amazonka01 napsal:
Nic proti kůře nemám, jen se holt musí víc hnojit (kůra při tlení dusík odebírá), to okyselování u růží nebudeí až takový problém, u klematisů by to bylo horší .
Jen prosím nehanět trávu jako zdroj infekcí, slimáků a smradu

, ono to tak vážně není. A třeba v trvalkovém záhonku je tráva daleko přirozenější, než kůra
A co se týká plevelu, který odebírá živiny, to je taky blamáž. Růže si pro živiny sahá do úplně jiné části půdy, než třeba bršlice, nebo ptačinec. Navíc, v kombinovaných záhonech se růže dobrovolně podsazují kdečím, co má daleko větší nároky, než ubohý plevílek, a žijí si společně pospolu. Nicméně taky nesnáším pletí (přijde mi to jako Sysifův boj s kamenem), a tak si taky pomáhám

Tak jsem to dneska všechno zkontroloval Amazonko a napravil. Udělal jsem větší otvory v textilce, kůru vyhrabal od růží, určitě se jim to bude líbit. S trávou máš pravdu, pokud je menší vrstva, tak nehnije. Pěkně to proschne. Jinak vlastně používám nejen kůru, ale i štěpky z větví, těch mám teď víc, štěpkovač jede pořád. Mám tu dvě velký břízy, tak je ořezávám neustále a větví je dost. Tak to půjde i pěkně zkombinovat. Okolo růží posekanou trávu, pak plachta a kůra. A je to. Uvidíme. Hnojím jen tekutým hnojivem, tak určitě tráva bude taky fajn?!