Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání II.

Re: Dělání, dělání II. 10. bře 2011 13:26 #247385

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Dany, taky mám k jejich likvidaci hroznej odpor. Já je zase házela do řeky...Asi někde vyplavali... :angry:
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 10. bře 2011 20:37 #247432

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Zahradníci, sundaváte už chvojí?
U nás počítám zítra dozmizí poslední kopky sněhu, láká mě to, láká, ale nějak ti nevim, Kadle...
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 10. bře 2011 20:44 #247433

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Honzíku, já myslela, že chvojí je hlavně proti sluníčku aby netáhlo mízu nahoru a v noci růže nepomrzly, takže naopak ho přidávám teď? Je to blbě?
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 10. bře 2011 20:52 #247434

• ZuzanaCh
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 670
No, ono bacha. Poslední dekáda v březnu má být nadprůměrně teplá. A i když meteorologové praví o dubnu něco jiného, mé zkušenosti říkají, že za koncem teplého března následuje studený duben - možné i se sněhem.
zpravy.idnes.cz/jaro-nas-brzy-svlekne-do...310_143734_domaci_js
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 10. bře 2011 23:26 #247436

• Lenka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 384
Honzo já nevím, mně přijde brzy - jsou velké teplotní rozdíly, ve dne sluníčko a v noci dost mrzne. Dneska teda ne, ale ono se to ještě asi vrátí. O nové výsadby se bojím a starší kromě úplných choulostivek nepřikrývám - takže já ještě tak minimálně týden počkám.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 11. bře 2011 05:55 #247437

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
já chvoíjí nedávám vůbec, jen kopčím rašelinou. A tu odhrabu až budu růže střihat. A to ještě je brzo, ještě nekvete zlatice. Současně pak dočistim záhonky, otrhám sušiny a vytrhám plevel. Ale máme ještě pořád umrznutou zem, i kdy už je teplo, snad příští víkend bude pěkně, vlítnu na to :-) musim nejdřív zasadit ty lilie! chtějí z pytliků ven za každou cenu!!! :woohoo:
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 11. bře 2011 06:31 #247440

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Já se přiznám, že část růží jsem už ostříhala. Ale vzhledem k tomu, že u mě jde všechno k zemi (na 3 očka), tak na zlatici tolik nezáleží. Ale ty citlivky mám nakopčené, to nechávám, sestřihla jsem k hranici hromady (respektive to zmrzlé - k zemi). U historických a rugoz je to taky fuk, ty vypadají, jako že zima nebyla a paradoxně se stejně tváří i Gyoriho miniatury.

Stvoly ze záhonků (kromě host, kde mi označují místo, kde tu hostu mám ;)) už mám taky ostříhané. O víkendu se asi pustím do očisty jahod a podobných stálezelených, co vypadají, že přes ně přešlo stádo slonů (pomrzlo to hodně moc :( )

Jinak pranostika:
Masopust na slunci (byl v úterý 8.), pomlázka u kamen. (takže v dubnu by chladno fakt mohlo být). a potvrdí to 25.3. Zvěstování Boží matky, kdy má být stejné počasí, jako na Velikonoce. Bacha ale na sv. Gertrudu (17.3.), mráz na její svátek, nese mráz na celý další měsíc ;)

Ale to neznamená, že bude mrznout tak, že pomrznou růže (-10 a víc).
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 11. bře 2011 06:48 #247441

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Já sem taky o víkendu a ve středu omydlila na trvalkovém záhonu zbytky aster,kosatců,irisů,lnu, květenství rozchodníků atd,...Taky sem zašmikla paniculáty, a zastřihla dost napučené trojpuky,některé svídy,tavoly,vajgílie aby se rozkošatěly- sou na podzim sazené.
No zdaleka nemám všechno, akorát vyčištěný val u terasy ten byl děsnej jak mi tu psy hospodaří.
Ostatní šmikám co vidim a tahám zasebou kočár se řvounem,....a smečku psů úžasný,..:up
Jinak růže mám zatím nakryté i nakopčené- co je nad je ko,....tak budu ráda když najdu taky těch pár oček děsný,....
Trávy zatím nic jen sem šmikla nezmar myslím ječmenec nebo jak se tomu říká a ten měl už zelené,..
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 11. bře 2011 07:10 #247445

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Ty jste tedy šikulky. Já zatím jenom obhlížím. Tedy už jsem jednu činnost provedla, ostříhala jsem tavolníky... Taky se řvounem za zády :laugh: :laugh: Potřebovala bych ho vypustit, ale je to samé bahno a on udělá sotva pár kroků doma, venku by se pěkně vyválel....
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 11. bře 2011 07:23 #247446

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
Chvojí ještě nechávám, snad se nic neděje. Včera mě deštík vyhnal ven abych pohnojila cibuloviny, jenže pak pršet přestalo a dle předpovědi ani nebude, tak nevím, ale s konví lítat nebudu :woohoo: .
A už jdou dělat terénní úpravy, o víkendu jsem upravila průjezd pro sekačku (nechápu proč je široký tři metry). Mezi betonem a trávníkem byl výškový rozdíl, tak jsem natáhla plachetku proti plevelu, navezla kameny a nějakou droboť mezi a je hotovo, uf. Škoda, že nejsem chlap :silly: , potřebovala jsem pomoct s asi 3 většíma placákama a to bylo řečí - já ti nemužu stát pořád za pr...., mám svou práci...:angry:
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa