Tohle téma mě zajímá. psala jsem, že se mi mulč z trávy v záhonech nelíbí, já ale trávu ze sekačky nikdy ke kytkám nedávala, jednak proto, protože jsem neměla skoro záhony s růžema a taky proto, že jsme měli všude brambory a kedluby a sekalo se málo. Dnes to teda bylo lítání...jak byla tráva už veliká, furt plný koš.Tak zpět k tomu mulči. Já bych se tomu nebránila a proto vás pozorně čtu, mám jen jednu zkušenost kromě jabloní, vloni jsem mulčovala kolem rajčat, páč se mi nechtělo chodit dál. No a pravda, strasně pořád pršelo, pamatujete všichni. Vznikla z toho strašidelná hmota, neřekla bych, že to zapáchalo (víte, máme tern kravín, tak jsme zvyklí

- není to tak hrozné), ale bylo to jako filc, jestli víte, co myslím, nedalo se to po sklizni ani zarýt, fakt to bylo děsné, to mě odradilo. Ráda se však poučím. Slimáky jsem nepozorovala, ale moc jich nemáme. když je ta travička zeleňoučká jako dneska, tak to těm jablůňkách sluší !
Před rokem jsem záhonky s růžemi zakúrovala na hlínu, bylo to kráááásné (maminka mi nadávala), ale jenom chvilku. Pak to rozhrabala zvířena a pletlo se to do sekačky, plevel nerostl, klematisky sadím do super loze s rozmixovanýma skořápkama, těm to určo nevadilo, udělala bych to ale znovu, kdyby se mi chtělo vyhodit tiskara i víc za kúru, a to se mi nechce.