Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kavárna u Krásné růže II

Kavárna u Krásné růže II 11. led 2017 00:19 #315028

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Regino, tebou citovaný příspěvek je z r. 2009, pravidla se tvořila kolektivně v r. 2011 jako reakce na nastalou situaci.
V zárodku vzniku tohoto fóra jsme sem přecházeli z jiné fóra, kde existovala jedna jediná diskuse k tématu růží ( pojmenovaná dokonce "Kniha o růžích" ) a pamatuju, že např. diskuse "Katalpa" , měla víc jak 300 stránek, přičemž Katalpě bylo věnováno cca 15 prvních ;) . Teprve postupně se tvořily jednotlivé diskuse zaměřené na různá témata a teprve postupně se to nějak krystalizovalo, než to získalo nějakou formu.
Nicméně, vytvoření pravidel fóra bylo kolektivní a bylo hromadně odsouhlaseno, bylo tedy svobodným projevem vůle všech jeho členů v dané situaci. Nevidím smysl v tom je zpochybňovat.

Ano, máš pravdu, že jsme jaksi ztratili ostražitost, protože nebyl důvod stále hlídkovat. Prohřešky byly malé na to, aby stálo za to je řešit ( v zájmu udržení pohody). Sem tam se chybka vloudí skoro každému ( nikdo není neomylný), ale pokud se neopakuje příliš často a hlavně, pokud to nebudí konflikty, může "policajt" přimhouřit očko.
Argumentace pravidly se za poslední 4 roky "vytáhla na světlo" tuším 2x, protože to prostě celou dobu nebylo třeba, udržovalo se jakési dekorum nepřesahující dané limity.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: varouch

Kavárna u Krásné růže II 11. led 2017 06:32 #315029

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Urvat pc nebylo možné a datlit odpověď v mobilu,po chvilkách a v mrazu( v budově nemám signál)se mi věru nechtělo.Navíc Jana napsala( a líp)to,co jsem chtěla já.
Geno v poho,můj se taky šklebí,když se věnuju víc pc než jemu.Proto o prázdninách moc "nefunguju".
Následující uživatel poděkoval: Genovesa

Kavárna u Krásné růže II 11. led 2017 08:24 #315030

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Regino, já bych se do Amazonky tolik nepouštěla. Víme o ní prd, o tom, co bylo před námi taky (aspoň já). O nutnosti pravidel ve společnosti se nebudeme bavit, stačí se kouknout do diskuse třeba pod články na Novinkách.cz a já bych teda zvracela. Lidi jsou fakt hnusní, nechápu. Přišly jsme sem po ustanovení pravidel a pokud se nám to nelíbí, je naší svobodnou vůlí sem nechodit. Mně jen přišla ta sprcha v kombinacích zbytečně přísná, když to tam konečně ožilo, toď vše. Jo a konec, muž už po mně včera loupal očima, děti ječely, že chtějí písničky z včelích medvídků na mobilu a já potřebuju spíš vybrat nějaké ty květiny. ;)
Následující uživatel poděkoval: Jana V., mišpule, Luša

Kavárna u Krásné růže II 14. led 2017 10:55 #315217

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
K reklamě. Je všudepřítomná. Občas je i užitečná. Proklikáváním dál a dál se člověk dobere třeba i k nějaké užitečné informaci. Příliš ji nemiluju ale nemám až tak velkou potřebu s ní bojovat.Jediná funkce, která je mi skutečně silně proti mysli je případ, kdy zadavatel reklamy omezuje svobodu šíření názorů. Zdejší stránky asi nikdy nebudou mít takové množství uživatelů, aby tenhle případ hrozil. Ale nelíbilo by se mi hrubě, pokud by nastala situace, je to skutečně jen příklad, kdy by zadavatel reklamy, př. třeba Kordes nebo Austin, je zcela jedno kdo, omezoval psaní o růžích konkurenčních.

Kavárna u Krásné růže II 14. led 2017 12:16 #315229

• alcearosa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1952
Ono nic se nemá přehánět s uváděním reklam nebo s jejich striktním zákazem také ne. Jestli vzpomínáte , před časem nějaká hlava pomazaná navrhla zákon zákazu fotografovat historické památky bez svolení majitele.Normálně se do reakce na podobné nesmysly nepouštím, ale tehdy jsem nevydržela a podporovatelce , jisté poslankyni, jsem do parlamentu napsala. Vypustili džina a praktické důsledky nedohlédli. Sice neodpověděla, ale humbuk ustal- zřejmě nás bylo víc. A s reklamou je to stejné ,podle hesla: všeho s mírou.

Kavárna u Krásné růže II 16. led 2017 22:29 #315340

• mišpule
  • Platinum Boarder
Projíždím jednotlivá vlákna,jak jsem vloni neměla čas,úplně bych se ztratila.Mám za sebou pivoňky,zvířátka,růže s jednoduchými květy,kombinace,balkónovky a pokojovky,uff :blink: !!!
Hromadné DĚKUJI! za příspěvky a krásné fotky :)
Vrhám se na další diskuze a ráda bych taky sesmolila něco k Sezóně 2016".Asi toho moc nebude,víceméně si zahrada od začátku prázdnin žila samostatným životem a ve fotkách(taky jich moc není) mám bordel jako nikdy(já!!!-takový systematik :sick: ).

Kavárna u Krásné růže II 17. led 2017 06:11 #315344

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Mišpule - Sezona 2016 je uzavřená - musíš počkat na Sezonu 2017 -

Kavárna u Krásné růže II 17. led 2017 08:20 #315345

• mišpule
  • Platinum Boarder
Kájo,napsala jsem to blbě,já myslela jako TOP 2016 a celkově zhodnocení. :blush:

Kavárna u Krásné růže II 17. led 2017 09:35 #315346

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
V minulosti jsem toho moc nenafotila. Budu se snažit napravit. A zkusím ve fotkách vést pořádek. Asi mnozí máte. Nenašla jsem rubričku ale třeba jsem blbě hledala. Bude se pomalu blížit čas. Řezání růží. V knížkách je plno návodů a kreslených obrázků. Málokdy fotky. A když vezmu nůžky, tak moje rostliny vypadají úplně jinak než na kresbě. :laugh: Nahledají se někde nějaké fotky anebo nějaké přidat? Třeba, pokud někdo skutečně dokumentuje. Stav původní, špatná rostlina nebo nevyhovující tvar, řez a potom.

Kavárna u Krásné růže II 17. led 2017 09:57 #315347

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Regino, tak tenhle problem mam nejen u ruzi ;) To same s ovocnymi stromy. Obrazky jsou fajn, ukazuji, jak to ma vypadat, ale kdyz pak stojim pred skutecnym stromem, tak nevim, kam s nuzkami...
Moderátoři: Eva L., Květa