Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání II.

Dělání, dělání II. 06. úno 2016 15:34 #303067

• Jikra
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2913
Kiko, protože ideální je to až dnes a zítra, jak psala Jana. Myslel jsem to jako žert, J.
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 06. úno 2016 15:53 #303069

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
:laugh: Aha, tak to jo... Ale zase v casopise Receptar byl taky nejaky lunarni kalendar, a tam jsem se trefila strihanim agrestu do doporuceni :laugh:
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 07. úno 2016 13:29 #303099

• MartaZ.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1399
Kika napsal:
Jikro, proc prusvih?

Ja byla vcera na otocku na chalupe, tak jsem alespon ostrihala angresty, rybizy jsem nestihla a jeste se chystam na vinnou revu. Potrebovala bych prorezat i stare ovocne stromy, ale moc nevim jak na to (jsou leta nerezane, zestarle).

Moje sestra vzala nůžky, pilku, odbornou literaturu a vyrazila na zahradu. Za chvilku byla zpátky. Ani na jednom stromě prý nebyly žádné červené větve, které byly v odborné literatuře označeny k odřezání...
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Vlaďka, Kaja, sany, Jarka, Jikra, alenak, Luša, JUDY, Smuma

Dělání, dělání II. 07. úno 2016 16:10 #303107

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Marto, bude to nějaká chyba "ve výrobě" :laugh: , moje stromy jsou také bez červených značek :P
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: JUDY

Dělání, dělání II. 09. úno 2016 07:56 #303167

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Marto :P :P Taky mi je nekdo zapomnel oznacit, a ted to mam vymyslet sama... ;)

Jinak ja mam strasne cukani zacit presazovat kytky. Ujistete me, ze je jeste brzo. Kdy nejdrive zacit? Venku uz to vypada fakt jarne, ale mam strach, aby jeste neprisly mrazy. Na druhou stranu v tomhle pocasi by to slo (vcera u nas bylo 12 ve stinu...)
A fakt je Praha desne vyhrata, byla jsem se minuly tyden podivat na chalupe a tam jeste skoro lezel snih.
Poslední úprava: 09. úno 2016 07:59 od Kika.
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 09. úno 2016 08:10 #303168

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Kiko, asi by to šlo, ale já ještě vyčkávám, protože některé trvalky jsou ještě zalezlé a pošlapala bych si je. Dtto s přesetými trvalkami a letničkami, některé ještě nelezou. Sice je některé dny teplo, ale půda je ještě dost studená, je otázka, jestli ty kořeny vůbec budou nějak reagovat. Pokud je to nutné, přesazovala bych jen to, co má kvést brzy najaře, aby se to stihlo usadit a kvetení se tím nenarušilo. Ale dle mých zkušeností to obvykle zmanená jen opožděné kvetení ( cca o 14 dní).
Ale, jestli tě svrbí prsty, tak asi nic nezkazíš, když se do toho pustíš B)
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 09. úno 2016 22:31 #303195

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7637
Začala jsem s tím, že mám doma koupený 1 petrklíč - zatím :cheer:
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 09. úno 2016 23:48 #303198

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Já zatím nic, má se na týden ochladit ( u Káji nejspíš zase nasněží :whistle: ). Budu odpočívat a šetřit síly, až to vypukne doopravdy ;)
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 10. úno 2016 08:27 #303200

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Šmarjá, tak to se musím na ty angrešty vrhnout. A ještě klematisy musím ostříhat. Mám taky na na zahradě plno klacků trvalek. Stříháte to na podzim, nebo na jaře? Je už čas?
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 10. úno 2016 09:19 #303201

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
no jo - hlásí sněžení, ale prozatím prší . a to dost .poněvadž mi tech. služby jak byl sníh zase pluhem ryly v břehu - musela jsem udělat další tyčky s odrazkama . jsem myslela , že když dám tři na začátek cesty , že to odhadnou - ne. zase zaryli .nad tím je plot a už se dost naklání . . odrazky jsem koupila v potřebách pro cyklisty . do každé jsem propálila ohnivým drátem dvě dírky a přibila na tyčky hřebíkama .pak jsem natloukla podél cesty . jedou třeba ráno a je ještě tma. tak se nemají nač vymlouvat, odrazky fungují .
a to mají na konci téhle slepé cesty auto jen dva sousedé . klidně by mohli vzít hrablo a vyhrnout -- ne jsou neskutečně scíplí .a to jsou roky , kdy se tam sype drobný štěrk . zamést to ale nejde nikdo . co už se dá s takovýma dělat .jeden z těch dvou ,když napadne sníh - okamžitě volá na T. S.
Poslední úprava: 10. úno 2016 09:20 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa