Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání II.

Dělání, dělání II. 10. čen 2014 15:40 #289688

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Honzo, vyzvedávala jsem si objednávku u Kruliuchů minulý týden ( objednáno přes E-shop týden před tím) a byla jsem taky dost zklamaná. Objednávala jsem nějaké šalvěje. Měli ty samé i na stolech, ale chtěla jsem mít jistotu, že nebudou zpřeházené cedulky, tak jsem radši objednala "z pole". Musím nerada konstatovat, že dodané šalvěje byly v dost bídném stavu,zatímco, ty samé u nich na stolech vypadaly velmi obstojně. Chvíli jsem váhala, jestli budu požadovat ty ze stolu, ale vzhledem k tomu, že jsem pár minut před tím "na stolech" našla záměnu u rozrazilů, jsem se rozhodla radši vypiplat radši ty chcípáčky "s papírem původu". Nicméně alespoň je vidět, že to nejsou letošní, ale loňské řízky.
Dva ze tří rozrazilů taky nejsou kdovíjak pěkné. Zbylé cca 3 rostliny jsou O.K.
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 11. čen 2014 00:36 #289704

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Honzo, ja bych jim (Krul.) tedy na tvem miste napsala, ze se zlobim a ze to neni profesionalni.Takovy vedra a posilat JESTE BEZ UPOZORNENI
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 11. čen 2014 06:24 #289711

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Auvejs, no to teda bolí...držím palce ať se zmátoří.
Tak už fakt nic , ani od Krulichů, to se radši u internetu naplácat přes prsty...Jen osobně vybrat...Loni jsem z nich taky březnovou objednávku vydobyla v červnu, pro jistotu jsem tam volala, ať tedy připraví alespoň to co mají, že si příjedu. Najednou kupodivu měli vše, kromě tmavého fenyklu. Ten prý UŽ nebyl :laugh: ... A jedna záměna navrch...
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 11. čen 2014 08:36 #289714

• Jana V.
  • Platinum Boarder
No, loni bylo blbý jaro, trvalky dlouho spaly, to se dalo tolerovat. Problémy byly i u jiných prodejců ( taky jsem čekala do června na balík od Florianuse a navíc mi místo chrpince poslali náhradou chrpu :angry: ).
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 22. čec 2014 21:06 #290819

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Měla jsem snahu...ale otrávilo mě to.Jahody zabordelené svlačcem jsem po jednom řádku vzdala.V pátek mám volno,tak je vezmu šmahem.Budu je pěstovat jednoročně.Trojspon,řádky dál od sebe.
I šla jsem stříhat omoklé odkvetliny floxů.Do záhonu se nedá vlézt,gaury vyhnaly dlouhé,jen sporadicky kvetoucí šlahouny,rozplesklé do všech stran,vše vysoké čísnul dnešní vítr-oměj se válí v růžích,semeníky dračíku taky.
Neutěšený pohled do zahrady.Už přemýšlím,že vyhážu všechny vysoké trvalky a nechám si jen nízké doprovodky k růžím.
Na skalce se rozmohla hnusná tráva,už nevím,jak se jmenuje.
Prostě den blbec :angry:
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Dělání, dělání II. 23. čec 2014 05:50 #290826

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Mišpul,sadbu míniš každý rok kupovat nebo používat odnože ze svojich?
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 24. čec 2014 17:35 #290882

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Evko,pokryju potřebu z vlastních zdrojů ;) Kdybys viděla tu jungli!Vše propletené svlačcem až hanba.Proto to chci zkusit jednoročně.Druhým rokem záhon očistit,to je práce pro vraha :S
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 24. čec 2014 17:45 #290883

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Mišpul,já mám také problém se svlačcem.Na pár roků se mi ho podařilo zkrotit soustavným pletím,ale teď se zase rozbujel a také zrovna v jahodách.Nejvíc mě štve v borůvkách,kde se zpočátku špatně hledá a najednou je vidět jak se tam zelení opletený ve větvích. :angry:
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 24. čec 2014 18:05 #290886

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
Jako dítě jsem svlačec milovala, teď ho rvu odevšad, připadám si jako vrah svých dětských kamarádů, ale po chvíli prolezl i vysokou vrstvou mulče (karton, sláma, vysoká vrstva kartonu, 10 cm vrstva štěrku). Přitom je to pěkná voňavá kytka, ale taky trapič a škrtič.
Kirsten
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 29. čec 2014 11:42 #291044

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Mišpul, já ti nevím, jestli je to s tím jednoročním pěstováním jahod dobrý nápad. Přijde mi, že nejlepší jahody jsou druhým rokem. První rok je to takový paběrkování.
Letos jsem jahody očistila hned po sklizni. Vzala jsem na to velikánský kancelářský nůžky, šlo to báječně. Ošmikala jsem všechno komplet, s výjimkou jednoho malinkého lístku v každém srdíčku. Myslím, že by při tom šlo dobře zlikvidovat i ten svlačec, a to možná i postřikem, pokud na ta srdíčka poklopíš třeba kelímky.
Jinak hlísím, že jsem letos zkusila na svlačec ten gelový roundup a nic. Nezabral ani na maliny. Takže někde je chyba. Je od loni, takže chyba může být v tom, že za delší dobu už třeba není stabilní. Další problém možná byl v době aplikace, aplikovala jsem sice brzy ráno, nicméně den pak byl slunečný. Možná listy prostě moc rychle uschly a nestačilo se to vstřebat :( .
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa