Prosím, poraďte. Potřebuji doplnit úzký záhon drobnokvětkami - ale,měly by mít výšku do 4ocm a šířku tak kolem 50cm , prostě širší než vyšší, ale ne moc.Půdokryvky , které mám jinde ( Knirps, Lipstick, The Fairy vyhazují dlouhé pruty, takové ne), mikroskalničky jsou zase moc malé.To jsou nároky, že ? Na barvě nezáleží , v záhonu jsou bílé a krémové růže do 9O cm vysoké ( Cosmos, Lion Rose, M.Antoineta, Krystal,
na konci žluté Capuccino) a cikcak Heuchery Caramella. Za záhonem je přes úzkou uličku další převážně růžový záhon ( James Galvay, Honorire de Brabant, Shakespeare, Heritage, Queen of Sweden, Falstaf, s modrými trvalkami a clematisy), ve stylu ala džungle podél plotu. Probrala jsem stránky zde, převážně od Quendery, i stránky p. Šípa, ale nevím. Z těch co vyhovují výškou se nedá nic zjistit o šířce , ani roztahovačnosti prutů.Také by neškodilo, aby dost kvetly. Potřebuji 6 ks, nemusejí být nutně stejné, jen aby trošinku ladily- žádné řvavé trenky. Našla jsem - Hejce, Emil Boleslav Lukáč,Kalevala,Cupido, Pour Toi,Zora Lili, Atlanta,Franz Xaver Gruber ale nic o nich nevím. Nebo jiné ??) . Když neseženu teď, tak pro podzimní objednávku. Děkuji za každou radu.