Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kavárna u Krásné růže II

Kavárna u Krásné růže II 09. led 2019 21:07 #324455

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11816
já vím stydím se
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Kavárna u Krásné růže II 09. led 2019 21:08 #324456

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7634
proboha proč :ohmy:
Následující uživatel poděkoval: Lukáš

Kavárna u Krásné růže II 09. led 2019 21:28 #324457

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11816
:laugh: :laugh: :laugh: proto že jich mám málo :laugh: :laugh: :laugh:

Kavárna u Krásné růže II 09. led 2019 21:46 #324458

• LucieT
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 907
já už mám objednaných 9 ale jinde, už fakt není místo. snad budou i na podzim, místo se musí nějaké vytvořit... :laugh: :laugh: :laugh:
no, musíme tam všichni. :P

Kavárna u Krásné růže II 09. led 2019 22:10 #324459

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3707
Jé tak nejsem sama, co se dala zlákat " žilotkami".......mám objednané tři a navíc fialovku Terra Limburgia. :laugh: Najít místečko na krásky se musí....... :whistle:

Kavárna u Krásné růže II 10. led 2019 10:10 #324462

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2220
Tak já mám pro letošek na višlistu asi ještě nějaké angličanky, se mi nějak dostávají pod kůži, pár by se jich asi vešlo (hlavně náhrady za ty, co jsem umořila).
A nějaké lensovky - moschata...hmm.
A asi ještě nějaké menší kordesovky, menší vzrůstem nebo i květem, uvidím.
Počkám, jestli Květa a ostatní vyhodí hodnocení za rok 2018. :o)

Jsem skoro rok v práci, proti mateřské se mi pravda dost zvýšil příjem a můžu utrácet za růže s větším klidem a menšími výčitkami, ovšem ten čas najednou jaksi nemám.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, alcearosa

Kavárna u Krásné růže II 10. led 2019 10:58 #324463

• alcearosa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1952
Prosím, poraďte. Potřebuji doplnit úzký záhon drobnokvětkami - ale,měly by mít výšku do 4ocm a šířku tak kolem 50cm , prostě širší než vyšší, ale ne moc.Půdokryvky , které mám jinde ( Knirps, Lipstick, The Fairy vyhazují dlouhé pruty, takové ne), mikroskalničky jsou zase moc malé.To jsou nároky, že ? Na barvě nezáleží , v záhonu jsou bílé a krémové růže do 9O cm vysoké ( Cosmos, Lion Rose, M.Antoineta, Krystal,
na konci žluté Capuccino) a cikcak Heuchery Caramella. Za záhonem je přes úzkou uličku další převážně růžový záhon ( James Galvay, Honorire de Brabant, Shakespeare, Heritage, Queen of Sweden, Falstaf, s modrými trvalkami a clematisy), ve stylu ala džungle podél plotu. Probrala jsem stránky zde, převážně od Quendery, i stránky p. Šípa, ale nevím. Z těch co vyhovují výškou se nedá nic zjistit o šířce , ani roztahovačnosti prutů.Také by neškodilo, aby dost kvetly. Potřebuji 6 ks, nemusejí být nutně stejné, jen aby trošinku ladily- žádné řvavé trenky. Našla jsem - Hejce, Emil Boleslav Lukáč,Kalevala,Cupido, Pour Toi,Zora Lili, Atlanta,Franz Xaver Gruber ale nic o nich nevím. Nebo jiné ??) . Když neseženu teď, tak pro podzimní objednávku. Děkuji za každou radu.

Kavárna u Krásné růže II 10. led 2019 11:43 #324464

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2220
Z těch jmenovaných mám jen Cupido. A ještě ne dlouho, takže těžko říct. Nováček na výhni se celkem pálil, přesadila jsem ho potom mezi vyšší trvalky. Loňské léto mu nedělalo dobře, skoro celý opadal, skvrnitost značná. Na podzim obrazil, uvidím letos.
Z dalších malých, které mám, je většina bílých. Malý je Talas, ten se mi moc líbí, ale je opravdu malinký, nedorostl ani velikosti kopačáku a to je opečovávaný, zalévaný. Quendery má pěkné fotky už letitého. Šílený Ištván je pěkný, ale ten můj je tak po kolena, těch 40 mít bude. Csangóföld to samé. Anna-Maria de Montravel je asi o chlup vyšší, ale je taková jemná. Malá a dost snaživá je Sněhurka.
Úplně jsem vynechala Kent, mám dva, ten je širší než vyšší, ale asi bude lehce přes těch 40 cm. Je odolný, hezký, kvete slušně.
Poslední úprava: 10. led 2019 11:47 od bradhal. Důvod: doplnění textu
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Jikra, alcearosa

Kavárna u Krásné růže II 10. led 2019 15:35 #324471

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3707
Alceo, tak jak to pročítám, tvoje představy by asi splnily růžová Andikó, bílý Noel, růžovo-bílá Samaria, tmavá Suridahel, tmavší růžová Academia Istropolitana, bílá Čipka, šeříková Gizike.....všechny dělají takový nízký širší keřík a řezem jdou dobře tvarovat. Dlouhé pruty nevyhánějí, alespoň u mě....Š. Ištván mi taky vyhání do výšky a A.M.de Montravel mám taky vyšší. E.B.Lukáč mi nedělá moc nízký keřík, občas vyžene do výšky a Kalevala je zase u mně nizoučká. Talas je pěkný, ale je to podle mne spíš takový solitér.....u mně sice 50 cm na výšku, ale tak 70-80 na šířku...je to takový pěkně hustý "bobek". Tolik ze zkušeností a těch, co jsou k mání u p. Šípa. :whistle:
Poslední úprava: 10. led 2019 15:36 od quendery.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Jikra

Kavárna u Krásné růže II 10. led 2019 16:31 #324472

• alcearosa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1952
Bradhal díky, Quen tvoje sbírka drobnokvětek je obsáhlá, moc děkuji za užitečné rady, stránky projedu znova a budu čekat na nabídku pana Šípa. Kája nás informovala, že ji zveřejňuje v půli ledna. Venku je neveselo, pošmourno, sníh taje, tak kreslím a plánuji.
Moderátoři: Eva L., Květa