Taky jsem vyhrabala svinčík aspoň ze záhonů, kde jsou jarní cibuloviny - to bylo překvápko, kolik toho kvete

, na mnoha místech sněženky, bílé čemeřice, růžové Annas Red i Sensas mají krásná silná poupata cca 8cm nad zemí. Vylézají ladoničky, někde už vystrkují špičky i narcisky. Byl nejvyšší čas.
Ostřihala jsem oba Polish spirit a zkusmo pár růží tak na půlku- Zvlášť ty, které byly nahoře hodně napučelé ( Larissa i Rosegrafin Marie H.). Angelu jsem vzala skoro do finální podoby, jinak bych ten záhon nevyčistila bez krveprolití

.
Angela, Midsummersnow, Taxandria, Mariatheresia, Larissa i Roseg. Marie Henriete - ty všechny jsou mrazem netknuté. Šla jsem zkusmo střihnot do špiček choulostivek ( L´Aimant a Rokoko) a ty jsou chycené, ikdyž to na první pohled nevypadá. Zkusmo jsem střihla do špičky Pilgrima a Teasing Georgie a tam si nejsem jistá - ačkoliv má zelené lupení až do vršků, zdají se mi špičky lehoulince nahnědlé na řezu.
Geno, taky jsem našla obě agastache ( Violet Vision i Black A.) narašená

, ale vyhnily mi dvě nově zasázené pniphofie
No, pobyla jsem venku asi 4 hodiny a střídavě dělala ve stínu a pak se chodila ohřát do skleníku, přišla jsem domů, udělala si velký hrnek čaje a než se to dalo pít, tak jsem usnula jak miminko

Ale jsem spokojená, užila jsem si to do sytosti