Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kavárna u Krásné růže II

Kavárna u Krásné růže II 17. čec 2016 17:57 #311609

• Marta
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 211
Bradhal, polská škôlka má gizelku k objednaniu na jeseň za cca 2,30 €. Už som ju sem niekde dávala, -tú škôlku - naozaj nechcem nikomu robiť reklamu, ale keďže musím počítať každý cent a zistila som, že ani vychytení dodávatelia nie sú bez chyby - nekvalitné sadenice a zámeny - hľadám výhodnejšie dodávky. Sortiment nie je nijak široký a nekúpim tam žiadne špeky, ale dá sa vybrať.

rozaria.pl/roze-pnace
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Kavárna u Krásné růže II 17. čec 2016 19:06 #311610

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2220
Snad to někdo nebude brat jako reklamu, ale toto potěšení a zarmoucení zároveň mě potkalo v Zahradnictví Šebrov (u Blanska). Růže tam měli 2+2. Za měsíc nám budou konečně kopat před domem, pak už bych mohla mít i předzahrádku a pořádnou vítací růži. Ale ta cena, ach jaj. Kdyby ta růže nepřežila zimu nebo cokoli, budu to poslouchat hodně dlouho.

Kavárna u Krásné růže II 17. čec 2016 19:38 #311614

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Holky, co blbnete s tou reklamou? Klidně pište, co vás napadá.
Jedna věc je, když se uživatelé, kteří mají 120 a 180 (vy dvě) příspěvků, baví o nějaké školce,
firmě, hnojivu...

A druhá věc je, když si někdo založí profil a ještě týž den jeho první, druhý či třetí příspěvek
je hnedle s odkazem. (bioagens, nejlepší pergoly, nejlepší magazín o zahradě...)

Nevím, jestli nekecám, ale vzpomínám, že např. na Weeku nový uživatel nemůže dávat hned odkazy,
ale musí mít nachatováno např. 30-50 příspěvků. Což je velmi moudré a šikovné, myslím.
KR jsou bez jakékoliv adminské podpory nejen v tomto směru. Fšak mi se tu spolu nějak domluvíme, že jo? :)
A moderátoři jsou jen běžní uživatelé a dělají to ve svém volnu a zdarma. Oba my dva, viď, Květo. :)

Bradhal, co je to "růže měli 2+2" - jako dvě zaplať a dvě zdarma? Nebo velikost kontejnerů?
Nebo celé čtyři kusy? Nebo po dvou od těchto odrůd? Šmarjá, já jsem detailista, že? :laugh:

Zrovna v případě Guirlande a Ghislaine bych se nebál, že by ti vymrzly hned první zimu.
Pokud bys je zasadila v dohledné době, tak do zimy ještě pěkné prokoření do okolí a usadí se,
a bude to ještě lepší, než podzimní výsadba, kdy toho do mrazů už zas až tolik nestihnou.

Hele, Chládek kdysi míval např. Kordesovu ´Cinderellu´ (od každodenního kropení ulepenou)
za 4.000, ve velkém kýbli, tři ks, napnuté na žbrdlení. Zasadit se to nedalo (rozsypalo by se to),
ale zároveň ten plastový kbelík (takový ten zednický) nebyl až tak vkusný, že by se to dalo nechat
jen tak (max. to omotat jutou nebo rákosovou rohoží). A taky se to prodalo.
Letos ale nemá ani polovinu toho množství růží, co míval léta předtím. Oj oj, útlum, škoda...

Kavárna u Krásné růže II 17. čec 2016 20:43 #311620

• bradhal
  • Platinum Boarder
2+2 = 2 kusy od každé. On ten kýblík měl každý pěkný průměr, řekla bych víc než 5 litrů obsah. Zabraly moc místa na stole.

S reklamou jsem občas opatrná - už se mi stalo, že jsem někde neco pochválila a pak jsem byla nařčena, že jsem z té firmy (i po mé dlouhodobější účasti v diskuzi). Zahradnictví U Kopřivů v Šebrově je tady u Blanska nejbližší velké a hodně vybavené zahradnictví, přirozeně pokud už se mi podaří se dostat někam, tak na 90% tam. A pak Brno, přirozeně.
V zahradnictvích si fotím (ve všech, když potřebuju), je to pro mě lepší než notes a tužka. A pak vidím i barvu a vzhled. Pak si doma v klidu dohledám informace a při další návštěvě už si zajdu pro konkrétní sortu. Dělám to tak, protože si houby pamatuju a taky většinou mám méně času na kochání než bych chtěla (řidič, děti, čas...).

Kavárna u Krásné růže II 17. čec 2016 20:44 #311621

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177
Bradhal, prosím, neměli tam i Margaret Merril? a posílám ti SZ

Kavárna u Krásné růže II 17. čec 2016 21:28 #311624

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Honzo, letos útlum hroznej, co :unsure: ?
OBI nenavezlo nic zajímavého, Baum. je ještě tragičtější :( . Jen v tom Lotouši mi tedy podstrojují :whistle: , mají takový výběr, že se prakticky nedá odejít bez květináče :blush: . Z A. nemají žádné novinky, ale navezli poulsenky, kordesky, tantauovky a jednu lepší než druhou :whistle: Naštěstí teď opravují silnici i před i za Lotoušem, tak raději jezdím jinudy a tolik neutratím ;) .

Kavárna u Krásné růže II 17. čec 2016 21:48 #311628

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Jitko, MM měli ve Varech v Obi. Zkus u vás, i když sortiment nebyl všude stejný.
V KV neměli vůbec ty Tantau růže, jak tu Luky psal zjara (Schöne Maid atd.)
Tady na západě chcípnul pes.

Bradhal, díky za ujasnění 2+2.
Jo a k reklamě - já jsem se tu mj. taky dočetl, že jsem Chládek či Austin agent.
Na to kašli. Je to virtualita. Tady na KR se soudí kytky, ne lidi. :laugh:

Jano, že ty jsi Lotouš agent? Že dostaneš mínus? :laugh: No, ty Poulsenky bych
ukočíroval, ale copažeto dovezli od Tantau? Jo aha, já už nemám místo. Tak nic.
Momentálně sháním jen Oenothera speciosa ´Siskiyou Pink´ a vínové jarmanky (hlavně ´Abbey Road´).
Obojí totiž měl loni Chládek, obojí jsem si tam koupil, a obojí nakonec skončilo v jiné zahradě. :laugh:
No a letos tam mají naprosto nic. Snad jen šalvěj ´Schwellenburg´ a kalamintha nepeta a echinacey
stály za řeč. Bída a utrpení - hrozné. Snad je to jen přechodný stav - ta jejich odpočinková zóna vzadu.
Vzpomínám, jak loni vedly růže až pod terasu restaurace, a jak jsem tam strkal frňák
do ´Rosengräfin Marie Henriette´ asi hodinu a jak z toho mělo místní osazenstvo srandu a legrandu.
Hlavně v týdnu tam na obědy chodí takoví ti manažeři z malých firem, co nemají kantýnu,
s klíčema od auta, peněženkou/kartou a mobilem v ruce, co nepoznají muškát od brambory,
a děsně se jakože baví, jak tam hodiny fetuju a analizuju. :laugh:
A když nedejbože nasaju nějakýho toho brouka, tak to pak maj druhý Vánoce. :laugh: :laugh: :laugh:

Kavárna u Krásné růže II 17. čec 2016 21:57 #311634

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
Honzo a astrantia Moulin Rouge, Hadspen Blood nebo Primadonna by ti nestačily? :) Já zrovna dělám objednávku ve školce a koukám na ně taky. :D

Kavárna u Krásné růže II 17. čec 2016 23:12 #311644

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Hele Honzo, agent nejsem, ani nevím, jestli bych chtěla nebo nechtěla :S .
Já mám k Lotouši takový rozporuplný vztah. Třeba ke Krul. jezdím ráda, páč mají výběr a jsou milí, když je čas, dá se pokecat, vždycky se dozvím něco, co jsem ještě nevěděla. V Lotouši to vypadá, jako by si postavili hospodu na mýtince a oni jim k ní přivedli dálnici a postavili odpočívadlo :laugh: . Tyk kyselé obličeje skutečně pohledat. Ale výber mají výborný, když potřeuju něco, co nemají, tak mi to i s tím kyselým ksi.tem objednají a dají vědět, že to dorazilo. Mají krásně udělané ukázkové trvalkové i růžové výsadby, i se mi občas povede paní přesvědčit, aby s tím kyselým obličejem vytáhla plánek a prozradila sortu ;) .
Rozhodně se jim nedá upřít, že se snažej a jde jim to a proto je ráda pochválím i veřejně ;) .
Ale jména růží po mě nechtěj, to nejsem schopná udržet. Nicméně, mají webovky a na nich aktuální seznam ( bohužel tedy zrovna u Poulsenek jen růže Castle serie - bez upřesnění, které...). Oficiálně nezasílají, ale vrabci mi vyzvonili, že na zač. sezony byli ochotni i zaslat. Ale můžu se ti tam i stavit, jestli mají něco vytouženého a pak ti to poslat až nebudou vedra.
Poslední úprava: 17. čec 2016 23:13 od Jana V..
Následující uživatel poděkoval: Jikra

Kavárna u Krásné růže II 19. čec 2016 18:07 #311718

• bradhal
  • Platinum Boarder
Růžařský Bůh existuje!
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM
Moderátoři: Eva L., Květa