Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání II.

Dělání, dělání II. 13. lis 2015 10:50 #301707

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Jano!!! no bacha na hlavu :P
tak jsem dnes zasadila zbytek klematisů . dala jsem je k unimo buňce - spíše teda k výběhu , co k ní přiléhá . dříve tam byly slepice a dnes to mají vnoučata jako hernu . je tam dlažba, stolík , dětské židličky a mají tam hračky . ty si schovávají do dvířek , kam chodily slepice na noc .kuřince už tam nejsou , všechno použito , vypláchnuto hadicí .dávno. - dokola plot . když byli malí , tak jsem je tam sem tam i zavřela . to když jsem potřebovala odběhnou do baráku .byla jistota , že se někde nevbatolí do trní. ted´ už tam branka není - děcka už jsou větší - nejmladší ze čtyř bude mít šest. zvenčí toho plůtku je růže M.S Tarouca, tak jsem tam ty klemíky vsadila . jenže se mi tam rozrostla pupalka - což je sice hezká rostlina , ale děsně odnožuje . byl ji tam plácek asi metr. tak jsem to nejdříve musela zlikvidovat a vybrat kořeny .no snad se jim tam bude líbit - ale odpolední slunko tam asi moc nebude .
DSCN1986.jpg

DSCN1987.jpg
Pupalka
Poslední úprava: 13. lis 2015 11:37 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., zeuwicka, MartaZ., jana H, Jarka, Marijka, Jikra, Ajka, alenak

Dělání, dělání II. 18. lis 2015 09:07 #301754

• sany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1321
Dievčatá, živo si Vás viem predstaviť, aj u mňa to prebieha podobne. Práve včera som sadila 13 nových ruží a ďalších 20 som presádzala. Bola to poriadna fuška, pršalo, na čižmách asi sto kilové závažia z blata, ale zvládla som to. Už len budem čakať na jar a veriť, že sa všetko prijme. Ešte mi ostali nejaké resty, tak by som bola rada, keby počasie vydržalo relatívne dobré čo najdlhšie.
Anka
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Ajka

Dělání, dělání II. 18. lis 2015 12:46 #301757

• zeuwicka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 472
Taktéž mě ten bahňák teď čeká a furt nevím, zda růžím z jarní výsadby otrhat listí nebo ne... chtěla bych je tuto zimu ještě raději nakopčit než povyrostou.. pořád i přez každodenní noční mrazíky kvetou, jsou plné lupenů.. Mám aspoň ty ve spod otrhat a nakopčit?...ptám se, protože mi vždy u mamky růže listí zhodily a teď fakt nevím jestli to třeba nevadí :(
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 18. lis 2015 16:12 #301758

• Jarka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 794
Zeuwicko, taky váhám jestli lístky obírat nebo ne. Ale moc se mi do toho nechce, přeci jen jich už mám hodně (125 ks). Pořád věřím, že to opadá po prvním mrazíku a odhrábnu to a pak nakopčím.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Dělání, dělání II. 18. lis 2015 18:35 #301759

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
tak to bych otrhala nejen lístky , ale byla bych otrhaná i já . po mrazíku opadnou a jak ne - no tak tam budou do jara.
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 18. lis 2015 22:07 #301760

• Luša
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 746
vidím, že jesenné šialenstvo nás postihlo viacerých, sadenie, presádzanie a tak... Už mám toho tiež dosť a sľubujem si: nabudúci rok nepresadím ani jednu ružu, zatnem sa! Ale aj tak bude roboty dosť, poznám sa, zase si niečo vymyslím :lol:
a tiež som rada, že nie som v tomto najbližšom vesmíre jediná takto postihnutá :silly:
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 18. lis 2015 22:57 #301761

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7637
moje růžičky dostaly každá 2 lopatky kompostu a motyčkou jsem nakopčila, někde více - ty nové a mladé, starší jak kterou, nikdy jsem nic neobírala, až zjara, ;)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Ajka

Dělání, dělání II. 19. lis 2015 08:59 #301765

• sany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1321
Haha, Luša, určite sama tomu neveríš, že nebudeš presádzať žiadne ružičky. A ak nebudeš presádzať, určite budeš sadiť nové. ;)
Ja listy tiež neoberám, až v jari. Na niektorých držia listy veľmi dlho, už sú na ružiach nové a ešte aj staré.
Anka
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Luša

Dělání, dělání II. 19. lis 2015 15:53 #301773

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Taky neoškubávám,austinky jsou většinou zelené celou zimu a kopčit budu jen podzimní nováčky+přesazené.Ale to až podle hrozících mrazů.Ty nové jsou na chráněném místě.
Jinak nedělám "nic"(pouze věci nejnutnější,bychom nezhynuli hlady a špínou),už se mi nechce vystrčit nos.Kromě podzimní melancholie mě přepadla i silná lenost :blush:
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Aglaé, Jarka, Marijka, Ajka, Luša

Dělání, dělání II. 19. lis 2015 22:03 #301784

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7637
Hlásím, že jsem na tom podobně jak Mišpul :lol:
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa