Zeuvi, to se někdy stává, tuším v 2013 růže na 2. flor nasazovaly velmi neochotně, nové pruty byly vysleplé ( bez poupat na koncích). Byl to divný rok, málo sluníčka, v srpnu zima skoro 3 týdny, nedopátrali jsme se, co přesně to způsobilo, ale dělo se to skoro plošně.
Jestli ti to nedá spát, můžeš si nechat udělat rozbor půdy, nebo si koupit set na měření PH a zkusit to sama, ale myslím, že to chce hlavně sehnat napodzim hezký odleželý hnůj a pěkně je nakrmit a příští rok se budou dít divy

.
Možná to ani neni v principu špatně, růže se usazují a než budou pěkně zakořenělé, dělají nad zemí jen to, co dokážou uživit.
Taky si sežeň a zasaď kostival a příští rok jim můžeš pomáhat tím, že budeš dělat kostivalovou jíchu. Kde nemáš textilku, by stačilo kostivalové listy poházet kolem růží, žížaly si to natahají do země samy. Taky se dá přidávat do kompostu. Kostival prý svými hlubokými kořeny dosáhne do hloubky a dokáže odtud přijmout hromadu minerálů, především křemík, který je třeba pro stavbu buněk. Ten lze jinak dodat jen velmi těžko ve formě, kterou rostliny dokážou snadno přijmout. Dobrá je i kopřivová jícha. Taky mi zač. srpna hodně růží opadalo od ČS, zkoušela jsem všechno možné, ale mám dojem, že nejvíc pomohla právě ta zálivka kopřivovou jíchou

, což bylo to nejobyčejnější a nejlevnější řešení, které jsem vyzkoušela

.