Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Počasí II

Počasí II 27. dub 2016 05:26 #306190

• Marta
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 212
Jani, áno, trubkovec je trubač. U nás je nevyrašené už len kaki /tomel/. A ešte zamrzlo hrozno, orechy a dokonca, čo som v živote ešte nevidela, úplne do čierna omrzli všetky plody mirabelky.
Normálne majú Piešťany a okolie najviac slnečných dní do roka z celého Slovenska - lenže čím jasnejšie nebo, tým väčší mráz. Vo vedľajšej dedine zamrzli jahody na plantáži.

Aktuálne u nás prší
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Kaja, alenak, JUDY

Počasí II 27. dub 2016 05:47 #306191

• JUDY
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1146
Marti, u nás ovocné stromy komplet pryč i u sousedů - kromě hrušně, ta vypadá i přes to, že je v plném květu, naprosto netknutá. A jabloně, ty ještě nezačaly kvést. Dnes ráno plus 3 st. Stačí jedna noc a celoroční úsilí je pryč. Naštěstí nejsem velkopěstitel, ale i tak to těžce nesu, tohle se u nás běžně nestává. Je jasné, že nějaké mrazové poškození třeba bývá, ale ne, že zmrzne všechno. Růže to kupodivu daly - třeba jen konečky jsou svěšené, ale kvetoucí hortenzie pod dvěma vrstvami netexu je taky pryč - ale to je moje chyba, to jsem podcenila.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: zeuwicka, Smuma

Počasí II 27. dub 2016 06:13 #306194

• Marta
  • Gold Boarder
Včera som na tom bola nie veľmi dobre, bola som naštvaná úplne na celý svet. Ale práve takéto veci učia človeka pokore. Príroda je naozaj mocná a keď raz za čas pripomenie, kto je tu pánom, neostáva nám, len to prijať a tešiť sa z toho, čo napriek mrazu zostalo.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., zeuwicka, Kaja, mišpule, alenak, Smuma

Počasí II 27. dub 2016 06:19 #306196

• zeuwicka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 472
Zamrzí to ale člověk si řekne, no co udělám.. Nakrknutá jsem ale fest kvůli dětem, oba jsou drtičky ovoce a zeleniny, ten starší si místo pro čokošku zaběhl do zahrady na višně, ringle, no co zvolna zrálo..koukala jsem na ringle, natěšená, že ty asi jako jediné jsou OK. Bohužel, dnes je vidět, že jsou také hnědé..no uvidíme, prý noc na pátek má být taky krušná.. No u nás už není nic, co by zůstalo ke spálení.. A já chytrá dala 3 bedny ořechů kamarádce.. To jsem si fakt pomohla...
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Počasí II 27. dub 2016 07:23 #306198

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
jj- bohužel . příroda si poručit nedá :(
dneska u nás zase prší . naštěstí už nemrzne - je od rána +5 st . no ale ven se dělat nedá.
Téma bylo zamčeno.

Počasí II 27. dub 2016 07:44 #306200

• Smuma
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 186
No,Norové psali, že má být nad nulou, ale nějak jim to nevyšlo -3 :( , jsem zvědavá na pátek...
nemáte někdo typ na přesnější předpovědní model??
Víno, třešeň, azalka jsou jasné...meruňka se též moc netváří, no budu doufat...i když si za to můžu sama, už při sázení jsem si říkala, že je to tu studené, ale copak si dám říct. Co kbyby náhodou, že... :whistle:
Téma bylo zamčeno.

Počasí II 27. dub 2016 07:55 #306201

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
U nás bylo v noci jasno,po 7. byly(a stále jsou)+3°,asi to pod 0 nekleslo.Nakonec budu ráda za ty bytové domy,co postavili za námi na poli,protože zbrzdí chladný vzduch od rybníků a lesa :S
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Smuma

Počasí II 27. dub 2016 08:10 #306204

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Já koukám na předpověď sem : www.wetteronline.de/ ( ale bacha, čím víc na východ, tím méně přesné to mají a i tak vždycky pro jistotu počítám s tím, že bude hůř :unsure: )
a sem : www.windyty.com/?temp,50.083,14.417,4
dá se tam přibližovat, překlikávat na teplotu, tlak, vítr atd.
a sem : portal.chmi.cz/predpovedi/predpovedi-poc...a/synopticka-situace

a porovnávám všechno dohromady.

Přiznám se, že teď už to tolik nesledju, protože ve skleníku je všechno přikryté textilkou a stejně tam teď každou noc pro sichr přitápím oleovým radiátorkem, takže o to strach nemám. A o stromy venku strach sice mám, ale současně vlastně nemám moc možností s tím něco dělat. Kdysi jsem zkoušela pološvestku balit do textilky, ale nadělalo to taky škodu ( a teď s tou vichricí by to bylo ještě horší). Ostatní stromy jsou už velké, zabalit se stejně nedají :unsure: , nezbývá, než čekat, jak to dopadne.

Marto, někde jsem viděla reklamu do sadů na nějaké obrovské svíce, prý to pomáhá, měl by to být snad český výrobek : www.ireceptar.cz/zahrada/uzitkova-zahrad...stromy-pred-mraziky/ ( našla, jsem ;) letos už asi pozdě, ale na příští rok to možná pomůže )
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, Jikra, alenak, Smuma

Počasí II 27. dub 2016 08:13 #306205

• Marta
  • Gold Boarder
Zeuwi, my tiež máme tri deti zvyknuté na záhradnú samoobsluhu a dcéru, ktorú súkromne volám "lykožrút", iste im bude veľa ovocia chýbať, ale, našťastie - teraz som bola polievať skleník, a schválne som sa prešla ku kríkom, aby som si overila včerajší záver - bobuľoviny prežili!
Takže začne v máji zemolez kamčatský, potom amelanchier, kanadské čučoriedky jún - august, podľa druhu, ríbezle červené, čierne, biele dtto, ročné maliny Ljulin, Sugana, Heritage od konca júla do mrazov, egreš, nejaké neskoré hrozno, ktoré vyzerá, že prežilo, nejaké jablká a určite hrušky. No a keď sa podarí, tak aj tomel.
Teraz ešte kúpim niekde v markete sadenice jahôd do nádob - deravé sudy, staré vaničky a závesné truhlíky.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., zeuwicka, mišpule, Ajka, alenak, Smuma

Počasí II 27. dub 2016 09:43 #306216

• Smuma
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 186
Jani, díky.
Teď sněží, takové kusance nepadaly ani v zimě :unsure:
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa