Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání II.

Re: Dělání, dělání II. 02. bře 2011 18:24 #246683

• hana.johana
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Lenpel, mám bahenní ibišek druhou zimu normálně v zemi. Předminulý rok jsem to prostě riskla (nebyl drahý, stál 50,- muž ho koupil na přerovské burze exot. ptáků-tam se dá sehnat všelico) a nechala ho v zemi, jen jsem ho přikryla listím z ořechu-toho mám dost a dost! Loňské léto krásně kvetl. Hanka
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 02. bře 2011 18:29 #246684

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
on snad nezmrzne, jen hrozně pozdě vyráží, někde jsem četla, že až v červnu no a to pak hůř stíhá vyrůst a květy dělá někdy v září.....to bylo jediné, co mě odradilo, jinak už jsem ho taky měla na záhonu....znáte mě, jak je ňáká novinka......:evil:
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 02. bře 2011 18:53 #246685

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Tak jsem si ho právě koupila na Aukru, doufám, že vyklíčí :D
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 02. bře 2011 19:38 #246688

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
hana.johana napsal:
Lenpel, mám bahenní ibišek druhou zimu normálně v zemi. Předminulý rok jsem to prostě riskla (nebyl drahý, stál 50,- muž ho koupil na přerovské burze exot. ptáků-tam se dá sehnat všelico) a nechala ho v zemi, jen jsem ho přikryla listím z ořechu-toho mám dost a dost! Loňské léto krásně kvetl. Hanka
A prosím šmikáš ho na ježka? A co potřebuje za zem, já sice mám vlhko, ale jíl a to sem měla strach aby neuhnil,....
A jakou máš barvu? já takovou tu vínovou, zkoušela si řízkovat?:) ::whistle:
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 02. bře 2011 19:59 #246690

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Bahenní ibišek mám tři roky. Je vínově červený. První rok čerstvě zasazený kvetl bezvadně. Druhý rok sice až v září, ale spoustu květů, loni rašil až na přelomu května a června, měl hodně poupat, ale vpodstatě nestačil vykvést. Potřebuje vlhko - hodně zalévat, ale dobrou drenáž, hodně sluníčka. A to je u mě problém, je v občasném stínu, proto asi pozdní rašení a žádné kvetení. Na zimu ho ostříhám cca na 10 cm, přikryju suchou trávou nebo textilkou a ještě přes něj přiklápím obrácený plastový květník s dírkami (pro větrání). Zatím vždy přežil (loni -20). A potřebuje hodně a pořád hnojit. Přemýšlím, že ho letos na jaře přesadím na jiné místo, aby byl více na sluníčku.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 02. bře 2011 20:19 #246691

• hana.johana
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
No, já jsem taková "macecha".....přihnojím, jen když si vzpomenu. Ibišek mám na záhonku, kam svítí slunce asi jen do 14 hodin, potom je ve stínu. Také mám jílovitou půdu (dům stojí na bývalém rybníku), ale díky bohaté "navážce" z různých bouraček je tu dokonalá drenáž! Ibišek nestříhám, on totiž obráží od země. Vloni byl asi 80 cm vysoký, doufám, že letos bude vyšší. A to že kvete později, mi vůbec nevadí. Hanka
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 02. bře 2011 23:43 #246696

• hespa1
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 176
Taky seju rajčata kolem 15. 3. Mám to lety vyzkoušené. Jen mám poslední roky problémy se světlem na oknech,( mám vejminek na sever :( ) tím pádem se mi hrozně vytahují.:down Z tohoto důvodu jsem upustila od setí čehokoliv jiného.
Na zahradě nemám jinak ještě máknuto. Rodičové mých vnoučat mne nějak často využívají.:laugh:
Taky máte tak sucho? U mne na zahrádce lehly suchem i sněženky. Zvedly se, až když jsem je trochu polila.
Poslední úprava: 02. bře 2011 23:43 od hespa1.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 07. bře 2011 06:02 #247118

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Tak sem včera i přes ošklivé počasí, že nejsou malí pomocníci šla a pošmikala zbytky na některých trvalkách - astry,irysky oměje atd,... a co tedy šlo super prokletý mech, ten se mi tvoří mezi trvalkama asi jak se mu tam líbí v tom vlhku, tak jak je to ještě zespoda přimrzle a navrchu povolené šel jen tak rukama v rukavicích stahnout úplně koláče....
Jinak můj malý Kukenhoff ( plácek po bazenu) je samá špičička cibulovin tak se moooc těším - hryzci nesežrali,.....:laugh:
Jo a když sme u těch chlupatých potvor nenašel ste někde jak je na tom ten cvrček nebo jak se to jmenuje s pejskama? Já pořád z tohodle důvodu váhám,....
B)
Poslední úprava: 07. bře 2011 06:03 od lenpel.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 07. bře 2011 10:24 #247127

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Hespo -často? . mně nepřetržitě...:silly:
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 07. bře 2011 11:49 #247134

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Jo a když sme u těch chlupatých potvor nenašel ste někde jak je na tom ten cvrček nebo jak se to jmenuje s pejskama? Já pořád z tohodle důvodu váhám,....
B)[/quote]

Já taky váhám, pejsině bych nerada ublížila, potřebovala bych ty cvrčky 2-3 a nerada bych investovala zbytečně.

Jani už cvrkáte všichni?
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa