Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání II.

Re: Dělání, dělání II. 15. čec 2011 10:19 #263099

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
No teda. :laugh: :laugh:

Mám mezery nejen v naší literatuře, při gůglení kafete od Žida jsem našel totok - někdo má smysl pro humour. :lol:
jirizid.blogspot.com/2010/06/zid-kafe.html
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 15. čec 2011 10:31 #263101

• zdenka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
maggi napsal:
Zdeni prosím, co mám dělat s těmi jahodami, které jsem koupila a zasadila letos na jaře? Ty budou ještě příští rok plodit?. Jsou to stáleplodící, odrůdu bohužel neznám.

... pro ty obyčejné se říká, že na jednom stanovišti mají být 2-3 roky, pak dát pryč. Můj tatínek doporučoval - první rok v srpnu založit záhon, hodně vyhnojit, nechat 2 roky, pak se prý hodně snižuje plodnost.
Stáleplodící nemám zkušenost, zkus dát ještě dotaz do vlákna plody našich zahrádek.

Jen tak mimochodem - záhon s jahodama mám cca 5 let, se ňák neobměnil ... letos tam jahod opravdu moc nebylo.
:) :) :)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: maggi

Re: Dělání, dělání II. 15. čec 2011 10:34 #263103

• Gabreta
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 448
Honzo, Honzo... Maryša, Vávra, kafe... Jenže ono už se to asi dneska ve školách neučí, dneska je to samý Tolkien...
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 15. čec 2011 10:52 #263104

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
maggi napsal:
Zdeni prosím, co mám dělat s těmi jahodami, které jsem koupila a zasadila letos na jaře? Ty budou ještě příští rok plodit?. Jsou to stáleplodící, odrůdu bohužel neznám.

I stáleplodící nechávám ty 2-3 roky (rok sázení se nepočítá).

Jinak heč, klona mám doma taky. I když teda seká on,a děsně u toho nadává (to věčné omezování nějakými záhonky, nebo nedejbože volně "loženými" keříky ;))

A ano, taky jsem se dozvěděla, že se málo hýbám. Logicky, buď se "válím" s dětmi, nebo na zahradě :D

A u nás je taky jen "Konzum", Žida nenajdeš...na druhou stranu, na zahradě toho roste.... ;)
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 15. čec 2011 10:54 #263105

• Gabreta
  • Platinum Boarder
Tak tak.... Náprstník, oměj, ..... ;)
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 15. čec 2011 11:12 #263106

• Gabreta
  • Platinum Boarder
maggi napsal:
Evo, jen kopej, kopej, později budeš plakat....... Tohle je práce pro chlapa, ale já to dříve také nechápala :down Ale výsledek se povedl, zeď je parádní.

Přesně tak, až odejdou klouby, bude pozdě... A jde to šíleně rychle... A pak se člověk rozmýšlí, jestli má udělat krok, jak každý pohyb bolí :down Ženská na tuhle těžkou práci není stavěná, ačkoli by se to pánům velmi líbilo :evil: :S .
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 15. čec 2011 14:08 #263121

• Daniela
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 1083
Dávám višně do rumu! Liquere!
SAM_1248.JPG
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: JaninkaH, Eva.Trifon

Re: Dělání, dělání II. 20. čec 2011 11:23 #263588

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Tak teda nevím ale to zavařování mě už sejř,... sem i to nahromadilo,... takže už sou zavařené meruňky, meruňkové čatní, meruň marmoška, ještě jdu do směs marmelády,... a dneska zvonec,...mám tam měsíční jahody,borůvky,maliny a muchovník tak to sem zvědavá jak jim to bude šmakovat dohroamady,...
Jo a odpolko přijede bagrista- na chodník od vrátek ke dveřím,... Tak sem se naštvala( že to tu prý bude až do září rozdělané- musí se puntíčkářsky postupovat pomalu a s rozmyslem):evil: a předělala sem mu za odměnu projekt,.....že se tam hned zabuduje obrubníčkem půlmetrový pruh cca 11m na živý plůtek,.... ani necekl,...
Mám přdstavu že směr k chodníku bude živý plůtek- nízký z buxusu a směr do zahrady levandule a růže.
Tož máte někdo zkušenosti s tím když se v zimě na takový cca 40cm plůtek naháže sníh?
A na růže budu vypisovat výběrový řízení,... Myslím na Lavender Ice, Lovely Green a docela se mi líbí Eden Rose ale musel by být ten nízký co říkáte nebo nějaká podobná růžička s jednoduchým květem?
L.
no s touhle řvavkou to taky není zlé fakt nevím,...co říkáte,...

Tip.jpg

nebo jestli se nemám zamyslet n nízkými angličankami,....
Sem teď z těch třech oúplmně vedle,.... zase ale aby kvetly dost,....:)
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 20. čec 2011 13:37 #263604

• Kachnishte
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 621
Já magor udělala rybízovou marmošku a asi trauma nebylo dost silné, chystám se na meruňkovou... No debil :laugh:

Jinak do té řvavky bych asi nešla, tahle nádherná studená kombinace by spíš chtěla podtrhnou, než narušit... co něco doběla?
Poslední úprava: 20. čec 2011 13:37 od Kachnishte.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 20. čec 2011 15:03 #263621

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Kachniště zavařuj zavařuj,.... děti to zbožnujou jinak bych se s tím taky nepatlala,..... obou sem dělala i přesnídávky,.... jablečné, broskvové,...co bylo,..:) marmeláda do bílých jogurtů to jedí pořád,..
Mě se právě taky líbí kombinace těch dvou studených,...ještě modrá levandule,..teď mě napadlo jestli mezi ně nedát bochánky šedomodré trávy- myslím kostřava se jmenuje,..ale aby to nebylo moc studené,.... fasáda je žluťounka tak by to snd trochu vyrovnalo,..
Poslední úprava: 20. čec 2011 15:04 od lenpel.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa