Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kavárna u Krásné růže II

Kavárna u Krásné růže II 10. led 2017 17:18 #314996

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Mišpule,
pravidla vytvořil pravděpodobně někdo s ambicí si nahradit možnost psaní odborné literaturu a na toto neměl buď dost znalostí, schopností, času nebo i z jiných důvodů. To neposoudím, dotyčnou neznám.
Najít si u růže, jak reaguje na zvýšené množství některého prvku, umí taky každý gramotný, který si nahledá příslušnou literaturu.
Kdy začíná někde prodej růží, to umí sám každý gramotný. Příspěvek v tomto směru je dost bezpředmětný.
Myslím, že měla Ivik a další pravdu. Debata je zde skutečně zvláštní.Velmi neobvyklá. Zcela odporuje zdravému rozumu pro chod něčeho živějšího než je studium odborné literatury.
Ani se tak moc nedivím, že už zde není spoustu lidí, jejichž příspěvky jsem měla možnost číst v začátcích.
Jestli pomohou Dresle k prodeji růží, s kterými se nadře, vysoce odborné řeči, to si nejsem tak jistá. Prodávají hlavně obrázky. To je všeobecně známo. Hlavně u rostlin.Je to nakonec její web. Mně z toho nemusí být ani horko ani zima. A ti, co jsou tu od začátku, tak si asi musí přikoupit další pole či vytvářet neustálé přeměny.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Kavárna u Krásné růže II 10. led 2017 17:21 #314997

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
No, Mišpul, mně to nedá a beztak toho budu litovat, že jsem si nesedla na ruce a rozhodně se nechci nikoho dotknout abi se hádat, ale:
- i když nemám čas tu diskusi znovu pročíst, pořád žiju v přesvědčení, že zas tolik mimo téma se ta diskuse neodklonila. I když už je to nějaká doba, co jsem ji četla od začátku. Za špatné pochopení jejího smyslu jsem se koneckonců omluvila
- pravidla jsem četla ;) a snažím se dodržovat, nicméně nenapadlo mě, že budou tak velmi striktní. Jsem přesvědčená, že to může být i na škodu. Odradí to mladé lidi, nebo ty čerstvě zapálené, protože tu prostě nebudou mít co říci. Já třeba mám hodně malé děti a spoustu věcí mě zajímá kolem výchovy,stravování, pěstuju zeleninu, peču chleba, tvoříme s dětmi atd. I má práce zabere brzy dost času. Nadto můj muž fakt nemá rád, když trávím večer čtením na netu. Nemůžu věnovat studiu o růžích a doprovodných rostlinách zdaleka tolik času, kolik bych chtěla.Není tedy v mých silách být plnohodnotným partnerem do diskusí. A pochybuju, že někdy budu (možná, až děti vyrostou v dospělé ženy, což mi přijde děsně daleko). To myslím zcela upřímně, bez jakékoli ironie či urážení se. A kam nemůžu přispívat, popovídat si, nemám zkrátka motivaci moc chodit.
-stálo by teda za zvážení, zda nějak neomezit přijetí nováčků a jejich přispívání do diskusí dle znalostí. Aby k těmhle omylům a půtkám nedocházelo
- přežijou ale časem bez nováčků Krásné Růže? Aby nezatuchly, třeba něco jako katolická církev u nás. Nebo jako leckterý šlechtický rod.
Snad mi rozumíte. Klasika, z komára velbloud...

Kavárna u Krásné růže II 10. led 2017 18:31 #315004

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Regino zas se toho tady musím zastat. Já jsem štastná, že tu mnohdy najdu rady, příčiny, zkušenosti a nemusím hledat jinde. To mi ušetří mraky času. Děkuji.
Následující uživatel poděkoval: Marqetka

Kavárna u Krásné růže II 10. led 2017 18:54 #315006

• Regina
  • Platinum Boarder
Genoveso,
já to neodsuzuju šmahem. Ale třeba pravidlo, nezeptáš se než si nahledáš jinde.Taková ČS je dlouhodobý a pravidelně se opakující problém. To už by se o tom snad ani nemělo psát.
Formulace prudič. Co to je? Kdo dává reklamy? I odkaz na nějaký preparát může být reklamou.Nebo kdo má jiný názor? A nemám s ním debatovat ale napsat moderátorovi nebo komu to tam bylo?
Samozřejmě se ráda dozvím, když se někde objednávají růže a nic mi neuteče. Ale jsem gramotná? Můžu si to najít?
Dám ti příklad z posledního psaní. S Květou. Jsme u sasanek v trvalkách, taky by to mohlo být v cibulovinách. Mám se jí ptát, kdo jí prodal jiný sasanky než avizoval v šuplíku zásilkové služby, koupila je v krámě, takže uděláme šuplík špatná zahradnictví v reálu?
Přece nemůžu jak bez mozku přijímat striktně nějaké nesmysly.

Kavárna u Krásné růže II 10. led 2017 19:06 #315008

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Mám nocní,jestli bude klid a se dostanu k pc odpovím obširněji.

Kavárna u Krásné růže II 10. led 2017 19:51 #315011

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Regina napsal:
Mišpule,
pravidla vytvořil pravděpodobně někdo s ambicí si nahradit možnost psaní odborné literaturu a na toto neměl buď dost znalostí, schopností, času nebo i z jiných důvodů. To neposoudím, dotyčnou neznám.

Každé oficiální společenství lidí, ať je to parlament, nebo klub chovatelů drůbeže, se řídí pravidly, která umožňují chod instituce, zabraňují anarchii a vnášejí specifický řád. Členové společenství jsou s pravidly srozuměni a svým členstvím se zároveň zavazují tato pravidla respektovat. Je to logické, že ? Pravidla rozhodně nevymýšlí někdo proto, aby si ukojil nějaké ambice, ale obvykle to vyplývá z jeho funkce v daném společenství. V tomto případě je sepsala administrátorka webu Krásné růže s vědomím majitele webu a uživatelů. Takže je zbytečné administrátorku jakkoliv dehonestovat. A připisovat jí např. neschopnost psaní odborné literatury :laugh: je úsměvné.
Ale musím ti střihnout poklonu. Jsi mimořádně bystrá žena. :ohmy: Po tvém zhruba několikatýdením působení na KR jsi opravdu rychle odhalila, že debata je tu skutečně zvláštní, neobvyklá a zcela odporuje zdravému rozumu. Navíc je tu dost negramotných, kterým je nutné servírovat informace až pod nos, třeba kdy začíná někde prodej růží. Věřím, že tě to musí frustrovat. :(
Ráda bych ti navrhla, jako nové uživatelce KR, abys třeba nějak přispěla ke zdokonalení pravidel a k obohacení obsahu fóra. Nový vítr může přinést novou svěžest i do takového byrokratického vynálezu, jako jsou pravidla. Zkvalitnění příspěvků nás všechny moc potěší a určitě naláká zpět ty, kteří z KR odešli. A k tomu ti přeju hodně úspěchů.
Následující uživatel poděkoval: Luša

Kavárna u Krásné růže II 10. led 2017 20:56 #315015

• Regina
  • Platinum Boarder
Evo
rozhodně se za extrémně bystrou nepovažuji.Už proto, že jsem napsala, že jsem ráda, že jsem se dočetla, kdy se růže začínají prodávat.Jak jsem už zmínila, chodím do práce ale děti mám odrostlé. Tedy trochu více času. Je tu třeba Genovesa s dětmi a manželem, kterému se logicky nelíbí, aby vysedávala hodiny a hodiny a vyhledávala, když potřebuje něco vědět.Ač se to tu už před dejme tomu čtyřmi lety probíralo.
Pravidla existují všude, jak správně píšeš. Jsou jimi i zákony. Pokud nežiješ jen květinami, někdy by to bylo lepší kdyby člověk tu možnost měl, rozhodně ti nemohlo uniknout, jak se zákony vykládají a dodržují. A nelze stále vytvářet další a další. Proto by mělo platit, že se má soudit dle ducha zákona. Neplatí. Nejde tudíž o změnu něčeho ale o výklad. Dle zdravého rozumu. To ke zdokonalování něčeho.
Amazonku neznám, nepátrám po žádné její minulosti, případně po působení na jiných stránkách s podobnou tématikou. Určitě by nedalo tolik práce vyhledat. Ale čas věnuji raději něčemu užitečnějšímu.
Myslím, že bych debatu tímto ukončila a dál v ní nepokračovala. Jestli tu probíhaly někdy podobné, to taky netuším a pátrat po tom rovněž v hlubinách debatních příspěvků nemíním.A i kdybych to chtěla udělat, nemusí již být k dispozici.

