Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání II.

Re: Dělání, dělání II. 29. dub 2011 17:45 #251497

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
lenpel napsal:
Já teda mám skoro vše,.....
Trávu u stromku a obsypáváme s tím široký pruh u thují kvůli sekání křovinakem když chlap seká tak tne nejdřív do mulče a potom teprve do stromků taky kvůli vlhkosti a zarůstání plevelu, je to dobré.... Akorát letos na jaře si tam lebedily chlupatci, ale kupodivu nic nechcíplo, ale psi to šefovali celé dny.
Z důvodu financí mám kůru na plachtě jen na valu u terasy že je to hezké atd,....
Na většině mám nadrcenou štěpku z listnáčů na plachtě, vypadá to taky moooc hezky,
Taky hodně používám trávu a musím říci, že druhým rokem se tam pěkně kope, jak tráva je zetlelá, akorát ty bršlice tam jedou, hoodně jedou.
Klematisy sakryš, jeden mám blízko rododendronu- ten roste pěkně, klematis nee :blink:
DSCF3920.jpg

Není to tedy asi nejhezčí, ale mi to neva.
DSCF3901.jpg

Tady mám kameny z potoka a zase je nasmýkám, sem to okopala a zjistila, že te trávy tam tolik není.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Re: Dělání, dělání II. 29. dub 2011 19:52 #251525

• danah
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2385
Nikde moc tu není o jehličnanech, já vím, nejsou tu moc populární, ale mně se hrozně moc a dlouho líbil převislý modřínek, tak jsem si ho dopřála a teď mám dilema, jestli mi necípne na vysychvém valu, půda nic moc, spíš vápenitá. Bude stačit větší jáma vylepšená pěknou humusovou zeminou po zetlelém ořešákovém pařezu + rašelina + kompost?
A namulčuju :woohoo:
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 30. dub 2011 12:44 #251600

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
Danah, někde tu bylo přímo vlákno o jehličnanech. Já mám tenhle modřín v takovém suchém rohu (ale má stín) a nijak mu nepodstrojuju, ještě mi ho podežírají myši, on statečně roste. Sousedka ho má před domem na jižním mírném svahu, na slunci a roste jí pěkně. Zkus to, kdyžtak přesadíš, ne?
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: danah

Re: Dělání, dělání II. 30. dub 2011 13:03 #251601

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
No, když tu tak koukám na asi 20m modřín pár metrů od plotu, a uvědomím si, v čem roste (na zahradě mám 10cm písčité půdy a pod tím je pískovec ;)), tak kdekoliv jinde mu musí být líp. A on se tváří šťastně a spokojeně.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: danah

Re: Dělání, dělání II. 30. dub 2011 13:22 #251604

• danah
  • Platinum Boarder
Díky, huž je tam :P a huvidí se. Přesně tímhle stylem jsem pak o něm přemýšlela, že v přírodě rostou i tam, kde by hned tak něco nerostlo.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 30. dub 2011 14:48 #251609

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
danah napsal:
Díky, huž je tam :P a huvidí se. Přesně tímhle stylem jsem pak o něm přemýšlela, že v přírodě rostou i tam, kde by hned tak něco nerostlo.
:up Taky o něm už dloooouho uvažuji, strááášně se mi líbí a mám takový dojem, že někde je vlákno kde dávala fotky EvaL s rododendrony, azalkami a zakrslými jehličnany. Fotka je z jara, právě kvetoucími ronďákama. jdu se mrknout kde to je.
krasneruze.cz/index.php?option=com_kunen...start=140&Itemid=112
Modřín tam ale nevidím, sem se spletla, modříny tady rostou skoro všude, takže by problém být neměl.
Poslední úprava: 30. dub 2011 15:03 od Eva.Trifon.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: danah, HonzaPM, Dany

Re: Dělání, dělání II. 01. kvě 2011 20:14 #251779

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
Dneska jsem si mákla, narovnala jsem kameny k drakovi, celý vrch zahrádky jsem trošku vyplela (3 tůčka) - letos poprvé :blush:
IMG_0306.JPG

IMG_0366.JPG

Musím pochválit manžu, dnes vykopal vinku - je taky znavený..
IMG_0299.JPG

Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, Rhea, Lenka, jaja99, Vlaďka, Kaja, Dany, Kachnishte, VláďaJ

Re: Dělání, dělání II. 01. kvě 2011 20:24 #251783

• maggi
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1289
Tak ty kameny se Ti moc povedly.:up
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: JaninkaH

Re: Dělání, dělání II. 01. kvě 2011 21:32 #251793

• danah
  • Platinum Boarder
Janinko, to sis mákla, ale moc povedený :up Pořád jsem přemýšlela, co je vinka a on je to barvínek, jestli dobře vidím...od Vinca minor?

I já jsem k.o. :down dodělala jsem záhon na místě bývalého pařezu...zatím to moc k focení není, jsou tam povadlé přesazené kyti a prťata nové keříky, aby nebyly v džungli a byly pod dohledem, možná, že je v budoucnu budu stěhovat - podle místa a jak se budou mít k světu. Taky jsem vyryla a rozdělila trsanec Misc. Moonlight, tak doufám, že to přežijí oba kusy. A už se těším, jestli to všechno poroste podle mých představ.

Modřínek nafotím, ten je na místě, jako by tam byl už dávno.
Díky za rady a odkaz na zasunuté vlákno Vaše zahrady :up mohli(-y) byste přispět dalšími pohledy...já se tak ráda dívám :P
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 02. kvě 2011 06:19 #251808

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Janinko, to je nádhera. :up :up
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa