Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kavárna u Krásné růže II

Kavárna u Krásné růže II 12. úno 2017 18:44 #316167

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Evo, jak píšeš na O původu jmen, krásná hračka pro ukrácení zimy. Škoda, že se s tím nezačalo dřív. Ve svých volných chvílích, zas jich není tolik, zkusím třeba nějaké ty historické. Fotky nemám, protože jsem teprve v objednávacím stádiu ale určitě někde nějakou najdete.A pokud bude dostatačně dlouho fungovat a bude se přispívat, myslím, že to bude celkem unikátní rubrika. :up
A ještě bych zkusila klematisy. Mám pocit, že Bradhal k nim má třeba co říct.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Kavárna u Krásné růže II 12. úno 2017 19:13 #316170

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Regino, je to nejen hračka, ale i provětrání mozkových závitů. :cheer: Dozvíme se zároveň spoustu zajímavostí.
Zjišťování původu jmen u historek by byla záslužná práce. Jestli se do toho chceš pustit, máš můj obdiv. :) U Louise Odier jsem poznala, že to nebude tak jednoduché jako u moderních růží.
Nevadí, že nemáš fotky. Po vzájemné dohodě je může poskytnout někdo jiný. Všechno jde. :cheer:

Kavárna u Krásné růže II 12. úno 2017 20:04 #316173

• Regina
  • Platinum Boarder
Evo,o mozkové závity nám musí jít hlavně. :) Tělo protáhneme u záhonů. Bojovat proti Alzheimeru se musí procvičováním mozku.Někdy jsem noční pták, tak pokoukám.

Kavárna u Krásné růže II 12. úno 2017 22:02 #316184

• Regina
  • Platinum Boarder
Evo, prosím o smazání jedné Rhapsody in Blue. Zas jsem se odcitovala, když jsme ještě dodávala muziku s obrázkem.Fakt je to o cvičení hlavy. :) Díky

Kavárna u Krásné růže II 12. úno 2017 22:27 #316188

• babkaela
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 414
Dámy, díky moc za nápad a Evě za založení nového "šuplíku" .

Kavárna u Krásné růže II 14. úno 2017 10:37 #316259

• babkaela
  • Gold Boarder
Teď, jen tak mezi vařením a praním, jsem odběhla podívat se zda Tesařova růže Helenka má taky nějaký příběh, nenašla jsem ... narazila jsem ale na tohle hodnocení (samo, že velice subjektivní) vůní některých růží v Kunraticích parfumerka.wordpress.com/2014/08/22/kolik-vuni-ma-ruze/ ... možná se bude někomu hodit, může být předmětem diskuze, vím, že kdesi se tu vůně také probíraly a tak jsem možná zase mimo ... "šuplík".
Následující uživatel poděkoval: quendery, JUDY, alcearosa

Kavárna u Krásné růže II 16. úno 2017 10:03 #316351

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3707
Nedá mi to.....když se psalo v našem "objevitelském šuplíčku" o bratru Cadfaelovi, jehož příběhy mám opravdu moc ráda, tak bych chtěla vzpomenout na jeho "stvořitelku" britskou spisovatelku Edith Pargeterovou /pseudonymy Ellis Peters, Jolyon Carr, Peter Benedict, John Redfern/. Do jara je ještě přece jen trochu času,třeba ještě něco stihneme přečíst...... tak přikládám typ na krásnou historickou trilogii Nebeský strom, Zelená ratolest a Šarlatové zrnko.....četla jsem jí jedním dechem.....knihy bych přirovnala k Folletově knize : Pilíře země.....a koho ještě víc zajímá historie, román : Krvavé pole Shrewsburské či krásný, ale smutný román Megotina svatba. :) Jinak pro zajímavost Edith Pargeterová překládala z čestiny i slovenštiny.
www.radio.cz/en/section/books/edith-parg...h-novelist-in-prague
Následující uživatel poděkoval: alenak, Luša, babkaela, Regina

Kavárna u Krásné růže II 16. úno 2017 11:24 #316353

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3707
add Pink Floyd......víc než texty, nám dříve narozeným známé, mi zaujalo motto pod kterým jejich turné probíhalo :
Oficiální motto turné:
"Každá zbraň, která je vyrobena, každá válečná loď, která je spuštěna, každá vypálená raketa znamená v důsledku okradení těch co mají hlad a nejsou nakrmeni, co nemají co obléci a nejsou oblečeni." Dwight D. Eisenhower :whistle:
Poslední úprava: 16. úno 2017 14:31 od quendery.
Následující uživatel poděkoval: babkaela, Regina

Kavárna u Krásné růže II 16. úno 2017 14:30 #316361

• babkaela
  • Gold Boarder
Quendery, díky za tipy na knihy. Folletovy Pilíře jsem četla a mám, na tu trilogii i ostatní se poptám v knihovně. Moc času už sice (taky díky netu) na čtení není, ale každý večer před spaním aspoň kousek knížky přečíst musím.

Kavárna u Krásné růže II 16. úno 2017 16:09 #316370

• Regina
  • Platinum Boarder
Quen, výběrem citátu a motta jsi otevřela dost složitou otázku. A je skoro paradoxem to motto.

Zeď řeší formování jednoho každého z nás. Rodina, škola, armáda, okolní společnost. Sešrotování jedince právě armádou řeší Zeď taky. Muzika téhle kapely řeší spíše nitro člověka a vliv establishmentu. Citací z písní bych našla víc.

Prachy, to je zločin
Klidně si užívej se mnou, ale ruce pryč od mé hromádky
Prachy, všichni o nich tvrdí
Že jsou dnes kořenem všeho zla
Takže když požádáš, aby ti jich dali víc, není žádné překvapení, že ti nedají vůbec nic

A už tě přinutili vyměnit tvé idoly za přízraky?
Horký popel za stromy?
Žhavý vzduch za chladivý vánek?
Bezva pohodlí za změnu?

A vyměnil jsi statování v této válce za hlavní roli v kleci?

Hej ty!
Tam venku na silnici
Děláš co ti řeknou
Pomůžeš mi?

Takže turné pod mottem politika a generála je pro mne s otazníkem.
O mrtvých. Dám jen úryvek z hodnocení z Wiki

Během jednání se Sověty vyjednal například, že to budou právě Sověti, kteří osvobodí Berlín. A tím zachránil podle odhadů až 100 000 amerických vojáků. Avšak toto jeho rozhodnutí bylo později mnohými historiky kritizováno, neboť tím posílil sovětský vliv a mělo to za následek velké množství Rusů padlých v berlínských ulicích během jeho osvobozování.
Rusové nebyli lidé jako ušetření američtí vojáci?!

Během Suezské krize se Spojené státy staly ochráncem většiny západních států a některých na Středním Východě. To mělo za následek Eisenhowerovu doktrínu z ledna 1957, která zaručovala použití vojenské síly jako reakci na případnou agresi jakékoliv země, která by byla baštou komunismu. Dne 15. července 1958 poslal 15 000 vojáků do Libanonu jako součást operace „Blue Bat“ (Modrý netopýr). Tato operace byla nevojenského charakteru a měla pomoci stabilizovat tehdejší prozápadní vládu. Operace „Blue Bat“ skončila v říjnu.
A tam je začátek všeho vměšování a implantace některých nesourodých prvků našeho vnímání světa. Je jiné než je třeba v arabských zemích. Náš vývoz demokracie.A vyplodilo už miliony mrtvých.
Ale je to samozřejmě věc názoru. Co je podstatnější, zda motto, či obsah.

Ale u politiků je rozpor slov a činů skoro zvykem
Je už z Bible
Po činech jejich, poznáte je.
Nebo anarchista Bakunin
Ne slova ale činy hovoří. :)
Poslední úprava: 16. úno 2017 16:15 od Regina.
Moderátoři: Eva L., Květa