Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání II.

Re: Dělání, dělání II. 03. lis 2012 18:12 #285007

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Jano,já už se toho nebojím.Poučena loňskou debatou,mi na podzim čouhaly ze země pěticentimetrové špumprdlíky.Letos to bude zrovna tak.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: jana H

Re: Dělání, dělání II. 04. lis 2012 11:06 #285010

• MartaZ.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1399
v písčité půdě bych se nebála, ale v mém jílu mám špatnou zkušenost, musela jsem ji vyhrabat.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: jana H, mišpule, Evka

Re: Dělání, dělání II. 04. lis 2012 20:02 #285017

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Jano, svoje dávám tak nějak od oka.
( taky lehká zem ).

Většinu tak 5 - 7 cm, některé i 10 cm ( choulostivky ). Většina s tím nemá problém. Pokud je sazenice slabší, zasadím, když je na jaře zmrzlá k zemi, udělám kolem ní ďolík abych novým výhonům usnadnila cestu na světlo.
U několika jsem ovšem nabyla dojmu že jim takto hluboké zasazení nevyhovuje ( např. Botticelli ).
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: jana H, Evka

Re: Dělání, dělání II. 04. lis 2012 20:12 #285018

• Janik
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 59
ja jsem dnes jen poklidila listi. Do kopani der se mi nechtelo. Nejak mi chybi posledni dobou elan. Ach jo, nrvim, nevim jak ja ty nove ruze zasadim.

Jinak ruze sazim asi 10 cm hluboko a zatim to snaseji dobre. Letos jsem to vyzkousela na dalsich, tak uvidim.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: helena, jana H, Evka

Re: Dělání, dělání II. 04. lis 2012 21:52 #285026

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Janik napsal:
Ach jo, nevim, nevim jak ja ty nove ruze zasadim.

Janíku, o elánu, nechuti...

se mi hrozně kouřilo od hlavy kam s růžemi, kt. již přišly. Nakonec jsem vymyslela pestrobarevného papouška ( jako s tím, že stejnak jsem je naživo neviděla a ony - jako vždy B) - budou vypadat v reálu úplně jinak, takže je to stejnak jedno )... rozčurbesila jsem si kus záhonu ( ven hosta, tři hakonky, 3 růže, denivka... něco plevele, nějaké to přemnožené lamium.. zničila pár česneků, krásnou podsadbu běhavé tiarelly ) .. bahno až za ušima :silly: .
Zasadila růže, vše zpět a vykopala jámu na dominantní růži.. jako že je na cestě ( zásilka ohlášená ), udělám si fóra. ZZ, jak jinak.

No samo že v dodávce není. Kurňacipísek..

... takže, jestli to takhle půjde dál, nedělám si se sázením nových růží starosti. Zatím mi přišly růže ze tří míst - a všude něco schází ( v první zásilce skoro vše, v druhé 2 ze 3 růží. ). Dresla pak silně vylepšuje % úspěšnost. :evil:
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: helena, Evka

Re: Dělání, dělání II. 05. lis 2012 05:53 #285038

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Já jsem díry dopředu nekopala a proto tak netrpělivě na ně čekám,abych neměla zasněženo nebo zamrznuto.Dnes už od noci lije a měly by už nějaké růže přijít,tak jsem zvědavá jestli vůbec bude možné tento týden sázet.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 05. lis 2012 06:54 #285044

• hespa1
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 176
Taky si zatím trvalý růžový záhon nechystám. Uvidím, co a kdy dorazí a do jara zakopnu do zeleninového záhonku.

Nový záhon na růže musím celý předělat. Kytky z něho přesadit, pořádně vyplít , pohnojit atd. To mě čeká rachota. Už se nemůžu růžiček dočkat :silly:
Jen aby nějaké byly.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 05. lis 2012 06:55 #285045

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Elan nemam vubec, dosazim sipovy ruze do plotu, doplnim ruze do zahonu v kopci a zbytek necham na jaro.
A zatim prislo vsechno :D
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 05. lis 2012 09:02 #285050

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Tak takový krásný víkend jako byl tento, bych potřebovala i ten následující.
Uklidila jsem zas trochu zahradu, zlikvidovala poslední truhlíky.
Včera jsem ještě vykopala asi 4 díry na růže (tentokrát to nebyla taková rachota, kopala jsem na lepším místě v zahradě). Při té příležitosti jsem trochu zredukovala odnožující keřík mandloně (strašněj sajrajt) a málem jsem při tom odrovnala vedle rostoucí The Fairy. I tak mám objednáno a potvrzeno více růží než mám děr. Jsem neplánovavě doobjednávala rugosy a pro ty nemám místo ještě vymyšlené. :whistle:

Jelikož počasí bylo fakt výstavní, tak se mi v plném elánu podařilo o kousek zvětšit dva záhony (na úkor trávníku). Bohužel u toho druhého záhonu mě načapala starší pubescentka (sledovala mě z okna :evil: ) a naprášila mě tatínkovi. :evil: Jí zas půjčím auto, až bude potřebovat! :laugh:
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Vlaďka, mrk, vydrik, mišpule, Evka, Janik

Re: Dělání, dělání II. 05. lis 2012 10:28 #285053

• hespa1
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 176
skalnička napsal:
......
Jelikož počasí bylo fakt výstavní, tak se mi v plném elánu podařilo o kousek zvětšit dva záhony (na úkor trávníku). Bohužel u toho druhého záhonu mě načapala starší pubescentka (sledovala mě z okna :evil: ) a naprášila mě tatínkovi. :evil: Jí zas půjčím auto, až bude potřebovat! :laugh:

:laugh: Mám stejné problémy. Záhony musím rozšiřovat nenápadně, aby ostatní členové rodiny to nezaregistrovali. Jednou jsem musela trávník vrátit. :laugh: Příště jsem dala pozor, aby nikdo nekoukal.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: mrk, mišpule, Evka, Janik
Moderátoři: Eva L., Květa