Kavárna u Krásné růže II 10. led 2017 22:10 #315021

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Regino, pravidla fóra si nevymyslela Amazonka svévolně. Byla sestavena vesměs kolektivně a právě proto, aby se zamezilo dohadům, ke kterým se tenkrát schylovalo. Protože každý člověk je originál a má své vlastní názory a představy, ale pokud se sejde skupina individualit, je třeba to usměrnit tak, aby bylo spolupůsobení na jednom "placu" přijatelné pro všechny.
Protože tuto historii neznáš ( a protože KR byly v r. 2012? napadeny hackerským útokem, který smazal většinu duskusí a admin to pak rok tahal z nějakých záloh, ale ne všechno se povedlo obnovit), může ti připadat, že zmíněná pravidla nemají smysl. Věř, že stanovení pravidel bylo tenkrát preventivním řešením a mnoho let to fungovalo velmi dobře. Zrovna tak nemůžeš vědět, že Amazonka ukončila působení na tomto fóru v důsledku rodinné tragedie a všem se nám po týhle skvělý holce stýská :( .

Je pravda, že bychom si asi i my "starousedlíci" měli občas oživit, protože třeba já jsem teď zjistila, že pravidlo č. 7 plním nedůsledně ( nováčky vítám, ale zapomínám jim zdělit, že si mají přečíst pravidla :blush: ).

Tohle fórum je oproti jiným naprosto unikátní tím, že se tu řada lidí zná dlouhá léta, mnozí i osobně z dní otevřených dveří. Chceme si tuto pospolitost udržet. Zvlášť facefook je poslední dobou zahlcen naprosto nevybíravým nadáváním lidí, kteří se náhodně v diskusi objeví, naplivou síru a zase zmizí. My tady jsme podobným praktikám roky unikali a rádi bychom to udrželi i do budoucna. Proto máme pravidla a snažime se je dodržovat. A ikdyž výklad může být někdy mírně odlišný, nebývá obvykle zcela v rozporu s pravidly a nikdo tu dogmaticky nelpí na prkotinách.
Bylo by mnohem jednodušší, a bylo by to i realizovatelné ( navíc, nebylo by to nic neobvyklého, mnoho skupin na FB je skutečně zcela uzavřených), nevpouštět do fóra nováčky žádné, ale protože si myslíme, že příchod nováčků obecně je obohacením pro obě strany, nikdo nováčkům vstup neznemožňuje. Naopak, snažíme se být k nováčkům vstřícní a nápomocní. Nechceme myslím na oplátku mnoho ( přečíst a držet se pravidel alespoň z větší části). Za občasný dotaz nebo příspěvek mimo nikdo nikomu hlau neutrh, ale zcela nevítané je jakékoliv osočování nebo slovní napadání. To by bylo dobře, pokud bychom uměli udržet na uzdě a snad nám to tu dalších pár let vydrží ;) .
Následující uživatel poděkoval: quendery, Luša

Kavárna u Krásné růže II 10. led 2017 22:36 #315025

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3707
Kdo má zájem, může si přečíst, jak se tato pravidla rodila.......krasneruze.cz/index.php/forum/3-technick...-chodu-fora-pravidla :whistle:
Poslední úprava: 10. led 2017 22:36 od quendery.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., mišpule

Kavárna u Krásné růže II 10. led 2017 23:41 #315027

• Regina
  • Platinum Boarder
Zařekla jsem se, že bude poslední k danému tématu.
Zkopíruju začátek z veřejných příspěvků.Téma růžové kombinace
Růžové kombinace 06. pro 2009 11:21 #2954
amazonka01
Administrator

Obdržená poděkování 1565

Podobné téma bylo na starých KR, tady mi chybí. Navíc, kromě kombinací růže + něco bych uvítala i typy na růže + růže. Zkrátka společenství, které prospívá, dobře vypadá, případně je kapku nezvyklé a netradiční a hlavně hooodně fotek. V těchhle krátkých, studených a blátivých dnech si nad nimi budeme zlepšovat náladu a těšit se na jaro.

A hned mám jednu otázku, se kterou růží zkombinovat Stanwel Perp., tu růži miluju, ale díky specifickým pidilístkům a (aspoň u mě) rozkleslému habitu k ní nemůžu najít parťáka. Mám představu drobnějších, sytěji růžových květů, klidně i prázdných. Ideálně opakující, o furtkvetoucí si iluzi nedělám B)

Já mám čerstvě sázeno, tak jen Majora Gagarina ve vinné révě, sluší mu to klukovi ;)

Hlavně hooodně fotek. O popiskách s přidanými informacemi počínaje rodiči a konče dalším ani slovo.V závěru končí debatou zda má jít vůbec o růže s růžemi anebo trvalky s růžemi. Či foto jiných rostlin dokumentujících působení barev.Týž člověk pak vytvoří pravidla, která citujete? A s kterými souhlasíte?
Na porušení pravidla o jiných rostlinách je poukazováno. Že starousedlíci zapomněli dlouhý čas dodržovat jedno z pravidel? Vo co gou :laugh:
Moderátoři: Eva L., Květa