Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání II.

Re: Dělání, dělání II. 15. říj 2011 07:47 #270383

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Včera jsm sázeli růže, co přišly od Kordese. Třicet růží, bylo nás sice pět, ale dávali jsme je kvůli hryzci do pletiva, takže se to protáhlo. Večer jsem se sotva hýbala.

A narazili jsme na otázku: zalévat růže v průběhu podzimu či nikoliv? Tedy, zalili jsme je při sázení, ale jestli je chodit zalévat, pokud bude suchý podzim?

A už kopčíte růže nebo máte nakopčeno?
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 15. říj 2011 12:01 #270393

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Helo ahoj - no já jsem začala kopčit. ale je taká zima - hlavně ten sprostý vítr -že se mi dnes vůbec nechce . u nás sice nebyl mráz - bylo ráno 5st , ale i to je s větrem dost . navíc pršelo. .... zalévání - je dost mokro tak nezalévám . stejně už by měly růže spát a ne růst.nové křehké výhony se ulamují .po vysazení samo zaleju -nevím kdo to nakopčí - jedině já :S - ještě že mám ten velký záhon pod hadrem a kůrou . koupila jsem dva pytle nové kůry . ta stará se už nadrolila na menší drť - tak tu shrnu ke kořenům a novou rozsypu--
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 15. říj 2011 12:08 #270395

• maggi
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1289
Je nádherně, slunko a mírný větřík. Přesazuji a kopčím :) :)
Všechny zalévám Kristalonem podzim.. Ono se zdá, že je mokro, ale v zemi je sucho.
Poslední úprava: 15. říj 2011 12:10 od maggi.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 15. říj 2011 12:20 #270396

• Kaja
  • Platinum Boarder
Maggi u nás je mokro - až moc - pršelo ještě i dopoledne.. teď jsem narychlo objednala nějaké tulipány - zas 400kč - fix - já si nedám pokoj!!!ale vzala jsem Greigy a botanické . nebudu je pořád vyrývat - už nemůžu . a taky po tři hyacinty - když má Pepík tu slevu.. ;) :P
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: maggi

Re: Dělání, dělání II. 15. říj 2011 15:02 #270400

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Kajo, Maggi, díky.
U nás je relativně mokro, tedy, teď ano, ale čert ví, jaký bude zbytek podzimu.
Jinak sázím a nově zasazené kopčím, ostatní budou muset ještě chvíli vydržet. Nestíhám.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: maggi

Re: Dělání, dělání II. 15. říj 2011 15:17 #270401

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
Heleno to koukám Kordes je pohotovy :up , no a jak jsem to přečetla tak dneska už přesadila jednu růže. :)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: maggi, helena

Re: Dělání, dělání II. 15. říj 2011 15:32 #270402

• Kaja
  • Platinum Boarder
jste mně normálně nakoply...jsem se přemohla na hlavu narazila čepici- a polovina angličanek je nakopčená . -pak přišel dědek obírat jabka a provokoval -ta má páru - ta ryje - to kdyby viděll pan doktor!!! :evil: - přitom kdyby nebyl rýč na násadě , tak jsem na papuli... to je úroveň!!ne že by se řeklo - babko - já ti to obryju... ;) :angry:
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Rhea, ROMANA, mišpule

Re: Dělání, dělání II. 15. říj 2011 17:47 #270421

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Po o. jsem na to též vletěla.U mami vedle vyškubala afrikány,v rámci tréningu na mého Pilgrima jsem u ní přesadila letitou růži z řízku,prokořenělou s břečťanem.Byla jsem jak Metrostav,zpocená, v tričku,ale dala jsem to i s pěknými kořeny.
Jiřiny jsou v přepravkách s barevnýma mašličkama(stejně na jaře budu vědět prd).Zrušila jedno hrozno,nikdy z něj nic nebylo,jen plíseň a lupení plný dvůr.
Zítra na svém.Plánky a plány mám,tak jsem zvědavá,jak mi to půjde od ruky. :woohoo:
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Rhea, maggi

Re: Dělání, dělání II. 15. říj 2011 17:53 #270422

• Kaja
  • Platinum Boarder
Mišpule - no já nevím .. já osobně bych toho Pilgrima nepřesazovala.. no ale rozhodnutí je na tobě.. :whistle: Helenko můžeš napsat , - kdy jsi objednávala u toho Kordese?
Poslední úprava: 15. říj 2011 17:56 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 15. říj 2011 18:08 #270425

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Kaja napsal:
Mišpule - no já nevím .. já osobně bych toho Pilgrima nepřesazovala.. no ale rozhodnutí je na tobě..
Kaji,já z toho mám taky vichr,ale je moc velikej do popředí a já jsem fakt Metrostav.Radši padnu na hubu,ale radši ho vezmu s balem zvíci metru krychlového,než abych mu ublížila.
Když jsem potřebovala šópnót kapradí o 3 m ,mělo bal akorát na kolečko a já ho neuzvedla,kdybych se po...,prokopala jsem kanál,široký a hluboký jako ten bal ,z bodu A do bodu B a prostě jsem ho tam dovláčela.Tak doufám,že to Pilgrík taky přežije.Když uvidím,že to nepůjde,výkopy zahrnu a pokorně se mu omluvím. :)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Rhea, Kaja, Eva.Trifon, helena
Moderátoři: Eva L., Květa