Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání II.

Dělání, dělání II. 16. úno 2016 21:32 #303498

• Smuma
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 186
Ahoj Evo,ani mě nenapadlo,že by to někdo mohl brát jako postup :laugh: Jen jsem chtěla napsat,že to jde i bez stínu a ideálních podmínek :laugh:
Bohužel názvy neznám, první várka jsou růže, co mají naši na zahradě cca 20 let(obyč. velkokvěté), jsou kupované ve školce, spíš podle barvy(jména jsem v patnácti neřešila bohužel :blush: ), jedna je dědictví po bývalých majitelích pozemku - pěkná červená, přes 35 let stará, zkusím najít fotky a dát je na forum, jestli by někdo nevěděl :)
Druhá várka zase velkokvěté od tchýně a sousedky a 2 skalkové ( ty už visí v neznámých)
a čekající várka je směska, co se mi kde líbilo u starých domů, těch je 5 - 3 popínavky, jedna dvoumetrová oranžová větší květy (ta se chytá špatně) a jedno temné třímetrové pichlavé křovisko :) Z každé jsem měla 4 řízky, dva jsem dala do země (dost jílovitá) a dva do velkého květináče se subsrátem - jakože optimální podmínky - tam zůstal jeden z 10 :evil: a v jílovačce 5 z 10 :whistle: ale které to jsou už nevím, nepoznačila jsem si je, protože "si to budu pamatovat..." :laugh:
Dám foto do neznámých, snad někdo bude vědět :)
Takhle vypadaly v červnu 2015, na podzim byly jednou takové, ty malé na straně byly loni přesazované...
IMG_6250.jpg
Poslední úprava: 17. úno 2016 06:12 od Smuma.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Jikra

Dělání, dělání II. 17. úno 2016 09:43 #303505

• sany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1321
Narezať stonky do kríža, ako radí Ivik, som skúšala a ešte som do rezu zastrčila zrno. To som niekde vyčítala, myslím, že som bola úspešná tak na 60%, ale to už bolo pár rokov dozadu. Tiež som skúšala dať odrezok do zemiaka a tak posadiť. Samozrejme, zabudla som na to, len som sa v jari čudovala ako sa na hriadku dostali zemiaky. Až neskôr som si spomenula, kde je pes zakopaný. Ružičky zakorenili, ale či to bolo vďaka tomu zemiaku, alebo nie, netuším. Chcelo by to viac pokusov - zopár odrezkov z tej istej ruže so zemiakom a bez.
Anka
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Iveta

Dělání, dělání II. 17. úno 2016 20:22 #303527

• ivik
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 736
Nařezává se jenom kůra, u citrusů to funguje
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Kaja, Iveta

Dělání, dělání II. 18. úno 2016 12:10 #303532

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
dnes je nový plakát Lidlu - nabízí dva druhy pákových nůžek - na keře i na stromy , nebo např . nerezové nářadí , vidle , rýč , lopatu .a jiné .. lovu zdar !!!! ;) www.kupi.cz/letak/lidl-letak-akce-lesk-3?page=2
Poslední úprava: 18. úno 2016 12:12 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Lukáš

Dělání, dělání II. 18. úno 2016 19:51 #303534

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Loni jsem si je pořídila. Ty pákovky za 249,- jsou celkem k ničemu ( vezmou jen drobný chroští), pak mám ty teleskopický na stromy a ty jsou super ( loni byly něco kolem 179,-, ale až asi za 2-3 týdny po těch ručních a pákových).
Ty malý nůžky do ruky za 89,- byly loni za 69,- a taky nic moc. Zato ty, co prodávaly předloni za 169,- jsou naopak naprosto super, vyrovnají se profesionálním nůžkám a kam se na ně hrabe Fiskars ;) .
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 18. úno 2016 20:25 #303535

• Gabča
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3236
Jano, mohla bys dát foto těch předloňskejch za 169,-?
Mám jedny Fiskarsky a jedny z Lidlu a ty vůbec nepoužívám, vždycky sáhnu po Fiskars.
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 18. úno 2016 21:24 #303539

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Gabčo, já myslím, že jsou to tyhle : zbozi.akcniceny.cz/zahradnicke-nuzky-1887111/ ( ty spodní)
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 18. úno 2016 22:38 #303542

• Gabča
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3236
Díky, ty vypadají dobře. Budu hlídat leták. mám Lidl u nosu. ;)
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 19. úno 2016 07:16 #303545

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Jj, jsou fajn, mám je dva roky, bez nabroušení stále pěkně ostré. Jsem sklerotik, nechávám nářadí neustále někde venku, krom trošku zri na té pružince to na nich vůbec není znát. Neříkám, že by nepotřebovaly po těch dvou letech trošku utáhnout, ale i tak stříhají velmi dobře. Dostala jsem v té době také nové Fiskarsy a skoro je nepoužívám... ( jen když je nemůžu najít)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Dělání, dělání II. 21. úno 2016 12:25 #303624

• MartaZ.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1399
Ještě mám dotaz k tomu řízkování, v literatuře se píše o slabším kořenovém systému než u očkovanců na šípku, mám jen očkovance a při přesazování se ten původně kůlový kořen pozná, je opravdu mohutný. Některé moje kamarádky řízkují, ale mají velice kvalitní zem a zalévají. Já tedy růže nezalévám nikdy, mám je v jílu, i když je sázím do jam, které vysypu kompostem, ale to je jen na ujmutí.
A teď ta otázka: Jaké máte kdo nejstarší řízkovance?
Já mám očkované víc než 40 let, v opravdu špatné zemi, většinu jsem vykopala, protože byly náchylné k černé skvr. a pod. , jak už tenkrát ty čajohybridy byly v omezeném sortimentu a o odolnosti se ani moc nemluvilo ani se na to nešlechtilo, proto je vyměňuju za nové..
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa