Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání III

Dělání, dělání III 26. úno 2017 10:50 #316749

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Kájo a nešlo by ho jen sesadit a udržovat v rozměrech cca 2x2m? To by se dalo i ošetřovat a ohlídat, nechat na tom jen pár větví, ze kterých bude jen pár hroznů na chuť.
Nevím tedy, jestli by v tom místě mělo dost slunka atd...

Já třeba mám po dědovi na statku taky vinnou révu, ale ta je každoročně k ničemu. Chytá to padlí ještě v létě a na jídlo to není dobré. Vždycky jen pár těch nejžlutějších kuliček, zbytek je kyselý jak šťovík :angry: .
No, zatím tam nikomu nevadí, tak nechávám, ono se rychle pořeže, ale vypěstovat trvá dlouho :whistle:

Jinak, pokud potřebuješ zlikvidovat jakoukoliv dřevinu, tak na to funguje dobře jen Garlon, dá se normálně koupit. Potře se tím řezná plocha pařezu, ono se to vsákne.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Regina

Dělání, dělání III 26. úno 2017 11:32 #316752

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
ta réva je až nahoře - skoro na střeše. a tahala jsem ji přes dva balkony nad sebou . ale ž s etak rozpíná , že jsem musela odšroubovat latě na horním balkonu . tam má ale nejvíce slunka a jsou tam nejlepší hrozny.
ale to není všechno - na tom balkoně už za léta popraskala dlažba a musí se s tím něco dělat . dědek chce ten balkon zakrýt .ono tam strašně fouká a když by se nezakryl balkon muselo by se tam vyměnit okno za plastové - a ne malé , je to široké a s dveřma.není nadto mít dům - takoví nezaměstnaní dostanou dotaci na bydlení, pak mají i na chlast - a ty - no starej se cpi do údržby, však máš barák . :evil:

DSCN8862_2017-02-26.jpg

tady je vidět kousek révy. ale je nasazená až za rohem .. jenže v dolní části ji stíní růže - jo a P.H-M už se s ní splétal ..
Poslední úprava: 26. úno 2017 11:34 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., alenak, Luša, Marta, JUDY, Regina

Dělání, dělání III 26. úno 2017 11:49 #316753

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Kajo, za zelenou parádu na domech člověk platí. Ale když je to zelené, je to nádhera. Už jsem kolikrát přemýšlela, co jim to musí dát práce v Anglii. Já dala na jižní stranu přísavník. Je tam poměrně rušná ulice, neširoký chodník. Růže by se mi tam líbily ale to by nešlo. V létě je to ale vysoce funkční. Přistiňuje okna a chytá hodně prachu. Pamatuju ještě okna, a co bylo vevnitř, když přísavník nebyl. Na severní mám břečťan. Ten jsem včera chvíli taky kultivovala. Ale ne dlouho. S investicemi souhlas. Prostě barák je kasička na peníze...
Ale když se podíváš na tu fotku. Víno je pokračováním růží. Je to nádhera...Maličkej ráj na zemi.
Poslední úprava: 26. úno 2017 11:51 od Regina.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Dělání, dělání III 26. úno 2017 20:49 #316764

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Kájo, moc krásná zelená clona ;) :up .
Nejlepší by bylo to takhle nechat,ale chápu, že balkon je třeba opravit :unsure: (mmch., stojím před stejným rozhodnutím, jestli jen zastřešit, nebo udělat zimní zahradu ? ).
Co nechat ho jen na tom dolním zábradlí?
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Dělání, dělání III 26. úno 2017 21:00 #316766

• Smuma
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 186
Taky bych neměla to srdce ho zrušit úplně, když už tak pěkně narostlo, krása

Dělání, dělání III 28. úno 2017 14:43 #316784

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Ozeleněný dům je krásný,ale...
Vloni jsme zlikvidovali letitý přísavník u vchodu.Na podzim to byl výbuch barev,ale když byl J.po úraze,přerostl mi,nestíhala jsem dělat na baráku i chlapa a zalezl pod střechu,pod okapy,balancovala jsem na 6m žebříku a strhávala to dolů,fasáda zničená.Pak už se kořenama boulil i chodníček ke vratům,praskala dlažba,tak šel komplet.
Včera bylo nádherně,odbíhala jsem postřihat pár trav a sušiny z trvalek,dovalila jsem biokontejner,že se do toho dneska dám a dnes od rána přeháňky,5°,zataženo,fičák :angry:

Dělání, dělání III 28. úno 2017 15:45 #316786

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Mišpule,dá to hlídání. Fasádu mi zničit nemohl. Když jsme se nastěhovali jako už celkem stařešiny, zvažovali jsme, jak pojmout rekonstrukci domu. Nakonec jsme usoudili, že tu děti s námi nemusí být, třeba se nebude hodit ani po smrti a někdo to prodá. Takže jsem rekonstruovali spíše vnitřky a to ještě ne nějak divoce, vykašlali se na velké boření. A zčásti nám vývoj dal za pravdu. :)

Dělání, dělání III 28. úno 2017 16:33 #316787

• mišpule
  • Platinum Boarder
Nojo,my kolaudovali novostavbu 1991,ten tříprsťák tam byl od 95.roku,plánovaný jen na výšku schodiště-obkladu.A v r.2002 J.dal fasádě nový nátěr,teď je samá přícucka a když uschlou přícucku strhneš,zůstane flíček bez barvy a schody zdrsnělé,musely by se ty špumprdlíky snad seškrábat špachtlí nebo zbrousit :P Stačilo odjet na dovolenou a museli jsme se domů prosekávat mačetou :evil:

27_2017-02-28.jpg

27_2017-02-28-2.jpg
Následující uživatel poděkoval: Kaja, alenak, Marta, JUDY

Dělání, dělání III 02. bře 2017 13:51 #316822

• vv
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 185
A netrápí vás vosy? Mám taky přísavník u vchodu, zuby nehty ho držím v prvním patře. Ale na konci prázdnin začne kvést a je obsypaný vosami a mám strach kolem projít. Už jsem naznačoval, že půjde, ale prý zatím ne :)
Následující uživatel poděkoval: mišpule

Dělání, dělání III 02. bře 2017 16:47 #316825

• mišpule
  • Platinum Boarder
Vv,v květu hukot,včely,vosy,ale nikdy žádné žihadlo.Ani my,ani psiska.
Moderátoři: Eva L., Květa