Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání II.

Re: Dělání, dělání II. 07. bře 2011 12:09 #247136

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
Zatím cvrkám já, za chvilku po mně cvrkne mamina (slyším to na dálku). Mě se od tý doby okolo neobjevila ani jedna nová hromádka (ťukám na dřevo). Betyna, Čak a Cecilka nic neříkají, vyvalují se hned vedle. Jen cvrčka budu muset přemístit, na lavičce už je pěkně a mě by při pití kávičky rušil ;) . Závěr - zvířatům nevadí, mně jo :P
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 07. bře 2011 12:37 #247139

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Janinko No tak to je dobré, tak pokoupim,.....vemu dalekohled a budu pozoravat jak berou nohy naramena hryzouni jedni,.....
:sick:
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 07. bře 2011 20:03 #247175

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
Jooo, to fungujeee :blink: , no tak pak referujte.
Zkoušela jsem vyndat z pařeniště některé květináče a že to urovnám, sypnu dusikaté vápno a za 14 dní by tam mohlo jít nějaké semínko. NIC je to zmrzlé!! Nešlo s těmi květináči hnout! Hnus jeden mrazivý. Tak jsem akorát posbírala částečně psí pumy, to zvíře je snad průtokové, to šlo :huh: takhle tuhé.
Poslední úprava: 07. bře 2011 20:04 od Eva.Trifon.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 10. bře 2011 06:00 #247349

• ZuzanaCh
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 670
Tak jsem dostala tip, že nejlepší na slimáky je vydlabat půlku melounu a nalejt do něj pivo. Autorka přísahá, že se jí to osvědčilo. O pivu už jsem slyšela a zřejmě ten meloun slimejšům obzvlášť dobře voní.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 10. bře 2011 06:28 #247352

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Což o to, ono to fakt funguje, ale bereš na sebe riziko, že si takhle nalákáš i slimáky z okolí, kteří by k tobě jinak nedolezli ;)
Jedině dávat ten meloun za hranici zahrady :D
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 10. bře 2011 06:58 #247355

• ZuzanaCh
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 670
Mně slimáci sídlej v kompostu - vlhko a teplíčko, jak si jen můžou přát. Každé ráno jich tam tak 10-15 posbírám. Takže to asi vyzkouším a ten vydlabanej meloun položím přímo na kompost - třeba je to vyláká. Asi to chce, nenechat to tam příliš dlouho.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 10. bře 2011 07:07 #247356

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
já to taky zkusim, na ten kompost je to dobrý, asi to chce je každý ráno nebo navečer sebrat, aby tam ty ostatní neviděli ty mrtvolky ožralý!!! :laugh:
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 10. bře 2011 07:15 #247357

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
ROMANA napsal:
já to taky zkusim, na ten kompost je to dobrý, asi to chce je každý ráno nebo navečer sebrat, aby tam ty ostatní neviděli ty mrtvolky ožralý!!! :laugh:

Oni po pivu nechcípaj, jen se k němu stahujou a můžeš je pak na tom melounu vysbírat. Dávám melounový šlupky na kompost a funguje to i bez piva. Letos bych chtěla zkusit ty "pivní" pasti, kdy by se v pivu pod úrovní země měli utopit.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 10. bře 2011 07:51 #247358

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
to děláme ve skleníku, jsou tam takový ty pidislimáci, co ožíraj salátky...nsjou ani vidět,ale škody nadělaj! Na ty to funguje spolehlivě :-) zahrabeme kelímek od jogurtu přesně s terénem, a na dno cvrnkneme pivečko....
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 10. bře 2011 07:57 #247359

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
já vím, že jsou to potfory hnusny, ale vždycky mi jejich likvidace ať už jakákoliv dělá fakt problémy, možná to přiožralé utopení by mohlo být pro mě přijatelné. Ještě jsem si nezvykla likvidovat je, nemáme jich tu naštěstí moc, tak jsem je házela daleko za plot na pole :) . Ale jak píše amazonka, oni si to mezi sebou tím spíš asi řeknou a přileze jich k nám mnohem víc :laugh:
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa