Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání II.

Re: Dělání, dělání II. 20. čec 2011 16:03 #263632

• Gabreta
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 448
lenpel napsal:
Kachniště zavařuj zavařuj,.... děti to zbožnujou jinak bych se s tím taky nepatlala,..... obou sem dělala i přesnídávky,.... jablečné, broskvové,...co bylo,..:) marmeláda do bílých jogurtů to jedí pořád,..

No, jak kde ... Já marmelády nemusím a můj synek marmeládu v životě nevzal do pusy. Zavařuju už jenom tak jednou za dna roky 4 skleničky ostružinové, to mi bohatě stačí na potření nějakého dortu či řezů, když má někdo narozeniny ;) První rok jsem tady ještě zavařovala všechno možné, hrála jsem si s kombinacemi kiwi a angreštu, jahod a rebarbory, broskví s koňakem... Už na to zvysoka dlabu. Nejlepší je zbaštit všechno čerstvé :)
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 20. čec 2011 17:54 #263643

• Kachnishte
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 621
Nakonec přijela Vlaďka a vzala zavařování na svá bedra. Ó my se máme :D :whistle:

Leni, já bych tam vrazila třeba něco jako Bouquet Parfait. Nebo Jaquelin du Pré - doplnit to něčím jemným a levandule, levandule, levandule :)
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 20. čec 2011 18:11 #263648

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Lenpel, já bych vsadil na Pastellu, bez váhání. Však už mě znáš (znáte). :laugh:

Hmm, zavařování. Mňam. Jahodovej džem i malinovej džem se vydařili výtečně (ach jo, musím se nad sebou vážně zamyslet),
ale meruňky, půlený, to je špaténka. Víčka nesedí, takže máme plnou lednici meruňk. kompotů a bude asi nákyp. A knedlíky.
Zase. :P To máme na cestě (bratřík veze) kýbl třešní, ano, u nás na skorohorách je právě třešňové období, asi mi bude špatně.

Je šlečna Marplová, se nedíváte? Zatím... :)
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 20. čec 2011 18:13 #263649

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
my starší už jsme všecko viděli a všude byli a a a... :evil: :woohoo: :woohoo: :woohoo: a mladší dcera objednala deset kilo meruněk , doveze prý sklenky a v neděli odfrčí do Bulharska . děti sebou - tak aby nám nebyla dlouhá chvíle budeme zavařovat...:whistle: :P
Poslední úprava: 20. čec 2011 18:21 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 20. čec 2011 18:16 #263652

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
nám merunky komplet po mrazíkách opadaly, do jedný, máme jen švestky, už byly knedle a mamka zavařila a já dala na koláč a knedle do mrazáku. Džem děláme jen z ostružin. Nemáte někdo nějakej návod, jak z ostružin udělat třeba nějakou štávu? Jako do vody, aby to vydrželo a nekazilo se to....máme jich zase vagon.....a džemu ještě plnou špajzku......:whistle:
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 20. čec 2011 19:31 #263685

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
No jo já to nedělám taky zas tak ve velkym,,.... od všeho pár skleniček tak aby se dalo sníst za rok,... jahodový letos není pač se snědly,...
nicméně sem teda udělala tu směsku a je tedy náramná měsíční jahody,maliny, borůvky a muchovník a ta vůně a barva je náramná,...:up
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: maggi

Re: Dělání, dělání II. 20. čec 2011 19:32 #263687

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
Kaja napsal:
my starší už jsme všecko viděli a všude byli a a a... :evil: :woohoo: :woohoo: :woohoo: a mladší dcera objednala deset kilo meruněk , doveze prý sklenky a v neděli odfrčí do Bulharska . děti sebou - tak aby nám nebyla dlouhá chvíle budeme zavařovat...:whistle: :P
ti jsou na tebe hodní........:lol: :lol:
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 21. čec 2011 07:16 #263740

• maggi
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1289
Jeníku, tak malé vysvětlení na Kafe od žida.........Klasika Maryša. Otrávila manžela kafem.
On bloumá po světnici, je mu zle a říká: "sem nějakej otrávenej "...... ba ne, vážně, ptá se na divnou kávu a Maryša odpoví, že ji kupovala jako vždy u Žida.........
Velmi silná inspirace pro nás chudinky uťápnuté manželky :laugh: :laugh: :laugh:
Tak já jsem ňouma. Nejdřív odpovím a potom teprve čtu předchozí příspěvky........tak pardon, ale mazat to již nebudu :blush:
Poslední úprava: 21. čec 2011 07:23 od maggi.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, lenpel

Re: Dělání, dělání II. 21. čec 2011 07:25 #263741

• maggi
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1289
Kajo, vidíš jak na Tebe myslí :laugh: :laugh:
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 21. čec 2011 11:16 #263759

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Holky a kluci myslíte že bych se už mohla pustit do těch kosatců dělení atd?6e teď na to bude počasí, namoknuto atd,...:)
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa