Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání II.

Re: Dělání, dělání II. 28. dub 2011 11:17 #251312

• VláďaJ
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 425
Dany, já si to myslím, že to je tím. Ale já to nemám zamulčovaný trávou, ale kůrou na textilce. Tak si myslím, že když jsou slejváky, tak se půda už nerozbahní jako vždy a ta kůra rychle proschne. Takže buď je to tím, anebo prostě horším či lepším rokem, Ale od té doby co to takhle mám, se to moc zlepšilo. Plevel neroste vůbec. O to mi šlo primárně nejvíc.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 28. dub 2011 11:21 #251313

• danah
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2385
Já si tedy nejsem jistá, ale trávou bych asi růže nemulčovala, právě z důvodu možného zahnívání a posléze nákazy....nebo je moje myšlení zcestné? :dry:
Trávou mulčuju už několik let kousek malin, páč je tam bršlice a svlačec a řekla bych, že jsou čím dál mizernější :evil: a plevel si stejně cestu najde a maliny málo obrážejí novými výhony. Je tedy taky pravda, že už je mám na stejném místě hafo let, s hnojením to nepřeháním. Co nemáme slepice a králíky - tak i kompost je takový jalovější......
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 28. dub 2011 11:33 #251316

• VláďaJ
  • Gold Boarder
Pro představu..

100712_181820.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 28. dub 2011 11:55 #251320

• Kachnishte
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 621
Dany, ano ano, ještě mám tak měsíc klidu a pokoje, tak dělám, co můžu. Na DOD k Dresla už pojedeme s malým zahradníčkem ;)
Jinak já mulčuju kůrou na kartony a nemůžu si to vynachválit. Po 3 letech už mám "usazený" jeden záhon, kde skoro nepleju, kartony už nedoplňuju, jen mezi trvalky sem tam sypnu z jara kůru a je to. Jo a růžím to zdá se svědčí (ťuk, ťuk na dřevo). Je to taková ta správná džungle B)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Dany

Re: Dělání, dělání II. 28. dub 2011 12:22 #251321

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Emilka napsal:
Kachnishte, ty tvoje hlášky mě vždycky rozesmějou :laugh:
Jinak dneska jedou klematisy a já jak naschvál nemám čas ;)

Tak mě je doručej až zítra, se picnu, prý něco na straně PPL jestli budou spařený :angry:
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 28. dub 2011 12:22 #251322

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
P4270348.JPG

Vláďo - je to tak , lepší na hadr . já si taky myslím , že tráva hnije a slimáci tam mají rejdiště. já jsem loni v potu tváře udělala tento záhon .žádná krása ,ale až se růže rozrostou , tak si myslím že to bude dobré . letos jsem krajem nasadila asi 20 mini růží a dovnitř sedm pantoflíků ,sedm ostrožek , nějaký ten závoj a levanduli. vzadu a středem mám historické. ještě se něco vejde a pak dosypu kůru.
Poslední úprava: 28. dub 2011 12:24 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: lenpel, Jevgenija

Re: Dělání, dělání II. 28. dub 2011 12:31 #251324

• VláďaJ
  • Gold Boarder
Tak to máš taky moc pěkný Kajo! Trávu bych taky nedával a nedávám jí nikde. Jde do kompostu. Právě kvůli slimákům, nemocem z hniloby a taky zápachu. Kůra krásně voní, esteticky je to taky ok a Uděláš si to jak chceš. Osázet to taky jde a je to opravdu čistý. Teď se snad povede ten druhý obrázek..?!

100728_125029.jpg
Poslední úprava: 28. dub 2011 12:39 od VláďaJ.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 28. dub 2011 12:58 #251326

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
A to já mulčuju trávou, nic neplesniví (nechávám jí drobet proschnout), a vzhledem k tomu že při tlení zároveň obohacuje půdu dusíkem, tak ho tam nemusím cpát dodatečně. A vypadá to hezky i tak, a voní to senem ;)
Jo a slimáky mám většinou přesně tam, co nemám mulč :)
Poslední úprava: 28. dub 2011 13:27 od amazonka01.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 28. dub 2011 13:15 #251327

• Gabreta
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 448
Vláďo a ostaní, co mulčujete kůrou - někde jsem četla, že není vhodná ke všem kytkám, mám pocit, že zrovna růže patří k těm, kam se nedoporučuje. Vznikají tam nějaké chemické reakce, které určité kytky nesnášejí, zřejmě je moc kyselá, už si to přesně nepamatuju. Určitě by se to nechalo někde na netu vyhledat - zrovna tady jsem něco našla vseozahrade.blog.cz/0707/mulcovaci-kura-...-pro-kazdou-rostlinu
Trávou taky mulčuju, kytky tedy ne, tolik jí nemám, ale záhony se zeleninou. Slimáci jsou beztak úplně všude, ať s trávou nebo bez, to si nevyberu. Taky nic neplesniví, nesmrdí, nepozoruju, že by to něčemu vadilo.
Poslední úprava: 28. dub 2011 13:17 od Gabreta.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 28. dub 2011 13:29 #251329

• VláďaJ
  • Gold Boarder
Gabreto a Amazonko, souhlasím v podstatě i s tou trávou, pokud je proschlá, tak pak už nehnije a pomalu se rozkládá. Kůra vím, že není vhodná, kvůli kyselosti, ale nemám ji přímo u růží, ale okolo. Tam kde trochu je, tak to nevadí, respektive jsem nepozoroval, že by růže rostly hůř, spíš naopak, díky tomu, že jim plevel nebere živiny.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa