Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kavárna u Krásné růže II

Kavárna u Krásné růže II 03. bře 2017 17:22 #316850

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Určitě je to "v materiálu", většina toho, co se teď prodává v květu není schopná tu slušně přežít zimu a pobyt venku jako takový ( dneska jsem např. v Baumaxu viděla moré zebrované :ohmy: :sick: ). Prostě jsou to krátkodobé rostliny pro sezoní výzdobu, ne kytky do zahrady. Dají se vysadit do stinnější části zahrady, ale stejně už další rok nejsou tak pěkné, protože nejsou vyhnojené jako v tom květináči.
Ale je spousta pěkných primulek do zahrady. Já mám dobrou zkušenost tady : www.novinky.cz/bydleni/zahrada/168129-pr...enky-na-zahrade.html ( jsou zimované venku v kontejnerech, takže je velká naděje, že v zahradě přežijou taky ;) ).
Řada z nich má specifické nároky, je třeba si to naštudovat :whistle: .
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Kavárna u Krásné růže II 06. bře 2017 20:34 #316894

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2220
Jen upozornění - Lídl má ode dneška nabídku cibulovin. Hlavně velká balení mečíků, ty i po méně kusech. Nějaké lilie, kosatečky, jiřiny, kany, kakost, eryngium, bílý šater, agapanthus, chrpy... Balení různých rostlin podle barev, nějaká pěstební sada na zeleninu, macešky.
Kdo se nedostane do Hornbachu, může se podívat na jejich eshop, cibuloviny tam jsou, růže nikoli. Bauhaus eshop teprve chystá, pokud vím.
Jinak by mě zajímalo, proč je tak oblíbený šater - v Obi bylo všeho hromady kopcem, ale krabice od šateru prázdná. V Lídlu dneska jediné balení. Babička ho mívala, stejně jako její sousedky, aby se přidával do kytic, ale že by to byl takový hit?

Tulipány Lasting Love z podzimních nákupů, kvetou mi v předsíni...barva je v reálu krásně jasně krvavá, živá, opravdu moc hezká.

IMG_1482.jpg

IMG_1484.jpg
Poslední úprava: 06. bře 2017 20:54 od bradhal. Důvod: doplnění textu
Následující uživatel poděkoval: mila, Kika, Marqetka, Marta, Regina

Kavárna u Krásné růže II 06. bře 2017 22:53 #316895

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Bradhal, možná jako doplněk výsadby růží.

Kavárna u Krásné růže II 07. bře 2017 07:42 #316898

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Bradhal to víš že je to hit - mám asi sedmero - i růžový . a v Lidlu jsem kupovala kořen - což byla jistota , že vyroste. v Hornbachu jsem 2x koupila ten samý -obrovitý a řídký. v Lidlu jsem natrefila na dobrý . babičky pěstovaly spíše řebříček bertrám . ještě je plnokvětý - ten se pěstoval častěji . právě tomu se u nás říkalo nevěstin závoj

ebekbertrm.jpg
Poslední úprava: 07. bře 2017 12:04 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: Kika, alenak, Marta, Regina

Kavárna u Krásné růže II 07. bře 2017 07:48 #316899

• Regina
  • Platinum Boarder
Kaaj, řídila jsem se tvými zkušenostmi a přibalila jak v Lidlu, tak u Starkla. :)

Kavárna u Krásné růže II 07. bře 2017 10:07 #316902

• Marqetka
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 541
Lasting Love mám od podzima v záhonku :)

Kavárna u Krásné růže II 07. bře 2017 18:59 #316910

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Bradhal díky. Dnes jsem si trošku spravila chuť díky tobě. Den nic moc, tak jsem si koupila v Lidlu Eryngium a Kniphofii. Šáter jsem tam zapomněla, snad vyraší ty, co už mám. Nedávno jsem je stříhala a zírala jsem, že byly uvnitř živé.

Kavárna u Krásné růže II 07. bře 2017 19:28 #316912

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2220
Holky, baby, dámy, ženy, slečny...zítra je Mezinárodní den žen! Nečekejte na drahé mužské půlky a kupte si něco hezkého květinového samy. Máme pro to vyloženě super důvod, zítra pánové nemůžou říct ani popel. :)

Kavárna u Krásné růže II 07. bře 2017 21:56 #316914

• Regina
  • Platinum Boarder
Bradhal, já když pohlédnu na objednávky, které tu mám vytištěné, abych nezapomněla, co jsem vlastně objednala a něco už je tady, tak mám permanentní MDŽ. Naštěstí už dědek dost rezignoval. Já ostatně svým způsobem obráceně taky. :lol:

Kavárna u Krásné růže II 08. bře 2017 07:43 #316916

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
:laugh:
Bradhalko, já mám ráda oslovení holky. I pro důchodkyně :). Můj muž, když mě včera viděl, spokojeně prohlásil, že už teda nic. Jsem se připravila o řezanou kytku, no, plakat nebudu :D. Ještě tento měsíc se musím krotit, končí mi rd a máme toho už tak akorát. Pak už budem zas v pohodě. Dorovnaj nám daně a od července jdu do práce. Navíc v dubnu na začátku mě čeká špitál, musím zaset i zeleninu. Pak nebudu chvilku moct.
Moderátoři: Eva L., Květa