Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání II.

Re: Dělání, dělání II. 05. dub 2011 06:53 #249009

• maggi
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1289
Janinko, to proutí je paráda. Bohužel u nás na vsi zlikvidoval pan starosta vrby u rybníka a máme po proutí....a to právě nyní, kdy jsem poznala, co by se z něho dalo dělat za poklady.:(
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 05. dub 2011 15:44 #249031

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Dneska bylo super na práci. Jenomjsem skoro nic neudělala :laugh: :laugh: Nahrnkovala jsem vysemeněný buxus. Našla jsem pod keřem asi 7 semenáčků. Něco jsem zpřesazovala a hlavně fotila :woohoo:
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 05. dub 2011 15:59 #249035

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
A to já jsem splnila plán a přesadila 8 kapradí (samec, nebo pérovník, dyť je to fuk :D), přisadila k nim kostival a tu novou h. arborescens. Jo a přesadila jsem jednu (i když těžko říct, kolik jich ve skutečnosti v tom chumlu bylo, byla to směska od Basika, kterou podarovaná nechtěla, bude překvápko) denivku.

A jako nádavkem jsem přeryla budoucí zeleninový záhon, který jsem měla od loňska namulčovaný.

A začalo lejt :whistle: čímž jsem měla důvod nic jiného nedělat :P
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 05. dub 2011 17:35 #249053

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
Já teda nevím, kde to žiju, já bych kapradinky nepoznala ještě ani omylem, kdybych je úplně ostříhala, zatím ani ťuk. A leje? To jsou věci :) .
Všem vám to kvetení přeju, ale kdybych nezasadila do záhonu hyacinty ze skleníku a pár koupených minimacešek, tak by tu nebylo nic. To třeba u Romany je to už nádhera. Dnes tady bylo krásně, takže se pracovalo až do večera.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 05. dub 2011 18:00 #249056

• amazonka01
  • Administrator
Tady kvete pár ladoněk a ladoniček, a jeden "cizí" krokus. :)

A kapradí poznám, vím kde loni rostlo, a jsou to hnědé, dřevnaté hrby v "trávníku", stejně tak si pamatuju, kde byl kostival. No a protože se obojí nachází v místech, kde řádí děti, tak mi to jednak je líto, a jednak potřebuju osázet absolutně stinný kout, kde ovšem hrozí opět dětské ručičky a nožičky.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 06. dub 2011 20:43 #249138

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
Dnes jsem nasázela papriky, rozpikýrovala majoránku (tu jsem sela letos poprvé) a ostrožku, ostříhala zapomenutou trávu, sedum a třapatku (roste to mimo zahrádku), nijak jim ta sušina nevadila. Taky jsem objevila, že mi rozkvetl brambořík, o kterém jsem si myslela, že nežije :P , sice jeden kvíteček, menší než nehet, ale krásně sytě růžový. A obhlídla jsem nově přesazené, zjistila jsem, že všechny kyti se mají dobře, jen já se hrozím, jak všechno bude kvést - bude to nářez, barevná divočina, hihi.
Ono se není čemu divit - názvy kytek naší maminy, které má pečlivě poznamenané u výsevů: žluté od Lídy, bílé vršky... (tak toto mě fakt dostalo :) )... a takových lahůdek od ní mám ....
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 07. dub 2011 12:59 #249180

• amazonka01
  • Administrator
Pleju zbytky pýru, balancuju vprostřed záhonu na jedné noze, a zakopnu o jednu ze starých místních růží. A šup, růže povolí. Zkusím druhou, a povolí taky. Hmm, pak mají přežít zimu a na jaře vyrašit, když jim chybí kořeny. Řekla bych, že mám vážný problém, když ty mrchy ožerou i podle všeho tak 10ti letou růži, které do letoška v pohodě žila :(

No, místo růží dám bezinky a růj, ty snad nežerou :unsure:
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 07. dub 2011 13:04 #249181

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Jediné co u mě spolehlivě přežívá tunely pod kořeny jsou hortenzie, visejí ve vzduchu , úplně balancujou a klidně u toho kvetou, nechápu je.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 07. dub 2011 13:13 #249182

• amazonka01
  • Administrator
Nj, jenže to je jižní strana :( a sucho. Tam hortenzie moc nevidím.

Už chodím paranoidně kývat s růžemi, ostatní všechny raší, tak snad zbytek bude OK, ale do zimy to musím vymyslet.

Tak edit, vytáhla jsem dalších deset růží bez kořenů :(:S , jdu shánět pletivo, na tohle fakt nemám :sick:
Poslední úprava: 07. dub 2011 14:03 od amazonka01.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 07. dub 2011 15:48 #249191

• grimmh
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 97
Otrhala jsem suché z jahod a udělala nový heucherový záhonek a taky jsem osázela kameninový zelný soudek.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa