Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání II.

Dělání, dělání II. 21. úno 2016 13:20 #303629

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11816
mám mláďata ale jin je některým 8 let a od očkovaných k nerozeznání
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 21. úno 2016 17:46 #303642

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Já je nemám tak staré, ale některé si vlastní kořeny prostě rády tvoří a někdy podnož i sama úplně odumře.

Asi jsou na to některé vhodnější a některé ne. A ano, asi pro některé půdy budou podnožové lepším řešením než pravokořenné. Jenže moc nevím, kde to zjistit :huh: .

Další otázka je, jestli všechny dnešní kultivary budou schopné dožít 40 let i na těch podnožích ...
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 21. úno 2016 21:31 #303653

• Marta
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 211
Už som tu niekde písala, že do vlaňajška sme mali jednu jedinú ružičku. Nemám predstavu, ako sa volá, je to mnohokvetá poloplná drobnokvetka, kvitne skoro furt veľmi tmavo ružovými nakopenými kvietkami, cca 3 m vysoká úplne všetkému odolná a všetky moje pestovateľské zásahy preživšia ružička. Zastokla som kúštik halúzky do ílovitej pôdy v roku presťahovania sa do nášho domu teda v roku 1982. Dôležité je však to, že odrezok som brala z rodičovskej záhradky nie síce pre krásu uvedenej rastliny ale zo sentimentálneho dôvodu - už rastlina u rodičov bola z odrezku ruže babičky, ktorú jej ako odrezok priniesol starý otec niekedy v šesťdesiatych rokoch minulého storočia. Každý z našej rodiny má z tejto ruže
minimálne jeden exemplár - jednoducho sme si ju privlastnili a je to NAŠA RUŽA! Tak!
Mimochodom - množíme ju rezkami, lebo sa nestalo, aby sa nechytila a nik z nás nevie očkovať.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., Kaja, mišpule

Dělání, dělání II. 22. úno 2016 11:27 #303661

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Marto a fotečku , nemáš?? :)
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 22. úno 2016 16:20 #303667

• MartaZ.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1399
Čeho fotku? Té staré růže? Šla jsem ji vyfotit, je to starý pařez ale vždycky vyroste do 2 metrů a má hodně květů, tak ji nechávám, je i dost odolná houbovým chorobám, ale jak se jmenuje, to nevím.. Dám sem ještě kvetoucí, pro představu...
Dnes jsem byla na zahradě a udělala jsem si na prostředníku puchýř a to jsem měla rukavice ?
Leonardo d. V. má listí jak na podzim...
Ale nezvládla jsem přesadit fíkovník. Každý rok nasadí plno fíků a ač ho zalévám i hmńojím koncem srpna je shodí. Protože je to docela pěkný strom, našla jsem mu místo v zemi, jámu mám, ale nedostala jsem ho z květináče .. Máte nějakou fintu, jak na něj? Květináč se mi řezat nechce, má pro mne skoro
větší cenu než ten fíkovník. Díky..

P1310529.jpg

P1110019.jpg

je to ta napravo vedle The Pilgrim

P1060300.jpg

a ještě květ

a teď ten zarputilý fíkovník

fikovnik.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Jarka, Ajka, alenak

Dělání, dělání II. 22. úno 2016 17:14 #303670

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Marto ,myslela jsem tvoji jmenovkyni -- ta tvoje zahrada je ráj :up
a když jsme u toho dělání - tak foťáček mám levný --- Nikon Colpix S 9400 z doprodeje za 3500 kč . už asi není v prodeji . mají teď o tisíc dražší nový typ .- to jako k té pochvale na fotky :)
no a jak dostat ten fíkovnk-- každý rok na jaře doluju z květníků oleandry -- naliju vodu a velkým nožem ojíždím vnitřní stěny květináče až ke dnu . pak to jde ven dobře .no dobře - namorduju se dost - oleandrů mám pět a jeden je dost velký .
Poslední úprava: 22. úno 2016 17:38 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 22. úno 2016 17:19 #303671

• Jana V.
  • Platinum Boarder
MartoZ., možná Kája myslela fotku druhé Marty :P .

Fíkovník bych zkusila nechat trochu vyschnout bal, mohl by se od stěn sám odlepit. Jinak je to práce pro dva ( jeden drží květník a druhý tahá ( nejlépe v poloze naležato).

V GW jsem viděla, že napodzim nechávají jen několik fíčků velikosti hrášku, ty na rostlině přezimují a příští rok dozrajou. Zbytek vyštipují, aby se rostlina nevysilovala. Možná to je důvod, proč u tebe fík plody shazuje. Kdybys mu zkusila ( v srpnu, jakmile uvidíš, že některé plody se chystají odpadnout) obrat ty větší a nechat ty "hrášky", možná by se povedlo něco vypiplat.
Máma se ho taky chystá letos sázet, už je asi pětiletý. Jen bude kumšt najít chráněné teplé místo, kde ještě nic jiného neroste...
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 22. úno 2016 17:56 #303675

• Marta
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 211
Myslím, že otázka od Kaji bola na mňa.
Fotku nemám, ale ruža určite zasa rozkvitne. Naučím sa fotiť a skúsim dodať. Ak nie, nenápadne prinútim mladších členov rodiny. Ale upozorňujem- možno je vďaka spomienkam krásna iba pre nás.
Ako sa dá zmeniť meno ? Viem, bola som jednoducho blbá, mohla som i uvedomiť, že nie som jediná Marta na svete! Prepáčte mi to, prosím.
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 22. úno 2016 18:32 #303678

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Marto, je nás tu víc Jan, víc Ev, tak snad zvládneme i víc Mart ;) ( ten druhý pád vypadá hrozně :P ).

Jinak si nejsem jistá, že lze změnit jméno, spíš by sis asi musela založit celý nový nick.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Marta

Dělání, dělání II. 22. úno 2016 18:38 #303679

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Já právě proto,aby bylo jasné komu je dotaz určen uvádím JanoV nebo EvoL atd. ;) :)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Marta
Moderátoři: Eva L., Květa