Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kavárna u Krásné růže II

Kavárna u Krásné růže II 25. led 2017 22:27 #315689

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Omlouvam se za lezato, i tak jsou krasne, ne?

Plany mate moc hezke, ja letos nemam kam davat.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Kavárna u Krásné růže II 25. led 2017 22:32 #315690

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Miluju jaro s explozí barev!
Bradhal,co plánuješ na doplnění?Nebo tam budou čistě jen růže?
Já dopředu jen nízké rostliny-kakosty,čemeřice,dlužichy atd.Mezi- do těch středů trojúhelníků-bych ráda pelyňky,ale to se pozná až naostro ;)

Kavárna u Krásné růže II 25. led 2017 22:53 #315692

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2220
Na doplnění neplánuju nic, tak daleko ještě nejsem a ani na to zatím nechci myslet, dokud nerozmístím růže. Jinak levandule, šanty, šalvěje, verbeny, hlavně neco suchomilné, možná i lilie...je to na celodenním slunci, svah otočený k jihu. Růže jsou vesměs bílé a růžové. Mám jich doma hodně, uvidíme, jak co přezimuje. Nemusím tam dat nutně všechny, ale ráda bych jich tam dala co nejvíc. Je to před domem.

Kavárna u Krásné růže II 25. led 2017 23:02 #315693

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Možná bude vše úplně jinak,do podzimu je času...a každou chvíli mám jiný nápad :cheer:

Kavárna u Krásné růže II 26. led 2017 08:01 #315700

• LucieT
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 907
Teda ty plánky s kolečkama jsou skvělé!!! To já vždycky stojím nad záhonkem a rozmýšlím, co bych tam tak ještě nasadila, můj tvrdí, že se tam už nic nevejde. Tam se toho ještě vejde! :P

Spíš teď přemýšlím, jestli se pustit do pěstování brambor. Ale asi to nechám až na další rok. :huh:

Kavárna u Krásné růže II 26. led 2017 08:23 #315703

• alcearosa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1952
Jó, brambory. Po mnoha letech asi s jejich pěstováním skončím. Výnosy mizivé, říkám, že jsem si sadbu v podstatě uložila do země. Něco je vyžírá, ačkoliv vždy pečlivě prosypu a proleju na podzim dusíkatým vápnem.
Když byla možnost koupit koňský hnůj z jízdárny, vyplatily se. Teď po 3 roky zarývám granulovaný a bůhví, jaké zárodky v něm jsou. Škoda, chuť se nedala srovnat s bramborami ze supermarketu,a nedaly skoro žádnou práci. Aspoň využiji prostor na další růže. Mám něco objednáno z jarní nabídky a už spřádám plány na podzimní. Zima s brouzdámím po nabídkách pěstitelů je nebezpečná, změní skálopevné přesvědčení - že už dost.

Kavárna u Krásné růže II 26. led 2017 08:44 #315704

• bradhal
  • Platinum Boarder
Brambory beru od místního zemědělce, má je pěkné a beru to jako podporu lokálního trhu. Ale má pro nás smysl zasadit si rané brambory, takové ty první na chuť, máme je rádi a v obchodech jsou drahé. Letos chci sadit nějak alternativně, do nějakých nádob nebo ohrádek s posekanou trávou.

Kavárna u Krásné růže II 26. led 2017 09:06 #315705

• LucieT
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 907
No já právě myslela rané brambory, ale není nic nachystané, stejně se teď zabývám pořád jen růžemi. Navíc kdoví, co všechno nepřežilo zimu, tady vůbec nebyl sníh, a ty holomrazy byly letos silné a hlavně dlouhé.

Kavárna u Krásné růže II 26. led 2017 09:13 #315706

• Marta
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 211
Bradhal, takto - pod senom - sme skúsili pestovať zemiaky pre asi tromi rokmi na ploche cca 1,5 x 20 m.

Zasadili, pokryli senom, seno zaťažili polenami - kým vyrástli byle bolo treba seno stabilizovať. A čakali.
Zemiaky narástli krásne a bola by úžasná úroda, keby....

Snáď všetky sliziaky zo západného Slovenska sa nasťahovali na naše pokusné políčko a my sme v blahej nevedomosti - pod senom ich, samozrejme, nebolo vidieť- nič neriešili. Takže, keď sme nastúpili na zber bol problém nestrčiť ruku do nahnitého zbytku sliziakmi vyžratej hľuzy. Z úrody zostalo iba málo zdravých zemiakov.

Kavárna u Krásné růže II 26. led 2017 09:35 #315708

• bradhal
  • Platinum Boarder
Přímo pod senem, teda kosou posečenou trávou jsme pěstovali brambory doma asi tak před 20 lety. Otec to jednou zkusil, protože trávy bylo tehdy moc a nikdo ji nechtěl, tak aby se tím zužitkovala. Rostlo to skvěle, brambory bez práce, pěkné, čisté. Dělali jsme to tak dalších pár let, plocha s trávou se postupně zvětšovala až na polovinu celé plochy na brambory. Po asi osmi letech s tím přestal, jednak ten rok byl nadbytek myší, takže spousta brambor v trávě byla nakousaná a poškozená, jednak už měl ale dost řečí babičky (svojí tchýně), která prostě naprosto nemohla překonat to, že na poli je "bordel" a co tomu proboha řeknou sousedi a ryla do něho kvůli tomu pokaždé, co přišla řeč na zahradu.
Slimáci jsou problém i tady, mulč jim hodně nahrává, mulčuju jenom okrasnou. Brambory chci zkusit zasadit do nějaké nádoby nebo klece z králičího pletiva a dat je nahoru na takové "vysoké záhony" na zdi, kam se slimáci zatím moc nedostali. Feramolu mám koupeno pár kilo, sypu a sypu.
Moderátoři: Eva L., Květa