Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání II.

Re: Dělání, dělání II. 12. bře 2011 19:55 #247587

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177
amazonka01 napsal:
Tak jsem růže ostříhala. Zjistila 3 "úmrtí" (vzdaly to dvě miniaturní a Sophie Perpetual, omrzlé hluboko pod zem) :(, a Barkarolle to má asi taky spočítané (ta je ale pod zemí dřevnaté, tak uvidíme, jestli nevyjede otamtud).
Ostříhala jsem jahody (další masakr, poprvé v životě jsem viděla omrzlá i srdíčka), a heuchery (tam zase zabiju psa, páč byly některé ulomené).

Amazonko, nápodobně, takhle pomrzlé jahody jako letos jsem taky ještě neviděla...celé rezaté a placaté. Ale odnesly to hlavně ty starší, "mladší" záhon je na tom líp. Leonardo dV. šel taky k zemi, černý, ale spodek snad žije. Všechny historické netknué, naštěsí. to byla divná zima.
Poslední úprava: 12. bře 2011 19:55 od JitkaU2.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 13. bře 2011 05:21 #247590

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
maggi napsal:
Romčo, díky, již se těším!!!!!:up :up :up :up :up :up :woohoo: :woohoo:
neděkuj, to já děkuju, je to hned znát, pošlu jich 16 (všem zájemcům dohromady), uvolnilo se mi trochu místečko :-)
Maggi, pořád mě to láká se přijet podívat - no nebo jen na to kafíčko :-) :laugh:
máš to podle fotek tak pěkné, takové usposřádané, což u mě nejde - jak jsi správně napsala....hustota sama :woohoo:
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: maggi

Re: Dělání, dělání II. 13. bře 2011 07:39 #247592

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
Na jahody se chystám v příštích dnech, ale už jsem je viděla a taky pohroma, na podzim sázené některé uschnuly, škoda, ze starých dosadím, ale ta práce !, jahody dělám úplně nejneraději (a žehlení) :)
Zkusím do skleníku pár salátků a kedluben, co to udělá a abych byla příští rok chytřejší. Včera ráno tam bylo nula stupňů :(.
Poslední úprava: 13. bře 2011 07:40 od Dany.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 15. bře 2011 06:58 #247726

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Myslíte, že už je čas na poházení Cereritu na záhony, zejména k růžím, nebo je to brzy?
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 15. bře 2011 16:20 #247741

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
Tak dnes už šlo sázet lilie mam zasázeno 60% a jsem unavena , pro každou díru 20 cm hlubokou vykopat, řašelinovou směs zemí nasypat, kořeny rozmistit, piskem cibulku obložit , zbytek směsí nasypat zahrabat. :silly:
Jinak růže vypadaji lepši než loni, až budu si jista že jsou v pořádku ukážu jak jsem je zazimovala použila jsem netkanou textilie, ale už jsem to sundala a nahrnutou zem taky, jenom jsem nechala chvoji z důvodu stíněni to sluníčko dost pali. B)
Cereit letos dávat nebudu, ale asi zkusím kristalon start, tady někdo psal že to je dobry.:)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Re: Dělání, dělání II. 15. bře 2011 16:48 #247745

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Ostříhala jsem buxusy (pokouším se je tvarovat) a levandule, očistila skalku od listí. Jestli budu mít zítra sílu, shrabu trávník, to je činnost sice nutná, ale nezábavná.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 15. bře 2011 17:00 #247746

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Já plela a jen prsty kypřila a zarovnávala pozimní ďolíky v záhonech (prsty proto, že vůbec netuším, kde co mám. I tak jsem vyrejpla cosi, co jsem zase rychle zahrabala, a další dvě cosi, co nepřežilo zimu. Ale asi většina rostlin přežila, a leze za sluníčkem, tak snad toho tolik neobrečím.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 15. bře 2011 17:02 #247747

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
no tak lidi....jsem hotová, to jaro nám teda dává!!!!!!!!!!! ted jsem přijela, od 11 jsem byla s maminou na zahradě, očistily a okopaly, vyplevelily jsme záhony, ostříhaly vše suché....odkopkaly jsme i růže, jen jsem je zatím nestříhala. Na první pohled jsou v hrozném stavu, jen historické narašené až do konečků....čajovky půjdou až k zemi, nějaké to asi ani nerozdýchají.....:S
Pak jsem zasadila komplet všechny lilie, jen se s nima teda nemažu jako jevgenia :-) jen obsypávám pískem. No mám toho teda dost......se půjdu zítra do práce léčit :up
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Re: Dělání, dělání II. 15. bře 2011 17:33 #247750

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
jste všechny moc šikovné ! Mně se líbí amazonka, směju se, tak jsem vyrejpla cosi, co jsem zase rychle zahrabala, a další dvě cosi, :) , já taky okopkávala a mám to stejný
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 15. bře 2011 17:38 #247751

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
JJ asi jsme na tom stejně, vzpomínám kam jsem na podzim co zasadila a děsím se, že jsem si tu vzácnost vytáhla s plevelem, všide raší miliony cibulek a já netuším jaké přesuny mi myši přes zimu udělaly :-) krokusy mám na úplně nesmyslných místech. Ledaskde ledasco leze a já netuším jak se to tam dostalo, v záhonech není kam se opřít, protože se bojím co svou "muší váhou" zamáčknu a nadobro zlikviduju. Asi jsme na tom všechny podobně.:evil:
Poslední úprava: 15. bře 2011 17:40 od jaja99.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa