Regino.... přesně to jsem měla na mysli - ty paradoxy - vidím, že se taky hodně zajímáš o"světa běh" a souvislosti, příčiny a následky ....někdy to dá člověku psychicky zabrat a ještě, že máme ty naše zahrádky, tam je všechno jasný...
Quen, dá to někdy zabrat, skutečně. Někdy nejen běh světa a souvislosti. Ale i život každého z nás a vývoj je souborem toho, co bylo předtím. To je nakonec ta Zeď. A pokud ji člověk nerozbije. Floydi tomu dali šťastný konec, pak se může stát i tohle. A zajímavý je kontrast formy a obsahu. Hudebně je to docela učesaná věc. Jen než se člověk dozví, co za drama se tam odehrává.A jsou tam taky růže
Říkají mi Divoká růže
Ale mé jméno bylo Elisa Day
Proč mi to říkají, to nevím
Protože moje jméno bylo Elisa Day
Od prvního dne, kdy jsem ji spatřil jsem věděl, že je ta pravá
Když mi pohlédla do očí a usmála se
Pro její rty, které měly barvu růží
Které rostly dole u řeky, všechny krvavé a divoké
Když zaklepal na mé dveře a vstoupil do pokoje
Mé rozechvění ustoupilo v jeho jistém objetí
Byl mým prvním mužem, a opatrnou rukou
Setřel slzy, které mi stékaly dolů po tváři
Říkají mi Divoká růže
Proč mi tak říkají, to nevím
Druhý den jsem jí přinesl květinu
Byla krásnější než kterákoli jiná žena, kterou jsem kdy viděl
Řekl jsem, 'Víš, kde rostou divoké růže
Tak sladké, rudé a svobodné? '
Druhý den přišel s jedinou rudou růží
Řekl:"Dej mi svou ztrátu a žal."
Svolila jsem lehajíc si na postel
'Když ti ukážu růže, budeš mě následovat?'
Říkají mi Divoká růže
Třetí den mě vzal k řece
Ukázal mi růže a políbili jsme se
A poslední, co jsem slyšela, byla mumlající slova,
Jak nade mnou klečel s kamenem v pěsti
Poslední den jsem ji vzal tam, kde rostou divoké růže
Ležela na břehu, vítr jemný jako zloděj
Políbil jsem ji na rozloučenou, řka 'Každá krása musí zemřít'
A sklonil se a vložil růži mezi její zuby
Říkají mi Divoká růže
Moje jméno bylo Elisa Day
Překlad přidala Darkness666
Překlad opravila Richenza
Je zde něco špatně?
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Kavárna u Krásné růže II
17. úno 2017 09:44 #316407
Quen, ještě se vrátím k běhu světa. Někdy jsme sledováním souvislostí v globálním měřítku odvedeni od zdánlivě bezvýznamných problémů, s kterými se setkáváme třeba denně. Nedostatek lůžek v psychiatrických léčebnách, špatná legislativa v téhle oblasti, kdy není chráněno okolí ani dotyčný jedinec vlastně sám před sebou. Sebevraždy z pocitu bezvýchodnosti situace třeba ze sociálních důvodů, exekuce a špatně zvládnutá legislativa.Prostituce a důvody někdy k ní vedoucí. Kdy vlastně nejsme schopni rozbít zeď izolace dotyčných a naši pozornost zaujmou jen události podobající se oné baladě a to jen na chvíli. Možná i tam mířil Cave tou skladbou. Oblast psychiatrické péče není problémem jen u nás.
Pak je zahrádka opravdu místem, kde je všechno jasné. Nebo skoro jasné.
Kavárna u Krásné růže II
17. úno 2017 22:00 #316456
Odlehčím trochu kavárenské téma. Inspirovala jsem se antikvárními poklady jinde. Je tam kdo, kde, jak. Přidám co
s růžemi třeba. A myslím, že se příspěvek obsahem nejlíp hodí do kavárny. Asi by se špatně nedebatovalo u nádob stříbrných a porculánových
Fotky jsou už dost špatné i v knize. Víc toho s nimi udělat nešlo.
Jano, zas se tam vejde málo kytek Ale souhlas. Jen v rychlosti nebo nebudu mít dat co na stůl i bez stříbrných či porculánových nádob. Jak jsem viděla staré knihy o růžích, napadlo mě oprášit tyhle poklady z knihovny. Mám povícero. Jak bude chvíle nahledám něco ještě k pobavení. Třeba o čem máš v té dvojici konverzovat.Myslím, že je to zas v nějaké jiné. Byla to taková v antikvariátu ulovená sada. Dost jsem se někde i u toho nasmála.
Kavárna u Krásné růže II
21. úno 2017 07:58 #316540
Když se tak bavíme o původu jmen růží, což takhle Pojmenuj si růži zertovne-predmety.heureka.cz/pojmenuj-si-ruzi/# ... že bychom se zkusili nechat napálit (někde jsem viděla i za 99,-). A kdyby to nááááhodu vyšlo, čemuž nevěřím ani náááááhodou, navrhuji třéba, třéba ... jméno Strč prst skrz krk a kdyby se někdo ptal proč ... no, protože proto nebo abyste se měli čemu divit.