Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kavárna u Krásné růže

Kavárna u Krásné růže 15. dub 2016 13:51 #305595

• JUDY
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1146
Tak. Že jsme řekly svůj názor rozhodně neznamená, že jsme rozhořčené a že něco prožíváme více citově. Myslím, že netřeba z nás dělat proto přecitlivělé hysterky / :P to nikdo neřekl :) a netřeba se též vůči tomu ohrazovat /. Že by někdo Genovesu napadal tady myslím taky nikdo neřekl. Říkáme v podstatě všechny to samé a Genovesa si taky nestěžovala, jen řekla, jak to cítí. :" Ty minus v karmě jsou zlomyslnost někoho... " - ale právě tato karmou vyjádřená zlomyslnost Genovesu odrazuje, že už se tu necítí dobře. A je škoda, že "škodíci" tuto možnost mají. Karmu nepoužívám, když se mi příspěvek líbí, tak prostě poděkuji a myslím, že to tak dělá většina z nás. / proto asi Evi 12 bodíků za ta leta - zasloužíš si jednoznačně podstatně víc :),ale to bychom se pak už uklikali do bezvědomí :) . O karmu jsem se začala zajímat až tehdy, když se to poprvé řešilo s Genovesou. K čemu ale tedy slouží minusy v karmě? Jestliže někomu přidám +, protože se mi příspěvek líbí a byl mi přínosem a diskutující posbírá plus třeba od několika lidí, tak co znamená možnost odebrání bodů od ostatních někým jiným? Pro trvalou nepřínosnost nebo, že někoho naštvu svým názorem? Proč tu ta možnost jít až do minusu tedy je? Jen konstatuji, že pak karma je opravdu k ničemu. Nechci už jitřit emoce ani se dál patlat v těchto věcech ani dopřávat zábavu "škodíkovi" a opravdu je nesmyslné zabývat se tak velmi velmi málo důležitými věcmi. Evi, máš jednoznačně pravdu. Přeji Vám krásný víkend a jestli jsem někoho otrávila, že se k tomu ještě vracím, tak mi to prosím odpusťte.
Poslední úprava: 15. dub 2016 14:06 od JUDY.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Ajka, Smuma

Kavárna u Krásné růže 15. dub 2016 17:37 #305612

• Marta
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 211
Dámy, nie je treba nič rušiť. Ten nízky tvor, čo sa takto realizuje si nájde iný spôsob ako narýpať plné pole krtincov - lebo predsa nik sa nepotkne o poriadny kopec, najskôr sa človek potkne o krtinec!
Ja sama žiadnu karmu nesledujem. Moja neznalosť, ba až čistá začiatočnícka blbosť si na žiadnu plusovú karmu ani nerobí žiadne nároky. Namiesto toho sa snažím prečítať všetky príspevky a učiť sa od majstrov.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Ajka

Kavárna u Krásné růže 15. dub 2016 18:01 #305613

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Ad karma, mám takový dojem, že jde a jakousi přednastavenou funkci, kterou tahle šablona webu prostě má.
Z důvodu úspory peněz ( páč i obsluhování a péče o tento web Dreslu něco stojí) byla zvolena šablona webu, která je mnohem levnější než kdyby se web stavěl na míru. Takže se obávám, že zrušit karmu prostě nejde :( .
Budeme se s tím muset nějak vyrovnat. Dresla nám tu poskytuje místo, kde si můžeme sdělovat své zkušenosti, úspěchy i neúspěchy, rady a názory, buďme rádi, že takové místo máme ( a že je tu oproti jiným fórům minimum reklam ;) ).

Upřímě, nedokážu odhadnout, jestli by mě neustálé snižování karmy do mínusu vytáčelo nebo ne. Nevšímám si jí, protože se vlastně nijak nemění. Možná, kdyby se neustále snižovala, začla bych to sledovat :unsure: .
Jenže jak jsem pochopila, je to jen jedna z věcí, kvůli kterým se Genovesa rozhodla (doufám dočasně) omezit návštěvy KR. Naprosto chápu, že rodina má v tomhle přednost ;) . Prostě na pár let sem bude spíš nakukovat a až přijde čas, zase se k nám připojí intenzivněji ;) ( a doufám, že pak dá fotky zahrady v běhu času :) ).

Genoveso, přeji ti krásné chvíle nejen s rodinou a nejen na zahradě. Děti jsou malé jen jednou a je třeba si to užít!
Poslední úprava: 15. dub 2016 18:03 od Jana V..
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kika, Jikra, Ajka

Kavárna u Krásné růže 15. dub 2016 19:43 #305615

• zeuwicka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 472
Tak trochu otočím téma.. Jak staré růže se dají přesazovat? A také keře.. Komule, Azalky, roďády, hortenzie, vlajgélie,wistárie?vysázené nanejvíš 3 roky.. Zkoušel někdo třeba po delší době přesazovat? A co ovocné stromky? Možná zmatkuju ale pokud by něco nesneslo pozdější přesázení, raděj bych to aspoň k mamce přesadila hned..
Téma bylo zamčeno.

Kavárna u Krásné růže 15. dub 2016 20:47 #305616

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11816
růže to přežijí ale lepší na podzim , Komule se špatně přesazují , ale i ty jdou , weigelie taky úplně v pohodě, wistárie to už u mě nerozchodila , hortenzie v pohodě
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: zeuwicka

Kavárna u Krásné růže 15. dub 2016 20:58 #305619

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Zeuwicko, komuli jsem přesazovala tak asi po 2-3 letech, byl problém ji vykopat, ale ujal se.
Rododendron asi půjde dobře, má mělné kořeny. Azalky některé nesnášejí přesazování. Hortenzie všechny dobře. Tříletá růže asi taky půjde ( Q.oSw. se chytla, Ballerina taky, dokonce i asi čtyřletá Edenka- poté co vymrzla až pod zem- možná ale ne všechny budou reagovat pozitivně).

Ostatní jsem nezkoušela. Jabloň jsem zkoušela, zasazenou asi 5 let, to šlo, je třeba zredukovat korunu adekvátně kořenům.

Obecně se dají přesazovat i dvacetileté stromy ( vím konkrétně o lípách na Proseku), ale je třeba to dělat správně a na tak velké stromy je třeba mít i kolovou techniku :P . Ne každý druh to zvládne, ale najdou se takové.

Takže snad krom vistárie by to neměl být problém. Podzim by byl lepší termín.
Téma bylo zamčeno.

Kavárna u Krásné růže 15. dub 2016 21:16 #305622

• Ajka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3940
Zeuwicko, já pořád něco šíbuju z místa na místo a předloni dokonce Nahemu v květu. To bylo barbarství, ale přežila i když vypadala až do podzimu dost hrozně. Ale Sakura, kterou jsem přesadila v brzkém jaru to nerozdýchala a to mě dost překvapilo. Letos jsem přesadila okrasnou vrbu osmiletou a zdá se, že to bude dobré. :)
Téma bylo zamčeno.

Kavárna u Krásné růže 15. dub 2016 21:24 #305623

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7634
K přesazování - ovocné stromky nevím, nemám zkušenost, okrasné - moje zásada je ze země do země bez oschnutí a ještě vždy po úplňku, taky přihlédnu na počasí, lepší když nepálí sluníčko, když je teplo a nutně to potřebuju přesadit :silly: tak přehodím netkanou bílou textilii no a hlavně vodu, vodu :)
Poslední úprava: 15. dub 2016 21:37 od alenak.
Téma bylo zamčeno.

Kavárna u Krásné růže 15. dub 2016 22:32 #305632

• Smuma
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 186
Stromky bych přesazovala až na podzim, zvlášť když už jsou větší, jestli bude takové vedro jako loni....
Loni na podzim jsem chtěla šíbnout ronďák, dva roky zasazený, pravda, kupovaný jako větší. Vzdala jsem to, bylo to spíš na jeřáb a to nejsem žádné tintítko :)
Buxusy jsem u tchýně stěhovala v létě a daly to.
Forsytie, hortenzie v pohodě.
stěhovala jsem i 8-leté popínavky a žijí :)
Téma bylo zamčeno.

Kavárna u Krásné růže 16. dub 2016 15:55 #305645

• zeuwicka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 472
Moc všem děkuji za odpovědi ;) právě vše k mamce dát nemohu ale chtěla jsem aspoň něco, u ní už by pak rostliny zůstaly, pořídila bych nové.. Nejvíc přesunů by bylo asi příští rok, uvidíme jak to vše dopadne, zatím to vypadá bledě a už teď při představě přesadit 120 růží, je mi na nic..
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa