To je pravda. Zařazuji ho mezi úzký výběr dle kritéria dlouhé ozdobnosti. Protože mám zahrádku opravdu jak kapesník a ráda se na ní povaluju, ( moje rodina se na ní jen povaluje a to je tam musím vylákat na jídlo), tak jsem se rozloučila se vším, co je okrasné krátkodobě, což jsou hlavně cibuloviny a z nich tulipány. Mám jen ty co kvetou pod keři desítky let a nemusím si jich všímat a pak drobné cibulovinky, které zatáhnou nenápadně a chovají se jako plané. Dlouhodobě jsou z keřů krásné růže, těm promíjím i trny, pak různé rostliny okrasné listem, heuchery, hosty, a několik dalších trvalek. Lilie si asi nechám jen ty bílé kostelní. Takže letos je vítěz vilín. Dlouho jsem po něm pásla, protože jsem chtěla ten s krásnými podzimními listy, nakonec jsem ho koupila někde v hyper super ve slevě!!! Takže ještě ten loňský podzim zdobil listy a od té doby kvete furt. Je to Arnold Promise.
www.pictokon.net/bilder/2008-10-bilder-b...ub-im-oktober-1.html
Květy má středně žluté, moc pěkné, lidi ho okukují.
Jinak už dlouho kvetou sněženky, loni jsem získala i plnokvěté, od vánoc talovíny a začínají krokusy.. Tolik jsem toho chtěla doma tuto zimu udělat, ale už mě to táhne ven...