu, kde lze v Česku sehnat Rhapsody in Blue? U nikoho ze známých růžařů jsem ji neobjevila.... Děkuji :-)

Bohužel, jedině to zkusit tady u Dresly (za zeptání nic nedáš) :)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: tineli

Re: Kde sehnat, Daruji - Vyměním, Nákupy 09. úno 2012 08:12 #276399

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Tineli,jedině se zeptat v některém zahradnickém centru na odkazu níže,pokud máš některé v blízkosti bydliště.
Pro mě jsou všechny moc vzdálené.
www.nejkrasnejsi-ruze.cz/index.php?clanek=12
Téma bylo zamčeno.

Re: Kde sehnat, Daruji - Vyměním, Nákupy 09. úno 2012 08:29 #276400

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Evka napsal:
Tineli,jedině se zeptat v některém zahradnickém centru na odkazu níže,pokud máš některé v blízkosti bydliště.

JJ vlastně, a nebo zkusit přímo kontaktovat www.nejkrasnejsi-ruze.cz/index.php?message a zeptat se, kde by mohla být.
Téma bylo zamčeno.

Re: Kde sehnat, Daruji - Vyměním, Nákupy 09. úno 2012 08:32 #276401

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
amazonka01 napsal:
Evka napsal:

JJ vlastně, a nebo zkusit přímo kontaktovat www.nejkrasnejsi-ruze.cz/index.php?message a zeptat se, kde by mohla být.

Na tomhle webu jsem prave nasla info, ze v tom Usti ji prodavaji
Téma bylo zamčeno.

Re: Kde sehnat, Daruji - Vyměním, Nákupy 09. úno 2012 15:58 #276412

• DeToxaro
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 8
Kika napsal:
Ahoj, vidim, ze uz planujete nakupy, docela by me zajimalo, co letos planujete nakoupit, ruze i ostatni kvetiny. Uz mate vybrano? Docela rada bych se inspirovala.
Pro me zatim je jasne Delphinium, to mi moc chybi. A mozna serik Primrose, na ten si delam zalusk uz dva roky. Vzhledem k tomu, ze nemam moc prostor pro sazeni kyticek a dost jsem jich poridila vloni, tak letos uz nejspis dokoupim jen nejake letnicky.

I pro mě je jasné Delphinium :up A protože zahrádku předělávám, nebo spíš celou dělám znova, mám už něco naobjednávané: růže eden rose, nostalgie, barkarole, dále pak převislou plnokvětou sakuru, po které dlouho toužím, ozdobnici čínskou a kostřavu medvědí :up Dále plánuji hodně levandule, zkusím si ji vypěstovat ze semínek a když to nepůjde, koupím sazeničky. Chtěla bych koupit i nějaké clematisy. No a letos poprvé vyměním na balkonu pelargonie za převislé petunie...

Dále mám z růží vypsané: amadeus, sympatie, mme. isaac pereire, graham thomas, novalis, laguna, jasmina, pomponella a spoustu dalších, uvidíme, které se mi podaří sehnat :woohoo: :woohoo: :woohoo: (na Kordesovi růže jsem se už i informovala v zahradním centru).

A co si upřímně přeji, je převislý modřín na kmínku :P Když jsem ho poprvé viděla, zamilovala jsem se do něj :blush: Tak to jsou mé zkromné plány na nákup rostlin B)
Téma bylo zamčeno.

Re: Kde sehnat, Daruji - Vyměním, Nákupy 09. úno 2012 17:41 #276418

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
DeToxaro,to jsi fakt skromná :laugh:
Já už taky objednávala.Nějaké trvalky,dvě trávy,nakoupila i semínka,aby to nebyla jó taková díra v peněžence(i tak už je to přes 800 a myslím,že to ještě není konec.Ráda bych 2 klematisy)S podzimem jsem se taky pěkně rozšoupla,už musím brzdit...tady je to totiž děsně nakažlivý :P Růže nechávám na podzim,až si je naživo okouknu.Už se nemůžu moc rozjíždět kvůli nedostatku místa.
Ještě jdu zadat kamarádce objednávku ke Starklovi,tak omrknu katalog a možná se sklouznu s ní,když mě něco zaujme.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: DeToxaro

Re: Kde sehnat, Daruji - Vyměním, Nákupy 09. úno 2012 17:45 #276419

• tineli
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 22
Díky všem za rady, já ty stránky pí Prouzové vlastně znám, minulý rok jsem dokonce byla na té prodejní výstavě v centru Chládek, ale prodávali tam jen zlomek z Kordesovy nabídky :-( Nabyla jsem dojmu, že p. Prouzová je schopna dovést z Německa od Kordese cokoli, ale za tak strašné poštovné, že to vyjde stejně, jako kdybych si růže objednávala sama. No opravte mě, jestli se mýlím. V každém případě jí zkusím napsat, jestli letos plánuje Rhapsody dovézt a kam. Až se něco dovím, tak to sem pověsím :-) Co se týká těch center, já bydlím na SV okraji Prahy, takže pro mě těch center připadá v úvahu několik, tak to halt na začátku března obvolám...
Téma bylo zamčeno.

Re: Kde sehnat, Daruji - Vyměním, Nákupy 09. úno 2012 18:43 #276421

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
www.rosen-kalbus.de

Tineli,kdyby měl někdo od vás cestu kolem Norimberka,Kalbus ji má.

Teď jsem projela Starklův katalog má hortenzie Phantom za 98 kč,3ks á 89 kč,Vanille Fraise za 149 kč,3ks á 139 kč.
A teď nevím,jestli se na ně neptal někdo v "hortenziích"
Téma bylo zamčeno.

Re: Kde sehnat, Daruji - Vyměním, Nákupy 09. úno 2012 18:58 #276423

• DeToxaro
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 8
mišpule napsal:
DeToxaro,to jsi fakt skromná :laugh:
Já už taky objednávala.Nějaké trvalky,dvě trávy,nakoupila i semínka,aby to nebyla jó taková díra v peněžence(i tak už je to přes 800 a myslím,že to ještě není konec.Ráda bych 2 klematisy)S podzimem jsem se taky pěkně rozšoupla,už musím brzdit...tady je to totiž děsně nakažlivý :P Růže nechávám na podzim,až si je naživo okouknu.Už se nemůžu moc rozjíždět kvůli nedostatku místa.
Ještě jdu zadat kamarádce objednávku ke Starklovi,tak omrknu katalog a možná se sklouznu s ní,když mě něco zaujme.

Když já tu zahrádku nemůžu nechat prázdnou, na podzim jsem toho moc nestihla, koupila jsem pár růží a zasadila tulipány a to bylo vše. Celé léto jsem koukala do zarostlé zahrádky plevelem, a to přeci nejde :up Tak jsem si řekla, že teď na jaře nějaké penízky obětuji a budu se těšit z (alespoň trošinku) rozkvetlé zahrádky :woohoo: Takže se rozšoupnu teď a brzdit budu až na podzim :whistle:
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: mišpule

Re: Kde sehnat, Daruji - Vyměním, Nákupy 10. úno 2012 23:55 #276433

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Tineli - ad Rhapsody in Blue. Amazonka tě směrovala dobře..
(mmch., na podzim jsem ji dostala, co by nechtěnku, od jednoho zde přispívajícího.. nejmenuji, všímáte si, :lol: .. pokud dobře pamatuji její původ, pak pocházela od Chládka - dovozce byl Spelarosa Holandsko - je to růže původem z Anglie, nikoliv Kordes ).

Snad dost velký sort. Kordesovek bývá na For Garden v Letňanech, ale nikdy jsem tam nebyla.

ad co budu kupovat- já nevím :lol: :lol: :silly: . Seznámek tužeb se mi povážlivě zkracuje.. a po čem prahnu, asi snadno neseženu.
Chtěla bych Mukdenii rossii Karasuba ( jako jestli se jí v porovnání s bezkultivarovou zabarví listy ), pak mi do sbírky chybí Hakonechloa Beni-Kaze. To Terranovácké Thalictrum Evening Star. Nesplnitelné - Miscanthus Huron Sunrise.
Pak se mi líbí tahle Cymbalaria www.terranovanurseries.com/gardeners/cym...asnowwave-p-323.html ( loni jsem si koupila u nás bíle a violkově kvetoucí, líbily se mi, takový hezký polštářek, málem jako žabinec )
no a k splnitelnějším - podívám se někde po růžové Salvii nemorosa a pořád toužím po sladce/světle/ teple růžovém geraniu, kt. by dlouho kvetlo.

růžové touhy - mám u Dresly ještě jednu růži pro jaro ( doufám, že nezmrzla ).. pak až na podzim ( co mne chytne, netuším ).
Poslední úprava: 10. úno 2012 23:56 od Květa.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka, tineli
Moderátoři: Eva L., Květa