Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání II.

Re: Dělání, dělání II. 03. dub 2011 20:52 #248884

• ZuzanaCh
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 670
Hele šikulu! Pěkný!
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 04. dub 2011 05:55 #248890

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Janinko, to je krásné. Ty se prostě nezapřeš. :up :up
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 04. dub 2011 06:00 #248891

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Proutí super,....:) :)
Já sem o víkendu zasadila dvě založené pnoucí, byly super narašené - nakonec sem je dala k pergole k zadnější noze u pergoly aby tedy nebyly ve vchodu:laugh: :laugh:
ono stejně na vchod dojde že, ale začneme polehounku,.....:silly:
Zamýšlenou Parade sem zatím nepřemýstila, teď mě zklamala,....
Vykopala sem z terasy z valu 3 jehličnany - zakrslé co moc zakrslé už nebyly, a šupla na stráň zdrapana sem ješt teď, ostříhala ovocné stromky, uklidila pergolku,ptáci si tam dělají sezení,...
dodrtila štěpku na zahon - uf pokryto 4x 20m asi tak 10-15cm vrstvou,... zasadila podarované mombrecie, přepíchala rudbekie, černuchy, ještě mě čekají máčky, bělotrn,stračky,...
A spoustu natírání, pozink hrnců a myčáku a poličky do pergoly, samo zjískané z roku razdva,......:up
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 04. dub 2011 11:24 #248923

• danah
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2385
Janinko, to je opravdu škoda převeliká, doufám, že se vám podaří zachránit co nejvíc :whistle:
a proutí? Jedna velká nádhera a ne že ne :up
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 04. dub 2011 12:42 #248929

• grimmh
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 97
Janinko, moc pěkné pokoukání.
Přesazování - člověk tu dřinu přežije, ale moc držím palce, aby přežily i ty krásné rostliny.
Já jsem asi zavraždila o víkendu úžasnou roubovanou borovičku-čarověník. Tak jsem si s jejím vyrytím dávala záležet - ryla do hloubky, velký průměr přesahující šířku korunky a stejně jsem přesekla hlavní kořen, který nešel asi díky nepříznivému terénu do hloubky, ale pod povrchem hodně do šířky. No, zasadila jsem jí na nové místo, ale moc nadějí si nedávám. Byla v zemi na nevhodném místě 4 roky, krásně zmohutněla, pěknou hustou korunku............bude mi jí moc líto.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 04. dub 2011 14:44 #248943

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
Rhea napsal:
Jani, nešlo jo, kecko :cheer: . Vždyť je to parádní !!!
Vždyť to máš hezké :woohoo: , co víc s tím chceš dělat :up
Grimmh vydrž, taky jsem tak kdysi přesazovala, na jaře se mi vždy jehličnany chytly, později už ne.
Poslední úprava: 04. dub 2011 14:45 od Eva.Trifon.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 05. dub 2011 05:46 #248999

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
Ad proutí... díky za chválu :) ,neříkám, že se mi to nelíbí, jen záměr byl jiný - chtěla jsem si uplést jen nízkou podporu pro růži, do škopku jsem zapíchala pruty a opletla, pak se mi zdálo škoda pruty zrovna ušmikat, no nakonec je všechno nějak obráceně :silly: a navíc se dílo bojím vytáhnout z toho škopku, aby se nerozpadlo, možná si tam zaseju na léto hrachor...a růže se bude válet po zemi, hihi
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 05. dub 2011 05:50 #249000

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
Grimmh, kdybys viděla, co kořenů jsme při dolování zničili :angry: , ale nešlo to jinak. Věřím, že většina přežije, teď jsem moc ráda za počasí, pršelo a je zatažíno, žádny vedro...
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 05. dub 2011 06:08 #249002

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
JaninkaH napsal:
Ad proutí... díky za chválu :) ,neříkám, že se mi to nelíbí, jen záměr byl jiný - chtěla jsem si uplést jen nízkou podporu pro růži, do škopku jsem zapíchala pruty a opletla, pak se mi zdálo škoda pruty zrovna ušmikat, no nakonec je všechno nějak obráceně :silly: a navíc se dílo bojím vytáhnout z toho škopku, aby se nerozpadlo, možná si tam zaseju na léto hrachor...a růže se bude válet po zemi, hihi

náhodou, jsi dobrá :) (a navíc je to fakt pěkné)
Já mám proutí ve vázi ostříhaných náletů, ještě jsem se nedostala k tomu, abych si ho nastříhala. Ale kostru plůtku už mám zatlučenou :D

A jj, na stěhování je příhodné počasí
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 05. dub 2011 06:35 #249005

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Tak sem včera tetka na vsi byla ve školce kupovat nějaké nové růže - bylo jim to jedno,..... měli taky anglické - růžové, bílé,červené,...
při bližším ohledání Abraham Darby,Pilgrim,Withestr Catedral,... a ještě nějaké na tu červenou si nemohu zapoha vzpomenou něco jako něco Popp nebo tak ale může to být blud,....
Abrahama a Pilgrima sem si taky vzala no za 45kč,.....:) tož uvidíme co to bude a červenou sem umístila k mamce,...:)
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa