Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání II.

Re: Dělání, dělání II. 03. bře 2014 15:41 #287727

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
:laugh: Stále v rauši! Zrovna jsem naplnila kompost,trávy taky, vezme to celkem veký svazek, co se vejde do otvoru, sežvejká.
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 03. bře 2014 20:00 #287728

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Vlaďko,jsi kompostový maniak :woohoo:
Dnes jsem toho na zahradě moc nepotrhala,jen jsem poopravila pár uvolněných šutrů na skalce.A hádejte,co jsem pod nima objevila??? :angry: Ty mrchy slizký se tuhle zimu ani nesnažily zalézt někam hlouběji :S
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 03. bře 2014 20:34 #287730

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
Mišpul, :laugh: jsem. Mám dvě velké dřevěné ohrady, za rok jednu naplním, při dobrém střídání zahradního materiálu je za rok zralý bez přehazování. Ten úžasný matroš co mám teď k dispozici :woohoo:

Sousedi včera ostřihali všechy keře, trávy, přihodili vánoční stromek, byla toho obrovská hromada. Polili benzínem a zapálili :evil: nemám slov...pěkně vyuzené nedělní odpoledne...ještě, že se otočil vítr, jinak bych na ně vběhla. I tak jsem měla co dělat, abych se ovládla. A to je na kraji vsi kontejner na zahr.odpad. přeci to tam nebudou nosit.. :sick: Pak kupujou substráty a hnojiva...
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Dělání, dělání II. 03. bře 2014 21:07 #287731

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Vlaďko, taky trávy teď na jaře pálím ( mám za zahradou hned pole, takže stačí počkat, až bude foukat příhodný SZ vítr). Popel sypu rovnou do záhonků.
Myslím, že z fyzikálního hlediska se (vyjma CO2) nic neztratí, jen je to v suché podobě a hned. Mám zkušenost, že zrovna suché trávy s tlustými stonky se rozkládají dlouho. Mám dvoukomorový kompost a kdybych ho na jaře nacpala suchým z ostřihaných záhonků, už bych neměla místo na celoroční zelený odpad.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L.

Dělání, dělání II. 04. bře 2014 09:55 #287741

• Miška
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 517
Já též ty trávy nekompostuji z důvodu uvedeného Janou. Zkoušela jsem je sekyrkou nasekat na malé kousky, ale po chvíli jsem to vzdala. Proto si přivezu ten drtič, abych nakrmila kompost (moje další láska) a něco na mulč.
Jano - vrhla jsem se na vypletí toho ptačince, jak jsi mi radila (až mám ruce samý puchýř) a pak to házím slípkám. Vrhnou se na to a nic z toho nezbyde. Tak mám radost, že si nezaplevelím kompost semínky (asi přeci jen tam nebudu mít takovou teplotu, aby to spálilo) a slípky jsou nakrmený vitamínec C :cheer: .
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 04. bře 2014 18:12 #287748

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Nainstalovala jsem srážkoměr(doufám,že něco přivolám,pěkně se to na obloze řadí) a vytáhla pítko.Vždyť chudinkové musí lítat asi až k rybníkům za vodou.Nikde žádná loužička.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kirsten

Dělání, dělání II. 15. bře 2014 22:00 #287919

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Podle některých poznámek soudím, že jste už začali hnojit růže. Tedy myslím granulovaným hnojivem. Nebo je ještě čas?
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 16. bře 2014 07:19 #287921

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
Heleno, já jsem pohnojila, protože jsem chtěla stihnout déšť, aby se to rovnou spláchlo. A taky jinak by mi v tom hrabošily psiny. Je to pro ně ňamina :angry: Růže raší ostošest, tak si myslím, že to brzo nebude. Letos by mohla být dlouhá sezona, ne že bych si myslela, že se vyhnem zmrzlíkům, ale to zvládnou...
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: helena

Dělání, dělání II. 16. bře 2014 09:48 #287927

• Miška
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 517
Vlaďko, čím jsi pohnojila?
Já jen rozhrnula podzimní nakopčení kompostem a zimní posyp popelem. Když je čas, zahrabávám Symbivit.
Taky jsem pospíchala, aby to spláchl déšť (mám-li mu tak říkat, přišlo mi to jak větší mrholení, ale zaplaťpámbu za to).

Čekám na ten nový drtič, všude kopice větví, chvojí. Už abych si užila rauše :cheer: . Zatím jsem zkoušela jen na vypůjčeném, i tak mi to stačilo.
A teď se vrhnu na přehoz kompostu - další rauš. Docela jsem zvědavá, co tam vyhrabu za poklady (jako oplakaná lopatka, minirýček apod).
Celkově jsem se zahradou po zimě spokojená. Celý týden tu byla babička a hlídala batole, tak jsem makala jako šroub. Až mi bylo líto, že je tak krásně a já ještě nevytáhla kolo. Ale taky na něj dojde.
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 16. bře 2014 14:49 #287934

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
Miško, také jsem rozhrnovala kompost, i jsem ještě záhony posypala čerstvě prosetým. Přímo k růžím organickominerální hnojivo. Měla jsem ještě krabici Azetu od Neudorfu, to dostali nováčci a choulostivky. Je s mykorhizou, ala symbivit. Huvidíme :cheer:
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: vydrik, Miška
Moderátoři: Eva L., Květa